zaterdag 19 december 2009

Fartlek in de sneeuw

Vandaag stond er na lange tijd weer een stevige fartlek training op het programma, plaats van afspraak zoals gewoonlijk op de Galbergen.

Met de winterse temperaturen van de laatste dagen werden de nodige voorzorgen genomen en duffelde we ons dan ook goed in tegen de koude. Met muts, 2 paar handschoenen, een onderhemd, lange looptrui en windwerend jack trokken rond 10 uur naar het ontmoetings punt.

Het was inderdaad bijtend koud vanochtend met temperaturen van -11 op de thermometer was ik niet de enige die zich had ingeduffeld. Zelfs de die hards die bijna aaltijd in short liepen hadden nu toch wijselijk besloten om een lange broek aan te trekken.

Als opwarming stonden er 10 stevige heuvel klimmetjes van 100m op het programma gevolgd door 10 langere versnellingen van 500m in 2 min. Goed voor bij na 2 uur braken door de besneeuwde bossen.
De temperatuur maakt het ook nog eens extra lastig om voldoende zuurstof binnen te krijgen wat dan ook verklaart waarom we zeer blij waren dat de training achter de rug was en we weer de warmte thuis konden gaan opzoeken.

Start tijd
9:45
Afstand
16,9 km
Duur
1:53:11
Snelheid
06:11 min/km
map

3 opmerkingen:

Tiny zei

Ja... het was aardig koud vanmorgen. Wij maakten er een rustige training van.

Wendy zei

Ik denk toch ook dat ik er morgen een rustigere training van maak hoor, heb geen zin om terug een blessure op te lopen. Was dat echt doenbaar in dit weer??

Patrick Aerts zei

pretigge feestdagen en een gelukkig en sportief 2010 gewenst !