zondag 29 november 2009

Kom op tegen Kanker jogging Keiheuvel Balen.


Toen we vanochtend het raam uitkeken zag het er veelbelovend uit voor de jogging voor Kom op tegen kanker die vandaag geprogrammeerd stond. Een winters zonnetje was volop bezig om door de wolken te priemen.

Na  het ontbijt werd het tijd om de loopspulletjes klaar te leggen en me klaar te maken om te vertrekken naar de de Keiheuvel waar de jogging zou plaatsvinden.

Na het inschrijven, we gingen voor de 12 km vandaag die we als een progressieve duurloop gingen afleggen, waren ook Nele, de dochter, en Ilse, mijn eega, aangekomen die vandaag ook de 3 km gingen lopen.

Rond kwart na tien trokken we naar de piste waar het startschot zou worden gegeven, samen met een grote delegatie van de club trokken we ons op gang voor de jogging die we gingen lopen als een veredelde trainingsloop. Dit wil zeggen niet doorlopen maar ons houden aan de door de trainer bepaalde tempo's.

Mijn groep moest vertrekken aan 5:30 min/km en per 3km werd eer een versnelling gepland van 15 sec om dan de laatste 3km uit te komen aan een tempo van 4:45 min/km.

Over de glooiende bospaden was het niet makkelijk om de tempo's 100% correct te lopen en de zanderige ondergrond was al evenmin een grote hulp. Al bij al trokken we ons nog goed uit de slag en werd er niet al te veel afgeweken van de tempo's.

Een aantal personen uit de groep hadden bij de voorlaatste versnelling te kennen gegeven dat ze niet meer gingen versnellen. Op kilometer 9 trokken we er dan maar met 2 op uit om die laatste versnelling te plaatsen, maar in plaats van met 15 sec te versnellen ging het plots 30 sec sneller en liepen we de laatste kilometers aan een tempo van 4:30 min/km. De laatste heuvels werden bestormd en het nodige zweet werd achtergelaten op de bospaden die naar de aankomst leide.

In de laatste kilometer werd er dan nog wat versneld, het leek wel of we de stal roken en met een tempo van 4:10 klokte we dan af voor de laatste kilometer. Net onder het uur werd er afgeklokt voor een pittige training op zondag ochtend.

Bij de aankomst mochten we dan ook nog eens een lotje trekken om te zien of we iets hadden gewonnen bij de aanwezigheidstombola, geen geluk dit keer..., ook zat er in iedere omslag een bonnetje voor een kop verse soep die me, na de warme douche, wel smaakte.

Een mooie jogging voor een goed doel in een zeer mooie omgeving, de ideale manier om een zondag te starten.

Start tijd
10:15
Afstand
11,8 km
Duur
0:59:11
Snelheid
05:01 min/km
map

3 opmerkingen:

Tiny zei

Wat wordt er door bloggers de laatste tijd veel voor goede doelen gelopen. Is ook niks mee!

Wendy zei

Heb vorig jaar meegedaan en het is echt een heel mooi parkoer, het kwam dit jaar niet zo goed uit. Mooie training gelopen !

www.giventofly.nl zei

Mooi loopje en en mooi doel!!!