zondag 20 december 2009

Sneeuwmannekes...

De weergoden hadden vannacht zich nog eens goed laten gaan en dompelde de kempen dan ook onder in een dik sneeuwtapijt; Het lijkt wel dat heel het land kreunt onder deze eerste witer prik. De strooidiensten weten niet waar kruipen om al het werk tot een goed einde te brengen en al de wegen sneeuwvrij te houden.

Dit heeft natuurlijk tot gevolg dat de rit naar port aventura, waar de training van vandaag gepland was, een ware onderneming werd die door weinige werd ondernomen. De enkelingen die zich op de baan waagde sukkelde aan een slakkegangetje over de weg en wat normaal een tripje is van een tiental minuten duurde vandaag al snel 2 maal zo lang.

Met een achtal doorbijters, of moeten we ze gekken noemen, stonden we om 10 uur klaar om er een lap op te geven. Verdeeld over 2 groepjes trokken we er op uit om door het besneeuwde een toerke van een 11km te gaan uitlopen.

In ons groepje lag het tempo om en bij de 5:40 min/km in dit weer en onder deze omstandigheden best wel zwaarder dan verwacht. De hartslag lag in ieder geval een pak hoger dan normaal bij deze tempo's en de sneeuw was hier een van de grootste stremmende factoren.

Door een kleine desorientatie langs de plas, de sneeuw deed ons wat vroeger afslaan dan voorzien, kwamen we op het einde wat korter uit dan normaal maar hier werd vandaag dan ook niet over gezeurd.

Het ondergesneeuwde parcour zorgde niet alleen voor wat onvoorzienne problemen en een iets zwaardere training dan gepland maar ook voor pracht zichten langs de witzandplassen. Hoewel de wind en sneeuw hier en daar wel flink guur uithaalde was het gevoelsmatig toch iets warmer dan gisteren.

Na de aankomst nog snel wat genietten van een goede warme koffie langs de waterkant om dan toch weer met een goed gevoel weer richting thuis te sukkelen. De afwezigen haden ongelijk maar er waren vandaag wel verzachtende omstandigheden om niet op te dagen.

Start tijd10:00
Afstand10,3 km
Duur0:58:30
Snelheid05:39 min/km
map

2 opmerkingen:

Tiny zei

Helemaal gelijk "de afwezigen hadden ongelijk" Maar ja de kunst was het om er te komen.

Wendy zei

Misschien hebben de afwezigen een toerke in eigen buurt gedaan want met deze sneeuw was het niet simpel om met de auto buiten te komen. Was gisteren ook met de auto op schok en heb mij vastgereden in een sneeuwberg, schuppen was de enige manier om er terug uit te geraken!!