vrijdag 9 juli 2010

Heet, heter, heetst.... Bloedheet

Na de marathon van zondag voelde de beentjes op maandag wonderwel niet al te hard verzuurd aan, hat wachten was echte op dinsdag daar ik gewoonlijk dan pas de ergste stijfhijd van de spieren gewaar wordt. Echter op dinsdag bijna geen spierpijnen meer en wonderwel geen last om trappen op of af te klimmen, het is ooit erger geweest. De enige kwaaltjes die ik overhield aan mijn laast minute beslissing is een blauwe teennagel en een blaar op mijn teen, de traditionele oorlogswonden om zo te zeggen.

Dinsdag avond stond er dan een extensieve duurloop geprogrameerd met de clubgenoten, vandaag werden we dan vergezeld door snelle Wendy die, na lang twijfelen, besloten heeft om Vabco Mol te vervoegen. (Bij deze nog eens Hartelijk welkom Wendy). Het zou dan ook een eerste test worden van de benen in deze trainigs week. Aan een tempo van 5:20 trokken we er opuit voor een extensief duurloopke van 12km onder een broeiende zon (24°C)en de weerman had nog warmer weer voorspeld voor de rest van de week...
Zonder al te veel moeite of pijntjes werd dit loopje zeer goed verteerd.

Woensdag een rustige uiloop sessie van een tiental kilometer aan een zeer rustig tempo, goed laat vertrokken om de hitte zo veel mogelijk te mijden maar toch nog een goede 27°C. Niet verwonderlijk dat we na de training plots 2kg lichter waren.

Op donderdag was er dan een gevreesde fartleg training voorzien 10x100 heuvel op en 10x500 in 2min in mul zand lagen op ons te wachten in de Galbergen, zo al een zware training maar met een marathon achter de kiezen op zondag een gevreesde training.

Tot ongeveer de 7e versnelling van 500 ging het nog redelijk goed maar van dan af was het vet van de soep en moest ik dan ook de rol lossen en Wendy en co laten gaan en verder een iets lager tempo aanhouden. De benen waren totaal leeg en het mulle zand en de heuveltjes begonnen hun tol te eisen. Toch nog tevreden over de training het was zwaar en bloedheet (32°C) maar we hebben al de versnellingen toch naar best vermogen uitgevoerd.

Vandaag genietten we dan van een welverdiende rustdag en gaan we gewoon met de ppotjes omhoog liggen.

Start tijd18:30
Afstand17,3 km
Duur2:18:18
Snelheid06:46 min/km
map

1 opmerking:

wendy zei

Het waren best wel leuke trainingskes, ik kom dinsdag zeker nog ééns piepen, dan loop ik wel naar de piste en loop erna terug. Groetjes en vandaag er terug tegenaan hé ;).