zondag 13 september 2009

25km vetloop

Vanochtend werden we verwelkomd met het goede nieuws dat Kim Clijsters was doorgestoten tot de finale van de US Open. De manier waarop was een beetje onaards maar terecht dit past niet in een sportieve instelling.




Serena mag dan alwel een goede tennisster zijn maar komt met momenten zeer arogant over vooral als ze eens een match verliest, zij krijgt het blijkbaar moeilijk over haar lippen om eens toe te geven dat de tegenstreefster gewoonweg beter was.

NAdien werden de loopspullen bij elkaar gezocht om een lange training te gaan afwerken, er stond namelijk een vetloop van 25km op het programma.

Dit betekende dus geen eten , en ook geen koffie, voor we vertrokken voor de training. Ik had wel de nodige suikers voorzien ingeval van een inzinking zodat we zeker niet in de problemen zouden geraken.

Er werd vandaag gekozen om richting Scherpenheuvel te lopen, een mooi parkoerke waar we regelmatig op vertoeven voor de lange duurlopen en waar we ten alle tijden kunnen terug draaien om mooi de afstanden voorgeschreven door de trainer kunnen afwerken.

Om 9h trokken we onzelf in gang om tegen 6 min/km te lopen, het was een redelijk grote groep waarvan een deel vroeger terug keerde, zij die trainen voor een halve marathon konden al na 8km keren. Op km 12,5 wast het onze beurt om de steven te wenden en terug richting sporthal te lopen.

De gevreesde klop bleef uit vandaag en na bijna twee en een half uur loop pret stonden we alweer aan de sporthal. Na de training werd snel een kofkie koek en een banaan verorberd om de koolhydratjes wat aan te vullen. Ik heb niet echt honger geleden vandaag en geen last gehad van de gevreesde man met de hamer die men al eens tegenkomt bij een vetloop, laten we hopen dat dit een goed teken is en we op de goede weg zitten.

Morgen een dagje rust om de beentjes wat te sparen om dan dinsdag weer wat versnellingen op de piste, we zitten zeker niet stil...


Start tijd9:02 AM
Afstand24.8 km
Duur2:26:47
Snelheid05:54 min/km
map

6 opmerkingen:

RunningRonald zei

is echt geen lievertje zo te zien, Serena. Hier nog een beter filmpje http://www.youtube.com/watch?v=XlWoVY0-WHc

Wendy zei

Tja, die Serena, geen simpel meiske!! De trainingen verlopen vlot en zijn heel herkenbaar voor mij ;-). Grt

Tiny zei

Lap!!!weer 25 km te pakken!

Pieter de Boer zei

Ik schrok ook echt hoe ze reageerde naar die lijnrechter. Dat heeft niets met sport te maken wat mij betreft.

Ruthje zei

knappe duurloop en dat op een lege maag, zou niks voor mij zijn :-) en die Serena...tja, niet iedereen kan tegen zijn verlies hé. Die kan van ons Kimmeke veel leren op dat vlak ;-)

kaat zei

Richting Scherpenheuvel ! Allez ! Ge gaat mij nog tegenkomen !