zondag 31 mei 2009

Afzien in Brussel

Vandaag stond de 20km van Brussel op het programma. Een wedstrijd die sinds de start van mijn loopbaan als “atleet” met stip staat genoteerd op mijn agenda.

Samen met Rudi en Maddy had ik afgesproken om samen met de wagen naar Brussel te rijden. Om 11h was er afgesproken om samen naar ginder te karren.

Na een uurtje rijden, waarom moet dit door de week toch aaltijd 2h duren, stonden we dan in de hoofdstad van ons Belgenlandje. Na de nodige formaliteiten, zoals het afhalen van de nummers, en een wandeling van een 3km kon het aftellen naar de start beginnen. Eerst nog wat gezellig genieten op het gras van het parkje om dan een 3 kwartiertjes voor de start richting startvakken te trekken.

Ongeveer een 20 min voor de start kwam dan de traditionele Bolero ut de boxen geschald en konden we ons stillekes aan beginnen klaar, en zenuwachtig, te maken voor de start. Na de Bolero was het dan de beurt aan de Brabançonne gevolgd door het start (kanon) schot.

De volledige meute trok zich dan op gang richting Wetstraat om dan via het Berlamont gebouw en het paleizenplein verder Brussel in te duiken.

Na een kleine 3-4km kon dan de kalvarie tocht beginnen met de eerste tunnels. De hitte was niet bepaald in ons voordeel vandaag.

Bij de drankposten werd er dan ook meer Spa water over mijnen bol gekapt dan dat er gedronken werd en het was nodig want het was bloedwarm om te lopen.

Op km 6 konden we dan de schaduw gaan opzoeken in het Terkamerenbos, met alweer een venijnige helling in. Dan ging het via de nodige hellingen richting Hertoginnendal. Intussen had ik op km 12 dan Rudi ingehaald, die van plan was om het vandaag wat rustiger aan te doen.

Na km 12 konden we dan een aantal kilometers recupereren op een dalend tot vlak parcour, gelukkig maar want we kwamen er weer wat door.

Eenmaal aan de Tervurenlaan aangekomen konden we dan de laatste helling van vandaag aan vatten, en het is een kuiten bijter 2km bergop….

Eenmaal boven gekomen zagen we in de verte dan de triomfbogen verschijnen en konden we ons laatste restje energie nog in een laatste versnelling steken, op het einde konden we er zelfs nog iets uitpersen wat voor een sprint moest doorgaan.

De klok werd stilgezet op 1:33:33 alweer een best tijd en een verbetering van mijn PR in Brussel met 5 min. Met de hitte van vandaag totaal onverwacht en daardoor dubbel tevreden.

Het was weer afzien bij de beesten vandaag maar ook dit jaar weer een prachtige loop en hij staat alweer geprogrammeerd voor volgend jaar (hoewel ik tijdens het lopen er soms wel anders over dacht)

Brussel see you next year…


Start tijd3:03 PM
Afstand20.1 km
Duur1:33:29
Snelheid04:38 min/km
map

zaterdag 30 mei 2009

Fietstochtje

Vanochtend, nadat Ilse was gaan lopen, hebben we de fiets nog eens bovengehaald om op ons gemakske de beentjes wat los te rijden voor de 20km van Brussel van morgen.

Ik ben vertrokken langs het kanaal richting Dessel, dan richting Retie en den atom om dan daar weer langs het kanaal richting Sas 7 te rijden en via Milegem en Geel bel terug richting hus te rijden.

Goed voor een kleine 43km onder een gezellig zonnetje.

Na de middag dan eerst en vooral de fiets terug opgeblonken om dan wat riolerings werken uit te voeren (terugslag klep geplaatst) onder een bakkende zon, voor morgen mag het iets minder zijn graag anders gaan we morgen smelten denk ik ;-)
Start tijd9:46 AM
Afstand43.0 km
Duur1:34:06
Snelheid02:11 min/km
map

donderdag 28 mei 2009

Training 5/28/2009

De training van vandaag was een progresief duurloopke, 2km inlopen gevolgd door 8km progresief versnellen 5:45, 5:30, 5:15 gevolgd door een 2km uitlopen.

Hiervoor trokken we naar de bleken een mooi stukje bossen tussen Achterbos. Millegem en den Donk en nog maar een dik jaar opengesteld voor het publiek.

Zaterdag nog wat uitlopen of een kort toerke op de fiets en dan zijn we klaar voor Brussel.
Start tijd6:33 PM
Afstand12.0 km
Duur1:10:25
Snelheid05:51 min/km
map

woensdag 27 mei 2009

Aftellen...

Deze morgend de schoentjes aan getrokken om een extensief duurloopje van een 8km af te werken.

Het weer was prachtig, de zon scheen, bijna geen wind en droog wat kunnen we nog meer wensen.

Het aftellen naar Brussel is ook begonnen binnen 4 dagen staan we alweer klaar om de hoofstad van Belgie onveilig te gaan maken en weer top prestaties te gaan leveren, de andere dan ik hou het meer bescheiden en hoop gewoon iets sneller te kunnen lopen als de vorige edities.

Start tijd9:33 AM
Afstand8.2 km
Duur0:46:13
Snelheid05:36 min/km
map


Gisteren stond er dan nog een bezoekje aan de tandarts op het programma. Vorige week enkele dagen rond gelopen met tandpijn en gisteren konden we dan een bezoekje brengen.

Zoals voorspeld, 'k had al vroeger last, door de tand arts moest er gisteren een wijsheidstand worden getrokken. Met een klein hart de stoel in, ik heb namelijk al horror verhalen gehoord over het verwijderen van een wijsheidstand, om dan 20 min en 25 euro armer terug buiten te stappen.

Het ging dus verrassend vlug en pijnloos, giesteren gewoon nog een brufen en geen pijn meer gehad.

Er is trouwens ook nog gelopen 's avonds.

Op de planning stonden 2x(10x200m) versnellingen op het programma, of te wel rondjes lopen op de piste van Mol. Gezien het bezoekje vooraf aan de tandarts ging het heel vlot niet al te veel last gehad.

Start tijd6:30 PM
Afstand11.5 km
Duur1:20:46
Snelheid06:26 min/km
map

maandag 25 mei 2009

Kanaaltochtje

Vanavond het fietske nog eens bovengehaald voor een kort tochtje langs de kanalen hier in de onmiddelijke omgeving.

Eerst vertrokken langs het kanaal Dessel Kwaadmechelen richting Ham om dan via het Albert kanaal richting Meerhout te fietsen. Hier dan een stukje wat meer verwijderd van het kanaal richtin Meerhout centrum om dan alweer richting Albert kanaal te trekken.

Hier aangekomen werd er dan weer richting huis gereden. De laatste 10km werd er nog eens goed doorgetrokken om dan na een dikke 42km met en gemiddelde snelheid van 29.7km/u thuis te komen.

Hierna een douchke om dan aan mijn kameraad het heuchelijke nieuws te melden dat hij door mij uitverkoren is om secretaris te spelen voor de verkiezingen van 7 juni aanstaande. Jaja ik ben namelijk aangesteld om de verkiezingen hier in Rosselaar in goede banen te leiden.

En gelukkig dat ik hiemee ben..... Volgende keer zorgen we gewoon dat we in het buitenland op vakantie zijn.

Vandaag mochten, moesten, we dan ook naar een vergadering gaan in verband met deze verkiezingen een 1h30 nutteloos tijd verdrijf samen met de verkiezingen zullen we dus een dikke 12h werken voor vadertje staat voor de ongelovelijke som van 23,5 Euro.

Start tijd4:57 PM
Afstand43.3 km
Duur1:27:21
Snelheid02:01 min/km
map

zondag 24 mei 2009

Ochtendloopje aan port aventura.

Vanochtend stond er alweer een ontspannen loopje op de planning een kleine 11km uitlopen tegen 6:00/km

Om 9h00 werden we verwacht aan port aventura om dan van daar dan de uitgestippelde route te volgen. Na een dik uurtje volop genietten van het zonnetje zat het er weer op voor vandaag en konden we een snel douchke nemen om dan nadien op het terras nog snel een welverdiend koffieke te consumeren.

Start tijd9:02 AM
Afstand10.5 km
Duur1:03:12
Snelheid05:59 min/km
map

zaterdag 23 mei 2009

Fartlec op de Galbergen

Vanochtend stond er een vrij pittige fartlec training op het programma. Dit wordt gewoonte getrouw afgewerkt op de Galbergen in Mol.

Eerst 10 x 100m bergop tegen een pittig tempo, om dan nadien 10 x 300 in 72s op een glooiend zanderig parkoer. Het was er vandaag dan ook nog eens extra zwaar door de zeer mulle zandgrond.

Straks gaan we nog een verfrissende duik geven bij de oma in het zwembad.

Start tijd8:40 AM
Afstand12.8 km
Duur1:42:35
Snelheid07:03 min/km
map

donderdag 21 mei 2009

Abdijentocht...

Vandaag voor het eerst er eens op uit getrokken met de nieuwe fiets.

Van thuis naar Tongerlo gefietst om de start van de traditionele abdijentocht te zien. Om dan richting Averboden te fietsen om daar dan de lopers te zien aankomen.

Hierna terug richting huis om dan na een kleine 70km de oprit op te draaien.
Start tijd1:37 PM
Afstand69.0 km
Duur4:03:03
Snelheid02:09 min/km
map

zondag 17 mei 2009

Training 5/17/2009

Vanmorgen was het verzamelen blazen in het Prinsenpark om een 9km extensief te gaan lopen. In mijn geval tegen 5:30/km.

Toen we thuis vertrokken was het niet echt wat we noemen mooi weer, het regende niet met bakken maar toch genoeg om er voor te zorgen dat er maar een kleine groep op de training aanwezig was.

Tijdens de training was de regen wel weggetrokken en werd het al bij al toch nog een drogetraining. Hier en daar moesten we wel met de nodige elegantie over wat plassen springen.

Start tijd9:04 AM
Afstand9.0 km
Duur0:49:09
Snelheid05:26 min/km
map

zaterdag 16 mei 2009

Een druk dagje

Vanochtend stond er een traage training op het programma, 8km uitlopen tegen 6:00/km, dit vooral voor de mensen die gisteren een wedstrijd hadden gelopen. Gezien ik er weer alleen voorstond van mijn trainingsgroep ben ik echter met Michel van een paar groepjes hoger vertrokken.

De bedoeling was om het 11km traag extensief te maken, voor mij toch. Na een mooie tocht rond de molse meren in de omgeving van portaventura was het na een klein uurtje al gedaan met de training.

Start tijd9:01 AM
Afstand10.6 km
Duur0:59:16
Snelheid05:36 min/km
map

Na de training was het dan tijd om mijn oude moto naar zijn nieuwe eigenaar te brengen. Na het nodige duw, trek en sjor werk had ik hem veilig in de paardenvan gekregen. Vlak na de middag trok ik dan naar Kerkhoven om de moto te gaan afleveren.

Na de nodige formaliteiten stond ik klaar om teru huiswaarts te keren toen de nieuwe eigenaar naar de sleutels vroeg van de moto. Ooooops die lagen nog op de tafel thuis. snel nog effe heen en weer om de sleutels af te leveren.

Nu kon het plezante stuk beginnen. Het bestellen van mijn nieuwe fiets. De wagen dus richting fietsen maker om de bestelling te plaatsen.

Dit wordt ie dan:


Speciallized Allez Kader 08


Fulcrum wiellen


Shimano 105 groep

Hier en daar nog wat andere stukken zoals een stuur, zadel en pedalen, 't shijnt dat dat handig is.

Beetje mixen en de fiets zal klaar staan op dindag. We kunnen weeral aftellen naar iets en we weten weeral waarvoor we werken...

Dinsdag of woensdag dan ook in premiere een fotoke van mijn nieuwe stalen ros.

donderdag 14 mei 2009

Training 5/14/2009

Start tijd6:34 PM
Afstand11.9 km
Duur1:11:19
Snelheid05:53 min/km
map

dinsdag 12 mei 2009

Werken, lopen, werken... intevallekes dus.

Nog even de statestieken bijwerken voor we de bedsteden opzoeken

Werken... Veel te veel, Lopen Inlopen 10x100 in 24s en 10x200 in 48s een lekker pittige training om in het tussen sezoen de snelheid weer wat op te schroeven, en veel plezanter als werken ;-)

Na een 1h20 was de pret uit en konden we na een warme douche, en ne kouden Tongerlo terug naar huis om nog wat te werken.

Dagen van rond de 12h zijn geen zottigheid momenteel :-(...

Hopelijk beter in een paar weekjes.

Start tijd6:32 PM
Afstand10.9 km
Duur1:19:47
Snelheid07:04 min/km
map

maandag 11 mei 2009

Training 5/11/2009

De ochtendstond... is gemaakt om te gaan lopen en vandaag stond er een kort extensief duurloopje van 8km tegen 5:45/km op het programma.

De lichte regen had een verkwikkend effect om de dag op een prettige manier te kunnen starten. Na een goede warme douche konden we er weer tegen voor de rest van de dag.

Start tijd8:46 AM
Afstand8.5 km
Duur0:47:27
Snelheid05:34 min/km
map

zondag 10 mei 2009

Sus Luyten Classic

Vanmiddag hebben we het stalen ros nog eens van stal gehaald om de te rijden. Een toertocht georganiseerd ter ere van oud burgemeester Sus Luyten van Mol. Je kon er kiezen tussen 25, 55, 85 of 125 km.

Van thuis uit vertrokken richting Zilvermeer, een 7 tal km van bij mij thuis, om daar dan in te schrijven en te starten aan de 55km. Het ging vanuit het Zilvermeer eerst richting kanaal om van daar riching Retie te draaien. Aan het kruispunt van de kanalen ging het dan richting Dessel om dan via Achterbos, Milegem in Ezaart toe te komen waar er een eerste bevooradings post was.

Hier snel wat gedronken om dan verder via Achterbos, en Sluis aan het kanaal aan te komen. Hier werd dan richting Balen gereden om danvia Gompel en Wezel in de Keiheuvel aan te komen, waar de 2e bevooradings post stond.

Hier ben ik dan wat langer gestopt, om wat te eten en te drinken. Hier kwam ik dan ook Nancy tegen van de Vabco die samen met haar man ook de 55km aan het fietsen was.

Na de nodige versnaperingen vertrokken we weer om dan richting Kerkhoven te rijden, een versnelling hoger om Nancy en haar man in te halen. Na een 4 km was ik ze bij en heb ik dan de rest van het parkoer met hen afgelegd.

Via Wezel en Rauw ging het dan terug richting Zilvermeer, hier nog snel de gratis Palm consumeren op het terras van het Zilverbos. Voor 2 euro was dit echt wel goed georganiseerd, bevoorading a volonte en ne gratis Palm.

Hierna weer richting thuis via het kanaal om dan de teller stil te zetten op een dikke 69 km tegen een gemiddelde snelheid van 26km. Niet al te slecht met mijn mountainbikske zou ik zo zeggen.

Tijd voor nen echte koersfiets, maar eerst moet de moto weg... iemand geintereseerd?


Start tijd1:08 PM
Afstand69.2 km
Duur3:47:43
Snelheid02:18 min/km
map

zaterdag 9 mei 2009

Training 5/9/2009

Vandaag stond er een extensief duurloopje op het programma. 8km tegen 5:45/km uiteindelijk zijn het er 11 tegen 5:20/km geworden.

Start tijd9:01 AM
Afstand10.4 km
Duur0:56:01
Snelheid05:21 min/km
map

vrijdag 8 mei 2009

Crossen in de bossen

Vanavond was het alweer tijd voor een wedstrijdje in de achtertuin.

De Galberg jogging, een jogging georganiseerd door de GIBO school in samenwerking met Vabco, de club waar ik mijn sportieve uitspattingen botvier. De planning was om er een gesapig loopje van te maken van 12km tegen 5:15 a 5:00/min.

Om 19h00 werd de meute op gang gefloten en konden we dus beginnen aan ons trainingsloopje voor vandaag. Km 1, 4:40 een beetje snel, km 2, 4:46 al een beetje beter, km 3, 4:52 het ging de goede richting uit. rond km 3 kwam er echter een clubgennoot langs en zijn we samen verder gelopen. Het tempo ging weer lichtjes de hoogte in en de volgende kilometeres werden afgelegd tegen gemiddeld 4:45/km.

Ook kwam er een derde persoon achter aansluiten in ons groepje. Op km 10 besloot dit heerschap, na 7km in ons gat te hebben gehangen, dat het tijd was om te versnellen.

Dat was natuurlijk de druppel die de emmer, niet die van de vernedering, deed overlopen en werd het tempo opgeschroefd. Een beetje later werden we dan nog door een 4 de persoon voorbijgestoken en besloot ik om mee te volgen.

Het werd een echt kat en muis spel dan hij een paar honderd meter voorop dan ik. Op ongeveer een 600-700m voor de streep plaatste ik mijn laatste versnelling om dan uiteindelijk aan de meet aan te komen met een 10 tal meter en een tijd van 55:07 (laatste km tegen 4:05/km)

Een beetje sneller dan gepland ('k zal het maar niet tegen de trainer vertellen zekers) maar toch een mooie wedstrijd in een prachtige omgeving. Ook een heel mooi maar redelijk glooiend parkoer door de bossen en een echte aanrader.



Start tijd7:01 PM
Afstand11.8 km
Duur0:55:03
Snelheid04:39 min/km
map

donderdag 7 mei 2009

Training 5/7/2009

Morgen nog eens een wedstrijd, 'k ga het wel wat kalmer aan doen deze keer, dus vandaag een rustige training.

Een 8km uitlopen met 10x100m versnellingen. Na een drie kwartier stonden we al onder de douche en konden we op het terras genietten van een frisse Tongerlo.
Start tijd6:32 PM
Afstand7.7 km
Duur0:46:26
Snelheid05:59 min/km
map

dinsdag 5 mei 2009

Training 5/5/2009

Vandaag, zoals reeds vermeld gisteren, korte versnellingen 2x(10x100m tegen 24s) dit allemaal om de snelheid wat aan te scherpen voor de korte wedstrijden. (Om er dus voor te zorgen dat we de volgende keer niet stilvallen na 1km ;-) )

Het ging vrij vlot en de weergoden waren ons ook goed gezind en alles is dan ook mooi droog gebleven.

Start tijd6:34 PM
Afstand9.5 km
Duur1:15:37
Snelheid07:10 min/km
map

maandag 4 mei 2009

Ochtend loopje

Vanochtend zijn we vlak na het onbijt vertrokken voor een extensief loopje van een dikke 6km tegen 5:30/km

Het was dan ook nog prachtig weer, beter als de rest avn de dag, en ik heb hiervan dan ook dubbel en dik genoten.

De pijnlijke kuiten van een paar weken terug zijn volledig achter de rug en we kunnen ons dus weer volop laten gaan in het betere versnellings werk.





Start tijd9:19 AM
Afstand6.8 km
Duur0:35:40
Snelheid05:14 min/km
map

zondag 3 mei 2009

Training 5/3/2009

Vandaag was het verzamelen geblazen in het prinsepark voor een progresieve duurloop. De totale afstand was 9km en per toerke van 3km moest het tempo de hoogte in. Het start tempo was 6:00/km de volgende toer ging het naar 5:45/km om dan te eindigen aan 5:30/km

De ouste dochter, Nele, was vandaag meegekomen en heeft de ganse tijd met de fiets megefietst.
Start tijd10:04 AM
Afstand9.0 km
Duur0:50:27
Snelheid05:35 min/km
map

vrijdag 1 mei 2009

Diep rood...

Vandaag stond er een korte jogging op het programma, de Holven jogging in Geel, 4,6km of 4,8km afhankelijk wie je aansprak. De moment om eens goed door te vlammen.

Om 7h30 werd de groep van een 290 lopers los gelaten voor de verschillende afstanden, 4,8km, 8,6km of 12,5km Errst een kort toerke van 1km rond de blok en dan afhankelijk van de afstand 1,2 o3 grote rondes.

Heidi en ik trokken er samen op uit om te proberen rond de 4/km te gaan lopen. De eerste km ging het al veel te snel en kwamen we door op 3:50, de volgende was al wat juister met 4:02 en van daar ging het kwa tempo snel achteruit met als resultaat 4:14 op km 3 en 4:24 op km 4. Intussen hadden we tussen km 2 en 3 de eerste damen ingehaald en was Heidi dus de eerste dame in koers op de korste afstand.


Op km 4 werd ons dan medegedeeld dat de tweede dame aan het naderen was en hebben we dan nog de rest van de krachten bijeen geschraapt om er nog een laatste versnelling uit te persen. De laatste 600m werden dan nog afgelegd tegen een gemiddelde snelheid van 4:04 wat een eindteid opleverde van 19:05. Niet slecht maar ook niet echt heel goed en beneden het gehoopte tempo.

De eerste km heeft me een beetje de nek omgedraad vermoed ik en dit heb ik dan een beetje moeten bekopen in het 2 de deel van de wedstrijd...
Start tijd7:30 PM
Afstand4.6 km
Duur0:19:05
Snelheid04:08 min/km
map