zondag 11 oktober 2009

Laatste duurloop, nog 6 dagen en 17h...

Vandaag was het alweer tijd om de laatste lange duurloop van de marathon voorbereiding af te werken, gen dertier zoals vorige week maar toch nog een respectabele 25 km die we aan een tempo van 6 min/km moesten afwerken.

Voor vandaag werd er gekozen om de 25 km van het vossenpad te lopen. Dit is een wandelpad dat vertrekt aan de sporthal en voornamelijk door het Bel, Meerhout en Hulsen loopt, grotendeels over onverharde paden met hier en daar een streepje asfalt.

Met een groepje van een zestal clubgenoten vertrokken we klokslag 9h00 voor onze laatste lange training die ons twee en een half uur zou zoethouden. Eerst ging het via de bossen van de Heidehuizen richting Bel om dan via Meerhout langs de Nete in Hulse te belanden. Hier ging het dan weer richting Bel.

Hier besloot Rudi om een stukje af te snijden en trok hij dan alleen terug richting Sporthal. We hadden er inmiddels al 17 km opzitten en het ging niet zo vlot bij Rudi aan ons tempo iets sneller ging het beter voor hem en dus versnlede hij wat richting sporthal.

De rest ging gewoon verder via het vossenpad, Hier werden we geconfronteerd met een lading MTB'ers die ons pad kruiste, gelukkig waren het er niet teveel zodat de last tot een minimum beperkt bleef.

Na het nodige draai en keer werk in't Bel konden we dan de neus richting sporthal draaien voor de laatste meters. Na exact 2h30 en 25 km stonden we dan weer aan de sporthal, mooi volgens het opgelegde tempo. Na een douchke en een drankje ging het dan huiswaarts.

Hier werd dan via het internet gekeken naar de marathon van Eindhoven waar dit jaar alweer een parcours record sneuvelde. Bekende gezichten heb ik niet zien voorbijkomen en 4k ben dus wel benieuwd hoe de rest van de bloggers/Twitters het er van af gebracht hebben...maar dit komen we vandaag of morgen via de nodige elektronische kanalen wel te weten

Start tijd9:01
Afstand24,9 km
Duur2:30:58
Snelheid06:00 min/km
map

5 opmerkingen:

Pieter de Boer zei

Bijna klaar!! Volgende week rond deze tijd heb je het erop zitten!! :) al die training...

Tiny zei

Pieter zegt:"bijna klaar". Ik durf te zeggen helemaal klaar!

geert zei

't begint stilaan te spannen hé ... geen paniek: je bent er klaar voor!

RunningRonald zei

mooi rondje! Je bent er klaar voor!

Wendy zei

Awel, dat is mijn lievelingstoerke, doe ik ook regelmatig!! Je bent er helemaal klaar voor!!