zondag 31 mei 2009

Afzien in Brussel

Vandaag stond de 20km van Brussel op het programma. Een wedstrijd die sinds de start van mijn loopbaan als “atleet” met stip staat genoteerd op mijn agenda.

Samen met Rudi en Maddy had ik afgesproken om samen met de wagen naar Brussel te rijden. Om 11h was er afgesproken om samen naar ginder te karren.

Na een uurtje rijden, waarom moet dit door de week toch aaltijd 2h duren, stonden we dan in de hoofdstad van ons Belgenlandje. Na de nodige formaliteiten, zoals het afhalen van de nummers, en een wandeling van een 3km kon het aftellen naar de start beginnen. Eerst nog wat gezellig genieten op het gras van het parkje om dan een 3 kwartiertjes voor de start richting startvakken te trekken.

Ongeveer een 20 min voor de start kwam dan de traditionele Bolero ut de boxen geschald en konden we ons stillekes aan beginnen klaar, en zenuwachtig, te maken voor de start. Na de Bolero was het dan de beurt aan de Brabançonne gevolgd door het start (kanon) schot.

De volledige meute trok zich dan op gang richting Wetstraat om dan via het Berlamont gebouw en het paleizenplein verder Brussel in te duiken.

Na een kleine 3-4km kon dan de kalvarie tocht beginnen met de eerste tunnels. De hitte was niet bepaald in ons voordeel vandaag.

Bij de drankposten werd er dan ook meer Spa water over mijnen bol gekapt dan dat er gedronken werd en het was nodig want het was bloedwarm om te lopen.

Op km 6 konden we dan de schaduw gaan opzoeken in het Terkamerenbos, met alweer een venijnige helling in. Dan ging het via de nodige hellingen richting Hertoginnendal. Intussen had ik op km 12 dan Rudi ingehaald, die van plan was om het vandaag wat rustiger aan te doen.

Na km 12 konden we dan een aantal kilometers recupereren op een dalend tot vlak parcour, gelukkig maar want we kwamen er weer wat door.

Eenmaal aan de Tervurenlaan aangekomen konden we dan de laatste helling van vandaag aan vatten, en het is een kuiten bijter 2km bergop….

Eenmaal boven gekomen zagen we in de verte dan de triomfbogen verschijnen en konden we ons laatste restje energie nog in een laatste versnelling steken, op het einde konden we er zelfs nog iets uitpersen wat voor een sprint moest doorgaan.

De klok werd stilgezet op 1:33:33 alweer een best tijd en een verbetering van mijn PR in Brussel met 5 min. Met de hitte van vandaag totaal onverwacht en daardoor dubbel tevreden.

Het was weer afzien bij de beesten vandaag maar ook dit jaar weer een prachtige loop en hij staat alweer geprogrammeerd voor volgend jaar (hoewel ik tijdens het lopen er soms wel anders over dacht)

Brussel see you next year…


Start tijd3:03 PM
Afstand20.1 km
Duur1:33:29
Snelheid04:38 min/km
map

5 opmerkingen:

Tiny zei

Mooi strak gelopen Wim

Wendy zei

Mooi gelopen!!! Knappe tijd zeg!!

Julie zei

Jawadde, in zo'n weer zo'n tijd lopen... proficiat met je nieuwe besttijd, goed gedaan!

frank spencer zei

Prima prestatie in de hitte.
Vijf minuten sneller dan de vorige keer.
Super !

Edith zei

Knap gelopen, het was niet gemakkelijk met die warmte .. je hebt het toch weer gedaan. Proficiat met je PR !!