dinsdag 12 februari 2008

Opnieuw een weerstands training

Vandaag stond er weer een redelijk zware weerstandstraining op het programma. Volgens het schema (dat het leven van een lange afstands loper regelt) stonden er vandaag 8x800m tegen 3:36 dus tegen een tempo van 4:40/km met 400 meter rust tussen.

Na eerst de nodige toertjes te hebben ingelopen en de opwarming te hebben afgewerkt zijn we er dan met volle moed aan begonnen.

Tijdens de verschillende versnelling moet ik wel zeggen dat het zeer stil was in de groep. Iedereen, ook ik, was blijkbaar niet van plan om te veel overtollige energie te verspillen door tijdens de snellere stukken te praten, tijdens de rust periodes daarintege kwamen de tongen nogal snel los. "Nog maar 3 gedaan", "We zijn al in de helft", "Nog 500 meter" en veel gepuf en gehijg. De algemene tendens was dus dat het ook vandaag weer een knap lastige training was.

De versnellingen werden mooi tegen het vooropgestelde tempo afgelegd en buiten de laatste ronde, die we exact aan 3:36 liepen, werden ze mooi tegen 3:35 gelopen.

Na het uitlopen en de verkwikkende douche heben we dan nog een tijdje zitten nagenieten met de nodige snelle suikers, kwestie van de aangesproken reserves zo snel mogelijk aan te vullen.

Opdracht vervuld en klaar voor een nieuwe dag.

Ook vandaag kan je onze toertjes op de piste bekijken op Motianbased. Voor zij die niet weten hoe ze naar km moeten switchen in motianbased: Rechts boven staat er een blauwe knop "Switch to metric" als je die aanklikt wordt alles in metrische eenheden getoond.

1 opmerking:

Anoniem zei

Alweer een zeer sterke training achter de rug ! Knap hoor. Die versnellingen verscherpen je conditie volop !