zaterdag 23 januari 2010

Cross nuclea

Vanochtend hadden we heerlijk de tijd oms eens wat langer in het bed te vertoeven en wat slaap in te halen, er was vanochtend immers geen training voorzien. Hier werd dan ook van geprofiteerd want morgen zal het alweer met de kippen van stok zijn om met de dochter alweer naar een pony jumping te trekken.

In de namiddag stond er wel een korte cross op het programma op en rond de sportclub van Nuclea in Mol. Een geacidenteerd traject met enkele pittige hellingen op op en af te braken aaltijd goed voor een pittige wedstrijd waar de krachten goed gedoseerd moeten zijn om niet tegen de spreekwoordelijke muur te knallen halweg wedstrijd.

Het is daardoor ook een van de wedstrijden waar de plaats eigelijk belangrijker is als de tijd en er niet echt gelet word op tempo's en kilometer tijden. Gewoon lopen met reserve om dan in de laatste ronde alles te geven wat er nog rest om je positie te verdedigen of nog wat plaatsjes op te schuiven.

Na het startschot, hier gegeven door een dame die in de trand van "begint er maar aan", vertrokken we dus voor vier rondjes van een 1405 m. Het was van in het begin lopen op reserve aan een tempo tussen 4:15 - 4:20 min/km. Het ging zeer goed vandaag en de toertje vlogen dan ook voorbij. in de laatste ronde moest ik nog een clubgenoot laten voorbijkomen, de enige die me echt voorbijgestoken is vandaag en ook een pak sneller is als mezelf normaal gezien maar nu terug komt uit blesure. De laatste paar onderd meter had ik ook het gevoel dat er nog iemand was die me naderde dos werd de veld vites nog maar eens ingeschakeld om hem toch maar voor te blijven, wat dan ook met verve gelukt is.

Na de douche is er op deze cross dan ook nog broodjes en koffie voorzien voor de lopers, deze werden dan ook met veel smaak verorbert. Vandaag ook alweer wat sneller als vorig jaar op dit parcours een verbetering met een dikke 20 sec. Met een 27st plaat op 89 lopers kan ik ook niet echt ontevreden zijn gezien het deelnemersveld dat voornamelijk uit geoefende atleten bestaat.

Start tijd15:03
Afstand5,8 km
Duur0:24:38
Snelheid04:15 min/km
map

1 opmerking: