donderdag 11 februari 2010

Flexibiliteit... onontbeerlijk in deze tijden

Voor vanavond stond er een extensieve duurloop op de agenda van 12 km aan een tempo van 5:15 min/km. De sneeuw had al weer de planning lichtjes door elkaar geschud en de versnellingen die voorzien waren op het eind van de sessie werden geschrapt uit veiligheidsoverwegingen.

Waar we normaal deze versnellingen uivoeren was de ondergrond omgetoverd in een ijspiste waar ze op de olympische winterspelen jaloers op zouden geweest zijn. Ook werd de normale route iets aangepast om op een volledig sneeuwvrije ondergrond onze kunsten te kunnen vertonen, dit dankzij mede clubgenoot Erik die met de fiets al een poolshoogte was komen nemen op weg naar huis van zijn dagelijkse werkverplichtingen.

Na het inlopen konden we beginnen aan ons tochtje van 12 km dat zonder al te veel problemen mooi werd afgelegd met een tempo dat schommelde tussen 5:15 en 5:30 min/km. De groep bestond vandaag namelijk uit een samenraapsel van 2 loopniveaus en aldus werd het tempo lichtjes aangepast en kwamen we vermoedelijk uit op een gemmiddeld tempo van om en bij 5:20 voor de hoofdmoot van de training.

Hierna konden we dan rustig uitlopend weer voorzichtig richting sporthal lopen waar we dan nadien nog wat konden nagenietten tussen pot en pint.

Start tijd18:30
Afstand14,3 km
Duur1:23:16
Snelheid05:40 min/km
map

1 opmerking:

geert zei

in 't vervolg kan je die versnellingen toch gewoon shorttracken? ;-)