zaterdag 21 november 2009

Start to run...


Vandaag stond er voor de start to runners hun 5km test op het programma. Zoals de traditie het wil wordt er dan een oproep gelanceerd onder de leden van de club om in het mate van het mogelijke aan wezig te zijn om de lopers te begeleiden.

De proef zou doorgaan in het Prinsepark om 9h00 vanochtend. Rond 8h45, toen ik arriveerde, stonden ze al bijna allemaal klaar. Het was een serieuze bende die klaar stond om hun proef tot een goed einde te brenge.

Ikzelf vertrok op tijd om eerst een toerke van een drie kilometer in te lopen om dan bij de groep bij aan te sluiten en op zoek te gaan naar clubgenoten, ook zij waren in grote getalen aanwezig.

Na de opwarming stonden we dan klaar aan kilometer een om de laatste instructies de onvangen van de trainers van de start to run groep. De planning was om tot op kilometer een de bende zo goeed mogelijk tegen te houden, er voor zorgende dat ze zeker niet te vlug zouden vertrekken en hierdoor later in de problemen zouden komen.

Zelf had ik vooraan plaats genomen om de snellere lopers te begeleiden. Na een kleine halve kilometer gaf de trainer het sein dat we langzaam konden versnellen naar een tempo van om en bij de 6:00/km. Dit tempo probeerde we dan aan te houden tot op kilometer 3.

Hier aangekomen werd er door een van de de start to runners een versnelling geplaatst om U tegen te zeggen en ging het tempo in een ruk naar boven tot we ron de 4:50 min/km liepen. Zelf schoot ik ook mee om er toch maar voor te zorgen dat het niet te snel ging gaan en hield ik hem dan ook op de hoogte van het tempo. Zelf verschoot hij ook dat het zo snel ging en werd er wat getemperd.

De laatste paar honderd meter werden we dan nog voorbijgestoken door een snellere start to runner die zich wat meer had ingehouden en nog wat over had voor een laatste inspanning. Zelf kwamen we aan na 27min 40.

Hier liet ik dan de lopers achter om toch nog effe serieus door te trekken naar een tempo van om en bij de 4:15min/km om de laatste lopers ook nog eens wat aan te moedigen.

Aan de aankomst aangekomen werden de laatste lopers dan ook nog onder luid applaus verwelkomt, de tragere lopers worden hier dus luider aangemoedigd dan de snellere. Iedereen heeft dan ook met verve de proef doorstaan en kunen nu uitzien naar de vervolg cursus van 5 naar 10km.
Start tijd
9:18
Afstand
5,0 km
Duur
0:27:40
Snelheid
05:33 min/km
map

1 opmerking:

Tiny zei

Leuk hè Wim om dat van dichtbij mee te maken.