zaterdag 16 januari 2010

Verplichte verhuis...

Vanochtend werden we verwacht op de galbergen voor een zeer stevige fartlek training. Er wordet dan ook verwacht dat iedereen al wat opgewarmd is voor we er met de hele groep invliegen voor de korte opwarmings sprintjes.

Hierdoor was ik samen met wat colega lopers al wat vroeger op het appel om alvast een toertje in te lopen. Hier kwamen we al snel tot de ontdekking dat hier lopen reinste zelfmoord zou zijn, ijsplekken, aangetrapte sneeuw op pittige hellingen niet echt de ideale combinatie om een snelle training af te werken.

In samenspraak met de trainer werd er dan maar besloten om richting zilvermeer te trekken om daar op de aangelegde finse piste te gaan lopen. Hier echter niet op boomschors zoals op vele locaties maar op echt verend piste ondergrond. Door de mensen van het Zilvermeer volledig ijsvrij en sneeuw vrij gemaakt en dan ook nog eens exact 500m in lengte. Een mooi alternatief.

Op het menu voor vandaag eerst een tiental korte versnellingen van 100 m gevolgd door al wat pittigere versnellingen van 500, hievan een viertal, om dan mooi af te sluiten met drie zeer stevige versnellingen van 1000 allen aan een tempo van 3:50 min/km. Iets sneller dan gepland voor mij maar gezien het geringe aantal deelnemers van mijn trainings niveau vandaag, helemaal in mijn ukkie, een groepje hoger gelopen.

Het was bij wijlen stevig op de adem trappen om bij te blijven maar uiteindelijk konden we dan toch met een goed gevoel deze toch wel mooie training bij op het trainings palmares noteren.

Morgen staar er een mooie natuurloop op de agenda in Meerhout aan de pleinen van voetbal club Koekoek. Hier gaan we een gezellige 15km keuvel loopje maken.


Start tijd9:39
Afstand12,1 km
Duur1:38:13
Snelheid06:35 min/km
map

Geen opmerkingen: