zaterdag 29 augustus 2009

Centrumjogging Mol -> Nieuw PR

Vandaag stond er met stip de wedstrijd van de club aangeduid op de kalender. Hier konden de sportievelingen zich inschrijven voor de 5 of de 10km.

Voor ons stond er de 10km geprogrameerd, gisteren werd er nog even getwijfeld over het tempo maar gezien de weersomstandigheden van vanavond werd er dan toch maar gekozen om eens een aanval te gaan doen op een nieuw PR op deze afstand.

Ik had wel wat last van mijn maag en darmen vandaag maar met de nodige motillium gingen we toch een poging wagen.

Na de eerste valse start was het tijd voor het echte startschot en konden we begginnen aan de wedstrijd. De bedoeling was om zeker niet te snel te vertrekken en wel te zien waar we zouden uitkomen. Kilometer een en twee kwamen we respectievelijk in 4:10 en 4:08 door en naa een eerste rondje van 5km stond er 20:40 op de klok een PR zat er dus wel in als ik niet zou verzwakken in de 2e helft. Het tempo werd strak gehouden en de kilometers werden mooi afgeklokt rond de 4:10. Het werd echt doorbijten de laatste kilometers en in de laatste kilometer trachte ik er nog een laatste versnelling uit te persen deze werd dan ook afgeklokt op 3:56 er kon zelfs nog een sprintje af in de laatste 100m, de klok was zichtbaar en de tijd tikte weg voor mijn ogen het werd echt een spurtje tegen mezelf om een mooie tijd af te klokken.

Na 10km stond er dan ook een tijd van 41:18 op mijn Garmin te blinken (Officiele tijd 41:19) goed voor een dik PR en een verbetering van zomaar 59sec, het oude PR stond op 42:18.

Dik tevreden konden we gaan douche en van een goede Tongerlo gaan genieten. Mijn broer, Guy, had vandaag ook meegelopen en was ook dik evreden met zijn tijd van 46:32.

Wendy heeft er ook een goei lap opgegeven vandaag en werd 4e damen met blijkbaar ook een vet PR voor haar op die afstand ne blijkbaar ook een PR voor Jessica.

Al bij al blijkbaar een zeer snelle wedstrijd vandaag links en rechts heel wat PR's gesneuveld en veel blije gezichten.
Start tijd7:14 PM
Afstand10.0 km
Duur0:41:17
Snelheid04:07 min/km
map

3 opmerkingen:

dekkersmario@skynet.be zei

Ge heby geluk gehad deze keer ! Mijne 43 zat nogtans te jeuken . :-)
Ge hebt dat schitterend gedaan ! Op naar de volgende pr. Die van de marathon !!
veel succes !

Tiny zei

Proficiat met je PR!

geert zei

een nieuw PR is altijd een beetje feest, maar een PR met een minuut verbeteren vraagt om een regelrechte fuif!
Proficiat!!