woensdag 10 februari 2010

Bijna even snel als een wagen....

Toen we vanochtend de deur toe trokken om naar het werk te vertrekken wees niks erop dat we vandaag in de totale chaos gingen terecht komen. Geen spatje sneeuw te bekenen en bijna geen drukte op de weg...tot we in de omgeving van Lille kwamen en we de poorten van de hel open trokken.

Nooit megemaakt, een totale gridlock met stilstaand verkeer op iedere weg die je tegenkwam. Dit allemaal veroorzaakt niet door meters sneeuw zoals we de laatste weken zagen in de States maar door ocharme een pelleke sneeuw van een drietal centimeter op de Belgische wegen.

Drie en een half uur hebben we gedaan over een trip die in goede dagen een 45 min in beslag neemt. Volgens mij had ik sneller tevoet daar geraakt....

Gelukkig was de weg terug huiswaarts een zonder al te veel problemen zodat we toch niet te laat thuis aankwamen, waar nog steeds geen sneeuw te bekennen was.

Na het avondmaal werd de loopkleding aangetrokken om een toerke te gaan lopen, na het nieuws trokken we de deur dicht om in een wit sneeuwtapijt terecht te komen, op een dik half uur was er hier inmiddels ook een laagje verse sneeuw naar beneden gedwareld zodat we over een mooi laagje verse sneeuw de avond konden intrekken voor een extensieve duurloop van 15km.

Op afstandmeten.ln had ik voor het vertrek al eens snel een nieuw toerke afgemeten om eens een nieuwe loop omgeving te verkennen. Via Balen centrum ging het richting Wezel om dan via het Rauw aan het kanaal aan te komen. Hier ging het dan via het jaagpad alweer tichting thuis, een mooi 15km lang trektochtje zonder al te veel verkeer. De wagens die me dan al eens voorbijkwamen, kon ik dan ook nog eens bijna bijhouden ;-)).

Na een klein anderhalf uur genietten van de sneeuw stonden we dan alweer thuis voor de deur om snel de douche in te duiken voor een welverdiende warme douche. Laten we hopen dat we morgen iets sneller in Brasschaat geraken...

Start tijd19:50
Afstand15,8 km
Duur1:32:20
Snelheid05:29 min/km
map

5 opmerkingen:

mauricekohlen zei

altijd weer leuk om ie loopverhaaljes te lezen.enne... geen geklaag over alweer sneeuw. Bewonderenswaardig!

Mario zei

We hebben ong hetzelfde tempo gelopen ! Ikk begin nu toch ook de sneeuw te haten ! heb er geoeg van nu ! op naar de zomer !
Tot zondag in de rechtestraat , achter het rusthuis !!

Tiny zei

Het moet maar snel lente worden

geert zei

ben gisteren ook wat in de file gaan staan, om uiteindelijk om te draaien en thuis te gaan werken ...

Wendy zei

Ziet er mij een mooi toerke uit!