zondag 20 september 2009

40...

Niet het aantal kilometers dat vandaag op het programma stond maar het nummer dat ze hier op de nieuwe voordeur hebben staan. Ja ook ik ontsnap niet aan vadertje tijd en ben dus vandaaag op tram vier moeten stappen.

Maar niet getreurd er stond een vetloopje van 30km op het programma, dus op je verjaardag de dag beginnen met een duurloop van 30km op nuchtere maag velen verklaren ons gek (Ikzelf had dit 3 jaar geleden waarschijnlijk ook wel gedaan).

Maar goed om 9u was et verzamelen geblazen aan de natuurloop van Nuclea om dan de toer van 20km en die van 10km tegen een gezapig tempo van 6min/km af te leggen.

Met een hondertal leden van Vabco Mol waren we vandaag ook weer goed vertegenwoordigd vandaag. Na het betalen van het inschrijvingsgeld en de nodige administratieve handelingen konden we dan buiten verzamelen om dan in groepjes, naargelang de afstand en het tempo, te vertrekken.

De ze natuurloop mag met recht en rede het woordje natuur in de titel vermelden want we werden echt verwend door de nodige single track kronkelpaadjes en brede dreven door de bossen in de omgeving van "den atoom". Ook wel gekend onde de naam de "Bleken". Ik denk dat we op de 30km hoop en al 7 a8 km op een verharde weg geweest zijn en die waren dan ook nog eens bijna verkeers vrij.

Een mooiere start van een dag kan ik me moeilijk voorstellen.

Na een kilometer of 27 heb ik wel effe wat snelle suikers moeten nemen want het vatje was zo stillekes aan aan't leeg geraken en het tempo lag ook iets hoger dan vooropgesteld de laatste kilometers. Maar we zijn toch nog redelijk fris en zonder al te veel problemen aangekomen.

Nadien snel wat sportdrank en een banaan om de energie voorraad wat aan te vullen om dan spoorslags huiswaarts te keren het was inmiddels ook alweer bijna half een.

Start tijd9:00 AM
Afstand30.0 km
Duur3:02:30
Snelheid06:02 min/km
map

3 opmerkingen:

Tiny zei

Met eten is het vat bij de meeste lopers op 25 km wel af. En jij doet het zonder.

Wendy zei

Jammer dat het geen weekje vroeger was, had deze ook graag gelopen!

geert zei

30k is eigenlijk veeeeeeeel te lang voor een vetloop zulle ...
en dat op je 40ste verjaardag :-)
Proficiat met de vernieuwde voorgevel :-)