zondag 16 augustus 2009

Vroeg dag

6h was het deze nacht toen de wekkr ons bruut uut onze slaap rukte, vandaag was het weer ponytornooi dit keer in Duffel.

Na het nodige inpakwerk en koffiekoeken halen reden we rond 7h30 richting Duffel. Daar aangekomen snel een plaatsje zoeken om de paardenvan te parkeren om dan snel te kunnen vertrekken voor mijn loopje van vandaag.

De bedoelling was om eerst en vooral de hitte voor te zijn en om op tijd terug te zijn voor de dressurproef van Nele. Vanuit de locatie werd er richting Nete gelopen om hier dan de oever van de Nete op te trekken om wat van de nattur in de omgeving te genietten, halweg werd er dan gedraaid om de zelfde route terug te lopen.

Na een 9,5km ontspannen uitlopen stond ik dan terug op het terrein van het ponytornooi, waar ik dan snel een kattewasje deed voor ik me dan naar de plaats begaf waar Nele al aan het oefenen was voor haar nummertje.

Toen ze wat aan het galloperen was struikelde echter Ciske waardoor Nele met haar been onder de pony terecht kwam. Paniek allom, het rode kruis werd verwittigd (ook al hadden we gezegd dat het niet nodig was) en kwam al snel aan gelopen. Na een snel onderzoekje werd er dan nog eens een ziekkewagen bijgeroepen en nog wat rode kruis medewerkers, er werd ijs gelegd op een gegeven moment was er al spraken van ziekkenhuis....

Laten we zeggen ze werd grondig bestudeerd en als resultaat dat 5 min na dat we een papier hadden ondertekend dat we op eigen verantwoordelijkheid Nele niet naar het hospitaal lieten gaan Nele alweer op de pony zat en een 45min later ze al viertal aan het rijden was met de rest van de club (ze waren trouwens 4de en hebben een medaile verdiend vandaag).

Ook Nele heeft individueel weer goed gereden en had alweer een mooie 16de plaats dit keer van 24 deelnemers.

Start tijd8:45 AM
Afstand9.4 km
Duur0:56:19
Snelheid05:56 min/km
map

Geen opmerkingen: