zondag 6 april 2008

Dank u...

We zijn er geraakt, en zelfs kurk droog, de weergoden waren ons zeer goed gezind vandaag.

Om 8h30 stonden we vandaag paraat om de langste duurloop van de voorbereiding af te werken. De tweejaarlijkse "Bedevaart" naar Scherpenheuvel.

Met 66 lopers voor de verschillende afstanden, tussen 12 en 33 km, zijn we vandaag vertrokken richting Scherpenheuvel. Met de nodige schrik omwille van de weersvoorspellingen en de onbekende afstand.

Onze groep vertrok met een 7tal personen aan de sporthal en na een kleine 2 km werden we vervoegd door een laatkomer die dus net te laat was aan de sporthal en ons met de wagen achterna gekomen was. Snel de wagen de kant in alles verzamelen en dan aanpikken aan de groep.

In Martinique, na een dikke 11km, werd de groep weer wat groter. Rustig werden de kilometers afgemaald. 6:20/km was de bedoeling hier en daar wat te snel hier en daar wat trager maar toch redelijk constant.. In Vorst aangekomen was het tijd voor de bevoorrading, de laatste aansluiters in de groep en werden de laatste 14km aangevat.

Stilletjes aan kwamen ook de tragere groepen in het visier die vroeger vertrokken waren en deze werden dan na ver loopvan tijd dan ook stilletjes voorbijgestoken, met de nodige begroetingen . Op een 4km voor de Baseliek kwamen we ook de groep van Ilse, mijn vrouw, tegen en werd deze dan ook weer voorbijgestoken.

De laatste km naderde en de hellingen werden pittiger en pittiger. Op een kleine 2km voor de baselik doken we weer de velden in en was het tijd om aan de laatste beklimming te beginnen. Na 30km een echte kuitenbijter maar we hebben volgehouden.

Aan de voet van de baselik nog een korte klim, de verzuurring slaat hier echt toe, om dan moe toe te komen aan de baselik. Na een 3 tot 4 minuutjes wachten kwam ook Ilse boven. En konden we, na wat kaarsjes te branden voor vrienden, familie en al de webloopbloggers, gaan genieten van een welverdiende douche een natje en een droogje. Er stonden namelijk gigantische hoeveelheden cake en wafels te wachten op op de lopers die dan ook zeer snel in de hongerige magen verdwenen.

Nu zitten we rustig in de zetel te genietten van de Ronde van Vlaanderen en kunnen we constateren dat we zeker veel geluk gehad hebben met het weer.

Het parcour van vandaag wind je ook vandaag weer terug op motionbased.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zal zeker een enerverende tocht geweest zijn. En de ronde super...sport van de bovenste plank.