woensdag 24 februari 2010

Hektisch...

Gisteren was het een redelijk hektisch dagje, na het werk trokken we naar de training om een clubgenoote te begeleiden bij haar lactaat testen.

Er wordt van de lopers verwacht dat ze 3x2000m lopen aan vooraf bepaalde tempo's afhankelijk van je beste tijd op een 10km. Voor haar was dit beginnen aan 5 min/km om dan via 4:50 min/km naar 4:40 min/km te zakken. De bedoeling is dan om de eerste 2 keer onder de 4 mol grens te zitten en de laatste versenlling vlak bij de 4 mol of er net boven uit te komen. Hierna moeten ze dan nog een laatste korte versnelling afleggen, 600m alles geven en sterven tot aan de meet is de boodschap. Hier wordt dan de maximale verzuuring gemeten om te controleren hoe goed je weerstand is. Des te hoger de verzuuring des te beter.

De versnellingen werden mooi binnen de gestelde tijden afgewerkt en na een 15 tal minuutjes rust werden de 600m dan ook nog eens afgehaspeld in een mooie tijd van 2min21 een mooie prestatie voor Liesbeth.

Normaal gezien zou de arts die de metingen doet rond 19h aanwezig zijn maar door het drukke verkeer was dit uitgelopen tot 19h30. Hierdoor werd het naar het einde toe zeer krap voor mij daar ik om 22h alweer in Brasschaat werd verwacht voor een upgrade. Hierdoor moest ik direct na de laatste 600m de douche onder duiken om op tijd op het werk te zijn en weet ik nog niet hoe de resultaten waren van de test maar hierover hoor ik waarschijnlijk wel meer in de volgende weken.

Toen we 's nachts om 0h30 weer thuis stonden zat de dag er eindelijk op. Vanochten stond de wekker al te rammelen op 6h, alweer een werkdag die op me stond te wachten. Pijnlijk....

Voor vanavond stond er dan een kort extensief loopje op het schema een achtal kilometer die moest worden afgelegd aan een tempo van 5:30 min/km. Tijdens de laatste kilometer heb ik als test voor zondag nog eens de kraan voledig open gedraaid, het komt wel goed tegen dan.



Start tijd19:35
Afstand8,8 km
Duur0:47:41
Snelheid05:14 min/km
map

2 opmerkingen:

Tiny zei

Tja... zo soms kom je wel eens tijd tekort.

geert zei

lactaattesten mét begeleiding .. is dat een speciale actie of zo?? ;-)