zaterdag 24 juli 2010

Fartlegging in de Galbergen

Na een relaxte uitlooptraining op donderdag en een rustdagje gisteren was het vandaag weer tijd voor het zwaardere trainingswerk. Op het training schema stond namelijk een stevige fartleg training te blinken.

Om 9h werden we verwacht opgewarmd en klaar te staan op de vertouwde Galbergen voor de training. Als opwarmertje stonden er 10 korte versnellingen geprogrameerd van 100 m het addertje onder het gras was dat dit heuvel op moest gebeuren op een zanderige ondergrond. Niets beter om de hartslag omhoog te halen en de beentjes op te warmen.

Hierna werden we geacht van 4 versnellingen van 500 m af te werken aan een tempo van 4 min/km een hele uitdaging op de glooiende en zanderige omgeving. Na het sucsesvol volbrengen van deze opdracht stonden er dan nog 3 vesnellingen van 1km aan het zelfde tempo klaar als pittige afsluiter van de training. Ook dit werd zonder al te veel problemen mooi afgewerkt.

We konden dan ook met een goed gevoel de training van vandaag afsluiten met een relaxt uitloop toerke. Met een dikke 17km op de teller en ee 2u loopfun hebben we de dag weer mooi ingezet.

Start tijd8:32
Afstand17,7 km
Duur2:13:59
Snelheid06:52 min/km
map

3 opmerkingen:

Tiny zei

Een pittige training.Wordt je sterk van!

wendy zei

We hebben dat weer goed gedaan!Plezant hé! Tot donderdag!

rinusrunning zei

Inderdaad mooi opgepakt en dat beloofd wat!.
Groet Rinus.