zondag 17 januari 2010

Natuurploeteren....



Na een zeer vroege morning call, 6h wie verzint het op een zondag, werden al de voorbereidingen getroffen om te vertrekken naar het eerste pony jumping tornooi van de oudste dochter Nele. We werden namelijk al om 8h30 in de piste verwacht voor een eerste parcours.

Na het inlopen en inspringen kon ze dan beginnen aan haar eerste officiele spring wedstrijd. Zonder enige hindernis te raken of mis te lopen heeft ze dan ook een mooie prestatie neergezet in deze eerste ronde.



Hierna was het voor mij tijd om mijn biezen te pakken en richting Meerhout te trekken voor de natuurloop van "de Koekoek" die vandaag op het programma stond. Om 9h30 hadden we met de club afgesproken om te vertrekken voor deze traditionele mooie natuurloop in de bossen van Bel.

Snel inschrijven voor de 15km om dan samen te vertrekken aan een zeer rustig uitloop tempo. De sneeuw van de laatste weeken had van het traject echter een natte en glibberige bedoeling gemaakt het was dan ook goed opletten en bijsturen om niet in de plassen of op ijsplekken terecht te komen.

Een onfortuinlijk clubgenoot heeft dit to scha en schande moeten ondervinden en heeft aldus de grond van zeer nabij kunnen bestuderen. Gelukkig zonder vel erg, buiten een wat geschaad ego niks gebeeurd en konden we verder onze weg vervolgen.

Tussen kilometer 6 en 7 had de organisatie dan ook nog een rustpunt ingelast waar wat drank was voorzien en een gezellige vuurkorf om wat bij te warmen. Niet dat het nodig was want de temperatuur lag alvast in de positieve regionen vandaag.

Hierna spitse de groep in 2 stukken een deel de 10km op en wij richting 15km. Tijdens onze, bij wijle zeer vochtige tocht, hebben we dan ook nog een kudde herten de bossen zien inschietten. Van een echte natuurloop gesproken.

Op onze 15km lange tocht denk ik niet dat we in totaal meer dan een kilometer op tarmac hebben gelopen, de organisatie had dus wel echt de mooiste paadjes opgezocht om ons te verwennen, alleen de weergoden hadden hen in de steek gelaten. Volgend jaar zijn we in ieder geval weer van de partij.

Na een verkwikkende douche en wat gezellig napraten in de typische voetbal cantine, opgevrolijkt door een live jongeren bandje, was het alweer tijd om opnieuw richting zegge te trekken voor de tweede ronde van het pony tornooi.

Ook dit keer weer een foutloos traject van de dochter en dus een zeer geslaagd debut vandaag.

Start tijd
9:29
Afstand
14,2 km
Duur
1:25:47
Snelheid
05:51 min/km
map

2 opmerkingen:

geert zei

en zo over die balkskes springen tijdens je training ... is da nikske voor u ;-)

Wendy zei

Pff, het was gisteren inderdaad speklad in het bos. Ik hoop echt dat we deze week terug "gewoon" kunnen trainen want ik begin het bos serieus te missen! Die natuurloop was blijkbaar wel de moeite!