woensdag 27 januari 2010

Alweer glijden geblazen....

Voor vandaag stond er een ontspannen extensief loopje van 12 km op de agenda aan een tempo van 5:30 min/km. Voor dat ik er op uit trok hadden we snel even gecontroleerd op afstandmeten.nl of het traject dat we in gedachten hadden effectief minstens een 12 tal kilometer lang was.

Nadat ik me warm had ingeduffeld voor de te verwachte koude trok ik er op uit voor een tochtje door Mol. Eerst toch no even de windrichting gecontroleerd om te zien hoe we nu zouden vertrekken, er voor zorgend dat ik de wind in de rug zou hebben op het lange stuk langs het kanaal.

Hierdoor werd de route in de omgekeerde richting gelopen zoals initieel uitgestippeld en vertrok ik dus eerst richting kanaaldijk mo daar met de wind in de rug langs het water te trappelen. In het gehucht Sluis aangekomen ging het dan van de waterkant af om via Ginderbuiten richting Mol te trekken.

Hier dan nog een kort stukje langs de Nete achter het gemeente huis om dan terug richting Rosselaar te trekken. Intussen was er een miezerige druilregen opgekomen die tegen het einde aan op het wegdek een gevaarlijk glad ijslaagje aan het vormen was. De laatste paar honder meter werden dan ook met de nodige voorzichtigheid afgelegd want hier en daar gleed de steunvoet al wel eens wat weg. Hopelijk van zeer korte duur dit weer....

Zonder kleerscheuren kwamen we dan na bijna een uur en een kwartier alweer thuis, om gezellig te genietten van een goed warm bad.

Start tijd19:10
Afstand13,3 km
Duur1:12:16
Snelheid05:23 min/km
map

1 opmerking:

Wendy zei

Deze morgen was het inderdaad spekglad, ik moest serieuze toeren uithalen om niet onderuit te gaan!