zondag 15 november 2009

Natuurloop Geel-Bel

Vanochtend stond de natturloop van Geel-Bel op het programma. Een loop door de mooiste stukjes natuur van Bel. Hier en daar met de nodige kuitenbijters in de vorm van wat pittige hellingen en stukjes zandduinen om door te braken.

Het beggon al gelijk pittig met een toerke over de finse piste van de Lissenvijver, niet echt vlak en gelijk de hartslag de hoogte in. Het werd ook al snel duidelijk dat een constant tempo lopen vandaag wel heel moeilijk ging worden met al de hellingen en onverharde stukken die we voorgeschoteld kregen.

Na ongeveer een dikke 6km te hebben gelopen, over grotendeels onverharde bospaden, was er dan een eerste bevooradingspost waar we water, sportdrank en wafels konden terugvinden.

Hierna ging het alweer verder over de kempische heuvelrug, de parcourbouwer had blijkbaar zijn uiterste best gedaan om iedere glooing die er te vinden is in de bossen in het traject te steken.

Op kilometer 13 passeerde we alweer op de bevoorrading om dan verder richting Lissevijver te trekken waar we dan na 15km de warmte weer konden opzoeken. Hier konden we dan ook direct controleren of we iets hadden gewonnen met de tombola;>br>
Een geslaagde natuurloop, tot in de puntjes goed georganiseerd een echte aanrader voor de liefhebbers van een pittig parcours in een mooie omgevin. Zeker op de kalender van volgend jaar.
Start tijd10:03
Afstand14,4 km
Duur1:22:50
Snelheid05:26 min/km
map

2 opmerkingen:

Patrick Aerts zei

Wim een pracht van een natturloop toch,ik heb deze verleden jaar ook gelopen,zonder wafels :-)

Tiny zei

Lijkt me een leuke loop maar wel knap zwaar denk ik.