maandag 31 maart 2008

Heel terug thuis maar toch in de lappemand

Na een geweldige weekje in de Zwitserse alpen zijn we vandaag alweer op stap voor het werk en zitten we momenteel een weekje in Windsor. Met ons Elisabeth als buurvrouw is het hier best wel een gezellig plaatsje . Maar nu effe terug naar de Zwitserse Alpen.

Wat we op weg naar daar dit jaar hebben meegemaakt heb ik in 27 jaar nog niet meegemaakt. Het begon al in Duitsland wwar wel al werden geconfronteerd met sneeuwval en hevige rukwinden. Eenmaal in Zwitserland aangekomen werd het alleen maar erger en viel de sneeuw met bakken uit de lucht tot ongeveer in Bern waar het dan weer wat opklaarde.

In Kandersteg hebben we dan ook zonder problemen de trein kunnen pakken naar Goppenstein. Hier aangekomen begon echter de helletocht, goed voorbereid zoals iedere Belg had ik immers geen winterbanden noch sneeuwketingen. Van Goppenstien naar beneden lag er dus wel een pak sneeuw op de weg en hier waren we dus NIET op voorzien. Zo voorzichtig mogelijk zijn we dan de berg afgekomen en buiten het feit van een wagen die plots dwars voor ons op de weg stond, die nog net weg kon, zijn we zonder kleershceuren beneden gekomen.

We hebben dan zo ongeveer een uur stilgestaan omdat, zoals later bleek, er een ongeluk was gebeurt op de aansluiting met de hoofdweg. Dit was al echt dikke fun... daar we dan ook nog een bruggetje overmoesten waar we dan van tijd tot tijd dan nog eens stilstonden. Hierdoor was het iedere keer weer afwachten of we effectief wel over de brug gingen geraken. De EPS en ABS hadden al meer dan hun geld opgebracht.

Voor we dan weer de pas opmoesten zijn we dan nog effe gaan eten en op zoek geweest naar passende sneeuwkettingen die we niet vonden. Dan maar op goed geluk vertrokken met het idee van "we zullen er zo ook wel geraken" niet dus op ongeveer een 2 tot 3 km voor de kabellift stonden we dus stil midden in het dorp. Geen mm ging de wagen nog naar boven. Dan maar terug richting dal op zoek naar passende sneeuwkettingen. Een dikke 2 uur zijn we op zoek geweest, iedere keer afvragend of we wel van de parking gingen afgeraken, om dan uiteindelijk dan toch nog kettingen te vinden in de juiste maat en gelukkig maar wat op die parking zaten we dus effectief vast.

Na een dik halfuur ploeteren om de kettingen aan te krijgen dan weer met goede moed aan de tocht naar boven begonnen en dit keer zonder problemen boven geraakt. Later op de dag zijn dan ook nog 2 nichten van mij aangekomen en heb ik dan ook nog vernomen dat ze een van beide zelfs met de tractor naar boven hebben moeten helpen. dan had ik nog geluk gehad.

De rest van de week hebben we nog regelmatig wat sneeuw gehad afgewisseld met echte pracht dagen en zijn we ook dit jaar weer goed verbrand aan het topje van mijn neus. Op dondedag werd ik echter geveld door wat opkomende koorts ne wat medicatie was dit echter vrijdag blijkbaar al wat onder controle maar zondag had ik het terug zwaar te pakken en heb ik de ganse dag in de zetel liggen slapen.

Vandaag was het alweer wat beter maar mijn neus loopt nog sneller dan de watervalen van Coo. Hopelijk is dit morgen ook wat beter en kan ik gezond en wel de trainingen weer gaan starten want sinds donderdag voor het vertrek staan er momenteel nog maar 0 km op de teller en dit moet deze week weer snel de hoogte in.

donderdag 20 maart 2008

Rosswald here we come

Net de training van vandaag afgewerkt, een 16 km tegen 5:45/km in de striemende regen, met inlopen en uitlopen goed voor 19,5km tegen de elementen van de natuur vechten.

Nu snel het bed opzoekken wan vanacht zo rond een uur of 3 vertrekken we voor een weekje naar Rosswald in Zwitserland. Een week genietten boven op een berg met geen verkeer. Er is geen betere manier om te ontstressen van de laatste hectische weken.

Vandaag hebben we ook het goede nieuws vernomen dat de interne sollicitatie positief is beoordeeld en dat ik vanaf 1 april, en dit is geen grap, promoveer naar project manager. Alweer een nieuwe uitdaging die we tot een goed einde gaan proberen te brengen en goed nieuws om je vacantie met te beginnen.

Het nadeel van boven op een berg te zitten is dat het lopen waarschijnlijk op een lager pitje komt te staan en dat de blog, wegens geen Internet, voor een tijdje stil zal liggen. Ik heb alvast de live stream van Rosswald als foto staan en je kan me een van de dagen waarschijnlijk wel van de berg zien aftotteren. Ook de dagelijkse bezoekjes van de andere blogs zullen wat stil liggen maar dat haal ik nadien wel in.

Iedereen alvast een prettige paasvakantie en veel loopplezier toegewenst de volgende week. en je kan een uitgebreid verslag verwachten, met wat foto's, binnen een goede week.

woensdag 19 maart 2008

De moeilijkste meters...

... zijn die tot aan de deur. Het is vandaag alweer bewezen. Na een lange dag, opstaan om 5h30 de vlieger in tot in Brussel thuiskomen rond de middag om dan te werken tot 21h00, was niet echt veel goesting om te vertrekken.

Maar dan, eens vertrokken loop je dan op wolken en gaat het als vanzelf, weg stress, weg zorgen een lege kop en genietten voor een half uurtje.

Er stond vandaag een korte extensieve duurloop van 6km op het programma tegen 6/km die we mooi binnen de 36min hebben afgelegd hier in Rosselaar, het moet niet altijd Barcelona of Stokholm zijn zekers.

Barcelona


Dinsdag vandaag dus dit moet Barcelona zijn. De eerste keer hier en echt een meevaller. Mooie stad goed eten, al weet ik voor de helft niet wat ik bestel, en een prachtige kustlijn om lange versnellingen af te leggen.

Vandaag stonden er lange versnellingen op het programma, 10x1km tegen 4:45 en 4:40/km door mijn aanhoudende problemen met de garmin weet ik voor de helft niet hoe snel ik gelopen had maar ik had er wel een goed gevoel bij. Het goede weer hier zal er ook wel voor iets tussen gezeten hebben, een 15 tal graden licht bewolkt en bijna geen wind.

Zoals de planning er bijligt ga ik de volgende maanden nog regelmatig Barcelona mogen bezoekken en kijk ik er wel naar uit om de stad een beetje beter te leren kenen en ze al lopende te verkennen. Vandaag zijn we al aan de Sagrada Familia geweest het meesterwerk van Gaudi. Echt overweldigend en de mooiste kerk die ik ooit heb mogen bewonderen. Het hotel zelf ligt dan ook nog eens aan de Torre Agbar een van de herkennings punten van Barcelona en een locatie waar de marathon een aantal weken geleden is doorgekomen.

Morgen vroeg zijn we alweer op de terugweg naar Belgie om daar de koffers te pakken om voor een weekje te gaan skien.

Volgens de planning staat er het volgende nog geprogrameerd maar dit zal hier en daar worden aangepast omwille van de skivacantie.

DATUM
AANTAL KM
TRAININGSSCHEMA WIM

REC EXT INT TOT
17-Mar-08


0 Rustdag, sauna, massage
18-Mar-08 6
10 16 Inlopen 10x1 km aan 4.45/4.40 R 3 min uitlopen
19-Mar-08
6
6 Extensief aan 6.00
20-Mar-08 3 16
19 Inlopen 16 km aan 5.45 uitlopen
21-Mar-08 4
8 12 Inlopen 8 km aan 5.30 uitlopen
22-Mar-08 28

28 Vetloop aan 6.20 sporthal 9 uur
23-Mar-08


0 Rustdag
TOTAAL KM 41 22 18 81
PROCENT 51 27 22 100

zondag 16 maart 2008

Vettig loopje

Dat kon er wel van gezegd worden vandaag. Het parkoer lag er bij momenten wel zeer vettig bij na de lading regen die vannacht blijkbaar was over getrokken.

Ook stond er vandaag, ironisch gezien, dan nog eens een vetloop op het programma, 25km tegen 6:20/km goed voor een 2h30 minuten lopen.

Gelukkig hadden we het weer dan toch wat mee, 's morgens viel het nog met bakken naar beneden maar zo rond 9h00 was het gedaan om dan rond 11h30 terug lichtjes te beginnen regenen.

Toch weer wel niet te onderschatten zo'n vetloop niet omwille van het tempo of de afstaand maar het feit dat je 's ochtends niet eet maakt het na een km of 20 toch wel moeilijk. Uiteindelijk dan toch zonder kleerscheuren terug aangekomen aan het vertrekpunt.

Snel terug naar huis om te douche om dan als de gesmeerde bliksem te gaan spaghetti eten op de boefdag van de chiro. Lag het aan de vetloop of waren de porties wat klein maar de kom was in een wip leeg.

's Nammiddags op de zetel beland om naar Parijs Nice te kijken maar ik ben dan uiteindelijk samen met de jongste dochter gewoon op de zetel in't slaap gesukkeld.

zaterdag 15 maart 2008

Lange versnellingen in het Prinsenpark

Vandaag werden we om 9 uur in het Prinsenpark verwacht (een uurtje vroeger dan normaal) om een aantal lange versnellingen af te werken.

Na een toertje inlopen, waar we Jos de trainer met gebroken elleboog tegen het lijf liepen, werd er gestart aan de versnellingen. Er stonden 3 versnellingen van km aan 9:30 of 4:45/km op het programma. Deze dankzij excellent haaswerk van de veteranen perfect afgewerkt.

Het vroege uur had wel een aantal collega verrast want deze kwamen dus op het gewone uur opdagen en waren dus een uurtje te laat voor de training en hebben dus noodgedwongen de training zo goed als alleen moeten afwerken. Gelukkig had ik gisteren nog effe snel nagekeken wat er geprogrammeerd stond anders had ik het zelf ook vlaggen gehad.

Hierna werd er nog een toertje uitgelopen en hadden we onze 15km voor vandaag ook weer achter de rug.

Jos is blijkbaar deze week bij het uitzetten en bijwerken van een van de vaste routes nogal ongelukkig ten val gekomen en ligt dus voor een paar weken buiten strijd.

vrijdag 14 maart 2008

Terug in Balen

Na een druk weekje Stockholm zijn we weer een paar dagen in België volgende week een dagje Barcelona om dan op het eind van de week te vertrekken voor een welverdiende week vakantie in de Zwitserse alpen. Meer bepaald in Rosswald (het moeten niet altijd wereldsteden zijn).

Op loopgebied was het vandaag een rustige dag met alweer een dag verplichte rust. De relatief rustige week heeft wel een gunstig effect op mijn knie die de laatste weken toch wat pijnlijk aanvoelde.

Morgen staat er weer een training ingepland in het Prinsenpark en gaan we er weer eens vol invliegen.

donderdag 13 maart 2008

Rondje Stockholm

Vandaag op algemeen verzoek, Julie, een rondje Stockholm gedaan. Er stond immers een training van 12km tegen 6/km.

Effe de kaart erbij gepakt en besloten van langs het water te gaan lopen en dus doordat ik op een eiland zit heb ik dus een rondje Stockholm gedaan.

Een klein beetje regen voor de afkoeling geen wind en een redelijk heuvelachtig parkoer met momenten wat moet een loper nog meer hebben om te genieten.

De prachtige omgeving maakte het alleen nog maar beter met prachtige panorama's als toetje, echt een dik uur genieten. Dit maakt het een beetje goed om zoveel van thuis weg te zijn van tijd tot tijd. En het verzacht de pijn van de lange dagen vol problemen bij de klanten, dagen van 12h zijn bij momenten korte dagen.

Na een douche en een snelle hap zitten we nu weer achter de PC om nog het een en het ander af te werken.

De toer rond het eiland kan op motionbased worden bekeken.

dinsdag 11 maart 2008

Eerste kilometers op Zweedse bodem

Na een lange dag achter de computer ben ik eerst effe snel Stocholm ingetrokken om een hapje te eten. In een gezelig Libanees restaurant heb ik genoten van een goed stukje lamsfillet met de nodige lekernijen uit het midden oosten.

Hierna was het tijd om terug richting hotel te trekken om de loopschoentjes aan te trekken voor een redelijk korte intensieve training. Op het programma stonden 2 reeksen van 5 keer 300m tegen 81/78 sec.

Vlakbij het hotel heb ik een atletiek piste gevonden waar ik 's avond om mijn gemak mijn training kon afwerken (een van de weinige positieve dingen van dit hotel).

Na een goed uurtje training en een goede douche is het nu tijd om het licht uit te draaien en wat te slapen.

Voor de geintereseerde de gegevens kunnen ook vandaag weer worden gevonden op Motionbased.

maandag 10 maart 2008

Stockholm here we come

04:30 stond er op de klok vanochtend, tijd om op te staan want vandaag vertrok ik weer voor een weekje naar het buitenland.

Stockholm meer bepaald om er wat software te installeren en natuurlijk wat kilometertjes af te malen.

Het hotel stelt deze keer niet veel voor, ik denk dat het bed thuis groter is als de ganse kamer. Maar er is wel een sauna.

Na een snelle hap heb ik dan ook de gelegenheid genomen om hiervan ten volle van te genieten, kwam dit effe goed uit want dit was dan ook nog eens door de trainer voorzien in zijn planning.

Vandaag was het namelijk de eerste dag van de aangepaste schema's die uit de lactaat proeven zijn gekomen. Hieronder alvast de planning voor deze week.

DATUM
AANTAL KM
TRAININGSSCHEMA WIM

REC EXT INT TOT
10-Mar-08


0 Rustdag, sauna, massage
11-Mar-08 5
3 8 Inlopen 2 x (5x300 in 81/78 R 100 ) R 500 uitlopen
12-Mar-08


0 Rustdag
13-Mar-08 2 12
14 Inlopen 12 km aan 6.00 uitlopen
14-Mar-08


0 Rustdag
15-Mar-08 7
8 15 Inlopen 4x2 km in 9.30 R 1 km uitlopen Prinsenpark 9 uur
16-Mar-08 25

25 Vetloop aan 6.20 sporthal 9 uur





Spaghetti-dag Parochiezaal Wezel van 11 tot 20 uur!!!!
TOTAAL KM 39 12 11 62
PROCENT 63 19 18 100

Het enige wat ik nog moet zoeken is een Zweedse Masseuse ;-)

In verelijking met het normale schema iets meer rust als de rest maar hier en daar wel wat sneller.

zondag 9 maart 2008

1:38:06

Vandaag hebben we dus de halve marathon van Drunen gelopen. Alles onder de 1:45 was goed onder de 1:43 werd gehoopt, van 1:40 werd gedroomd maar 1:38:06 was nooit bij me opgekomen en toch is dat het resultaat dat vanaf nu als PR prijkt achter de halve marathon.

Dit is gewoon onwezenlijk en echt een droom. Een van de mooiste races die ik tot nu toe al heb mogen lopen en zeker een om nog eens te komen terug doen.

Om 10h30 werd de wedstrijd vandaag op gang geschoten. De opdracht van vandaag was zien hoe we het vooropgestelde marathontempo over langere afstand konden verwerken. Er werd de eerste km vertrokken tegen 5:50/km om dan de 2e km door te komen aan 9:35. Na een km of drie vier vond ik aansluiting bij een groepje dat blijkbaar van zin was om zo rond 1:40 aan te komen ideaal gezelschap dus.

Na mijn wagentje aan het treintje te hebben gekoppeld ging het spoorslags naar de 5 en de 10 km waar we dan tegen een gemiddeld tempo van 4:45/km doorkwamen. Ideaal gehaasd dus.

Zo rond de 15km kwamen we iets sneller door als de vorige 10km maar alles ging nog redelijk gesmeerd en dus bleef ik maar gewoon aanklampen, af en toe werd er ook eens wat kopwerk verricht.

Rond km 20 heb ik dan nog een laatste versnelling geplaats. Hierdoor moest de rest van de groep wat lossen en dan met de streep in zicht hebben we er dan nog een laatste spurt uitgeperst. Om dan moe maar voldaan aan te komen op 1:38:06 gewoon onwezenlijk en totaal onverwacht. Bijna 5min20 sneller dan het vorige...

Langs deze weg wil ik dan ook de nobele onbekende loopmakkers van vandaag bedanken voor hun geweldig goed haaswerk.

zaterdag 8 maart 2008

Uitlopen

Vandaag stonden er 7km op het menu een 6km uitlopen met 10x100 tegen 25'. Na 2 rustdagen, waarvan een niet echt gepland, was het weer echt genieten.

Morgen gaan we de halve marathon in Drunen lopen en gaan we proberen van het marathon tempo te lopen dat uit de lactaat testen is gekomen. 4:45/km zou moeten haalbaar zijn volgens de testen, we zullen wel zien of dit lukt. Lukt het des te beter lukt het niet dan is het in ieder geval een goede test.

Vandaag heb ik dus de gedetailleerde test resultaten terug gekregen van de trainer. Hier heb ik dan ook een beetje de bevestiging gekregen over mijn laatste reeks van 600m die ik wat te traag heb gelopen en hierdoor dus daar een wat lage lactaat waarde had. Met de hartslagwaardes die ik normaal haal zou dit dus iets beter geweest zijn.

Ook moet ik dus mijn snelheidtrainingen iets sneller lopen en een paar rustdagen meer inlassen. Volgens Jos was het ook goed dat ik nu in het voorjaar de marathon training mee afwerk om zodoende in het najaar goed voorbereid in Berlijn van start te kunnen gaan.

Al bij al zeer goed nieuws alleen het feit al dat een marathon in 3h20 zou mogelijk zijn lijkt me goed maar nog een klein beetje onrealistisch.

donderdag 6 maart 2008

Te laat om er nog op uit te trekken

Na alweer een lange dag vergaderen is het er vandaag overgeschoten om nog gaan te lopen. Ik was pas om 20h00 terug in het hotel en na een geweldige lunch in "Leo le Couchon" is het er vandaag niet van gekomen.

Als je ooit in de buurt van Rennes bent is dit restaurant een echte aanrader een zeer goede keuken voor een zeer goede prijs. De gesmolten kaar met gepeperde karamel als desert aleen al is een bezoek meer dan waard.

Vandaag hebben we ook de resultaten en de lichtjes aangepaste schema's van de lactaat testen terug gekregen.

Eerste 2000
Tweede 2000
Derde 2000

600
Tijd Pols Lakt Tijd Pols Lakt Tijd Pols Lakt Tijd Pols Lakt
9.59 172 1.8 9.40 172 2.4 9.19 177 3.8 2.09 177 6.7

De laatste 600 heb ik niet echt goed gelopen, niet wetende wat er van te verwachten, en ben ik voor mijn doen niet echt hoog in hartslag gegaan en dit had dus sneller gemoeten. Voor de rest dik tevreden want de resultaten wijzen uit dat ik inderdaad op het goede niveau aan het meetrainen ben. De gedetaileerde info hoop ik nu zaterdag van Jos te kunnen achterhalen.


woensdag 5 maart 2008

Rennen in Rennes

Vanochtend om 4h ging de wekker al tijd om op mezelf uit mijn bed te slepen na een vermoeiende avond. Om 7h30 vertrok immers het vliegtuig naar Lyon van daar ging het dan verder naar Rennes.

Na een lange dag van vergaderen zijn we dan uiteindelijk in het hotel geraakt snel wat gaan eten om dan zo rond 20h30 de loopschoenen aan te binden om te vertrekken voor een training van 10km aan 6/km.

Na een 2 tal km had ik echter technische problemen met mijn Garmin, geen beeld meer, en ben ik dus zowat op het gevoel en mijn analoge swatch de rest van de training wat zitten rond dwalen in Rennes na ongeveer een uur dacht ik zo ongeveer 10km te hebben afgelegd en ben ik dan maar gestopt (na een paar keer rond het hotel te draaien) om dan tot de constatatie te komen dat ik maar 9,2km had afgelegd tegen 6.15/km Goed genoeg voor vandaag na toch alweer een vermoeiende dag.

Gisteren hebben we ook onze lactaat proeven afgelegd bij dr. Jan Olbrecht. Doordat deze zijn uitgelopen en ik dus vandaag al om 4 uur uit mijn nest moest heb ik niet kunnen wachten op de uitslag en zal ik dus tot dit weekend moeten wachten voor het definitieve oordeel.

De gegevens van de dwaaltocht door Rennes kunnen julie alvast vandaag al bekijken op Motionbased.

maandag 3 maart 2008

Welverdiende rustdag

Vandaag stond er na 9 loopdagen nog eens een rustdag geprogrammeerd. en daar was ik nu eens niet rouwig om.

Deze week is weer een vrij rustige week op trainingsvlak, wat niet kan gezegd worden van de werk gerelateerde week. Volgende week daarintegen gaat het aantal kilometers weer fors de hoogte in in voorbereiding van de marathon van Antwerpen, die ik zelf niet ga meelopen omdat ik dit nog wat vroeg vind, ik ben nog maar amper een jaar bezig en wacht nog tot het najaar om een eerste poging te wagen.

Wat ik dus wel probeer te doen is zo veel mogelijk van de marathon trainingen meedoen in het voorjaar om te zien of we dit zonder al te veel problemen aankunnen en om een idee te krijgen waar we in het najaar voor komen te staan.

De planning voor deze week ziet er als volgt uit:

DATUM
AANTAL KM
TRAININGSSCHEMA

REC EXT INT TOT
03-Mar-08


0 Rustdag
04-Mar-08 6
4 10 Inlopen 8x500 in 2.12 R 500 of lactaattest met Dr. Jan Olbrecht 19 uur
05-Mar-08
10
10 Extensief aan 6.00
06-Mar-08 2 6 2 10 Inlopen 6 km aan 5.45 + 2 km in HMT uitlopen
07-Mar-08


0 Rustdag
08-Mar-08 6
1 7 Loslopen aan 6.20 met 10x100 in 25 R 100 15 Kapelletjes 10 uur
09-Mar-08 2
21 23 Fresenius Halve Marathon Drunen 10u30
TOTAAL KM 16 16 28 60
PROCENT 27 27 47 100

Zoals je ziet vrij beperkt in kilometers met de Halve marathon van Drunen als voorlopige hoogtepunt (qua wedstrijd kilometers) van het voorjaar

zondag 2 maart 2008

De eerste vetloop van dit jaar

Vandaag stond er voor de eerste keer dit jaar een vetloop op het programma. Dit wil dus zeggen 's morgens niet eten en voor de kindjes en het vrouwtje pistolets en croissantkes gaan halen en zelf maar snel een tas koffie binnenspelen.

Zo rond een uur of 9 stonden we paraat aan de sporthal om, op aanraden van de trainer, een 19km te gaan afhaspelen in plaats van de geplande 22km.

De eerste helft van het traject, richting Prinsenpark, was voorzien tegen 6:20/km na een klein rondje van 3km ,in het Prinsenpark zelf, werd de weg terug afgelegd tegen 6/km.

Na een kleine 2 uur stonden we dan terug aan de sporthal en zonder al te veel problemen of overdreven hongergevoel . Om maar te zeggen dat we de vetloop goed zijn doorgekomen.

Met deze vetloop komt het totaal aantal km deze week op 84,5. Volgende week wordt het een iets rustigere week met een 60 tal km en lactaat testen met Dr. Jan Olbrecht op het programa en de halve marathon van Drunen.

Voor de rest van de dag hebben we gewoon gezellig met de beentjes omhoog in de zetel naar de koers zitten kijken en hebben we dus niet al te veel meer uitgericht.

De gegevens van de vetloop kunnen ook vandaag weer worden bekeken op Motionbased.

zaterdag 1 maart 2008

Lange versnellingen in het Prinsepark

Vandaag stonden er lange versnellingen van 3km op het programma. Na het inlopen zijn we vertrokken voor 3 keer 3km tegen 4:45/km.

Ook vandaag waren we weer maar met 3 man om er aan te beginnen en na de 2de versnelling nog maar met 2. Uiteindelijk hebben we alles dan toch aan het beoogde tempo afgelegd zonder noemenswaardige problemen.

Nadien nog een toertje van 3km uitgelopen en de eerste 15km van een nieuwe maand zitten er al weer op.

Vandaag heb ik ook effe bij Mario gestaan en wat plannen gesmeed voor Drunen volgende week. Afhankelijk van de resultaten van de lactaat testen ging hij ofwel doorlopen ofwel hazen voor iemand anders. Ikzelf ben nog een beetje aan het twijfelen wat ik ga doen ofwel probeer ik om rond 1h40 te geraken ofwel blijf ik bij de mensen van mijn groep en zie ik wel waar ik uitkom. Het zal een beetje van de vorm van de dag afhangen.

De gegevens staan ook nu weer op Motionbased (weinig tot geen gps ontvangst in het prinsenpark)