dinsdag 16 februari 2010

Op en af de pyramide

Vandaag alweer een stevige interval training op het trainingschema, de trainer had 3x(400/600/1000/600/400) R 200) tempo 48/200 R 600 ingepend op het het schema een zeer pittige pyramide loop die we vandaag op de piste zouden afwerken.

Na de nodige verkenningstochtjes als opwarm ronde konden we alvast constateren dat de piste er niet volledig sneeuwvrij bij lag en dat het oppassen was geblazen voor de besneeuwde plekken .

Na de opwarming konden we dan beginnen aan de pyramides, met 2 waren we vandaag in de groep om aan een tempo van 4min/km de versnellingen af te werken. Naargelang de afstand langer werd het ook steeds zwaarder maar toch werden de versnellingen mooi binnen de gestelde tijden afgewerkt, hier en daar al eens een seconde te snel of te traag maar mooin binnen de aanvaardbare grenzen.

Naar geland de training vorderde voelde de afstanden ook al wat minder zwaar aan, die eerste versnellingen zijn toch aaltijd de zwaarste het lijkt wel of we eerst eens goed moeten worden wakker geschud om er aan te wennen.

Tijdens de laaste versnelingsreeks kregen we dan ook nog het gezelschap van Stefke die de eerste 2 reeksen had afgewerk in een groepje lager, kwestie van wat kalm aan te beginnen na een lange tijd zonder versnellingen.

Nadien werden er nog wat rondjes uitgelopen en bijgepraat over het weekend.


Start tijd18:32
Afstand16,6 km
Duur1:41:54
Snelheid06:04 min/km
map

2 opmerkingen:

Tiny zei

Je krijgt het niet voor niks als je met een schema van Mario op stap gaat.

www.giventofly.nl zei

Pfew......das hard werken......