zondag 27 september 2009

Kaarsjes branden...

Vandaag was het alweer tijd om met de club de traditionele lange duurloop richting Scherpenheuvel te lopen. De clubleden kunnen dan afhankelijk van hun niveau en doelstellingen opgeven welke afstand ze willen lopen en met welke groep ze dit gaan doen. Er kan gekozen worden voor 16km, 20km of voor de volle 32km.

Dit word dan samen gebracht door Peter die dan een gedetaileerd plan opsteld met de start uren en de wagen verdeling zodat iedereen op ongeveer hetzelfde uur aankomt in scherpenheuvel en vervoer terug naar huis heeft. Ook wordt ergevraagd aan een aantal vrijwilligers om te zorgen voor een versnapering, in de vorm van een cake, voor na de douches. Dit jaar was het mijn beurt om eens een poging te wagen om iets in elkaar te flanzen, wat ik dan ook met veel plezier heb gedaan.

Voor onze groep was het vertrek uur vastgelegd op 8h45 en het te lopen tempo was 6min/km. In het begin was het alweer wat zoeken naar het goede tempo maar naar verloop van tijd begon het al te gaan en werd er niet meer overdreven afgeweken.

Op kilometer 12 en 16 kwamen er nog een aantal lopers bij aanpikken, hier en daar werd er al eens een brug of een lichte helling voorgeschoteld, maar dit was het kleinere werk vergeleken met wat er ons op het einde nog stond te wachten.

De temperatuur ging ook stilletjes maar zeker de hoogte in en de kilometers begonnen zo stillekes aan in de beentjes te kruipen. Hier en daar werd er al eens geklaagd over zware benen en opkomende pijntjes, op den duur begint alles wel wat pijn te doen.

Met de meet in zicht, op de beruchte laatste helling, struikelde dan Anita gelukkig met niet al te veel lichamelijke schade. Wat van hare Garmin niet kon worden gezegd, scherm kapot en dus niet meer bruikbaar.

Na een verkwikkende douche in de sporthal van Scherpenheuvel, ook weer geregeld door Peter, was het dan tijd om ons te storten op het heerlijke gebak, en er was zeker genoeg keuze voor iedereen.

Hierna was het alweer tijd om huiswaarts te keren na een aangename sportieve dag.

Start tijd8:46 AM
Afstand31.5 km
Duur3:15:53
Snelheid06:00 min/km
map

4 opmerkingen:

Tiny zei

Dat is heel leuk dat het bij jullie zo geregeld wordt. Ga dat hier is in mijn gedachte houden.

geert zei

super, die organisatie. Kunnen de lopers zich volledig concentreren op het lopen an sich ...

Maciek (runstar) zei

Erg leuke idee. Helaas ik ben een eenzame loper, dus geniet niet van dit soort gezelligheid.

Wendy zei

Lijkt mij heel leuk!! Jammer van de val van Anita!!