donderdag 30 april 2009

Tochtje naar de Bleken

Er is weer heel wat gebeurt vandaag, ene met ne serieuzen hoek af is in een menigte gereden in Nederland. Hier en daar een auto bedrijf dat op het randje van de afgrond staat te balanceren. De ballot voor de marathon van Londen is afgelopen, al na drie dagen. Geert heeft weer stof genoeg voor zijn telex. T'is presies dat ze het er voor doen...

Er is vandaag in de Kempen ook nog gelopen, wat hoogst waarschijnlijk niet het wereld nieuws gaat halen 'k zou al blij zijn met het parochie blad maar ook dat zit er niet in.

We zijn hiervoor aan de sporthal vertrokken voor een tochtje van een 12km richting "de bleken" in Mol. Dit zijn de bossen van "den atoom" die vroeger officieel niet toegankellijk waren voor het publiek maar waar er nu naar hartelust kan worden gewandeld en gelopen.

Na een dik uur waren we terug van een ontspannen tochtje en was het tijd om op het terras te genietten van een frisse donkere Tongerlo, een mooi begin van een lang weekend.

Morgen zijn we parraat voor een korte wedstrijd over 4.8km in Geel Holven waar we nog een goed gaan door vlammen, voor zover we mijn tempo vlammen kunnen noemen.

Start tijd6:32 PM
Afstand12.0 km
Duur1:07:28
Snelheid05:38 min/km
map

woensdag 29 april 2009

Training 4/29/2009

Vandaag gewoon een 8km extensief duurloopke. Rond een uur of 8 de sloefkes aan, de deur uit en al gaande een route uitgestippeld en gewoon op het gevoel wat rondgedwaald in te nabije omgeving.



Start tijd8:10 PM
Afstand8.2 km
Duur0:43:50
Snelheid05:18 min/km
map

dinsdag 28 april 2009

Lange versnellingen

Vandaag stond er nog eens een stevige interval training op het programma voor Marc en Annita die trainen voor de marathon in Luxemburg. Aangezien de rest van de mensen ofwel geen lange wedstrijd in het vooruitzicht hebben of net de marathon achter de rug hebben loop ik de volgende trainingen gewoon met hen mee.


De training voor vandaag zag er als volgt uit 3km inlopen 5x1km afwisselend tegen 4:30/km en 4:20/km om dan nadien nog een 3km uit te lopen.


De eerste km was zeer zwaar mar nadien ging het beter en beter en de vooropgestelde tempo's werden binnen een redelijke marge juist gelopen.


Na de training nog wat gezellig zitten bij te praten met de mensen die dit weekend de 10 miles/marathon hebben gelopen om dan met de fiets richting huis te keren.


Gisteren hebben we ook een ganse dag verspeeld om binnen te geraken in de ballot voor de marathon van London in 2010. Om 23h00 is het dan eidelijk gelukt en in october weten we dan of we er bij zijn. Fingers crossed....

Start tijd6:34 PM
Afstand10.9 km
Duur1:17:15
Snelheid07:06 min/km
map

zondag 26 april 2009

Toerke Postel...

Vandaag hebben we het stalen ros nog eens van stal genomen om een toerke te gaan doen in de omgevein.


Na het ontbijt vanochtend van de chiro en het bezoek aan de Molse beestemet, werden de kinderen gedropt op een verjaardags feestje van een buurmeisje.


De fiets werd dan richting noorden geplaats en de pedale werden door de beentjes rondgeduwd, Tommeke is er niks tegen. Langs het kanaal vertrokken richting Postel om dan daar de snuit te draaien richting Lommel om dan zo weer via Mol wezel richting Rosselaar te trekken.


Op het eind van de trip stonden er 47,5km op de teller met een gemiddelde snelheid van 25.kkm/h net niet goed genoeg voor een porf contract maar we blijven trainen ;-p...

Start tijd1:12 PM
Afstand47.5 km
Duur1:59:06
Snelheid02:20 min/km
map

zaterdag 25 april 2009

4x2km doorgaan

Vanochtend werd er weer richting Prinsenpark getrokken voor een pittige training. Er stonden 4x2km op het programma tegen 5:00/km.


Om 9h00 stonden we paraat om er aan te beginnen, eerst een 2km inlopen om dan het tempo op te drijven en dit 2km vast te houden. Tussen de versnellingen een welgekome pauze van 5min om dan op nieuw in volle gallop te vertrekken.


Het was alweer een zeer leuke training en het weer was ook weer van de partij met overvloedige zonneschijn, wat meer kan je wensen aan het begin van het weekend.


Langs deze weg wil ook alvast de clubgenoten veel succes toewensen voor hun marathon in Bonn of Antwerpen morgen.

Start tijd9:09 AM
Afstand12.4 km
Duur1:22:37
Snelheid06:40 min/km
map

donderdag 23 april 2009

Ochtend loopje

Vanochtend had ik afgesproken met Rudi om een samen een toerke gaan te lopen omdat de trainingen van de marathon mensen momenteel op een zeer laag pitje staan. Zij gaan namelijk van het weekend ofwel in Bonn of in Antwerpen hun voorjaars marathon afwerken.


Rudi stelde voor om een toerke van ongeveer 12,5km af te werken dat hij op regelmatige basis loopt in't Bel. Als tempo werd er beslist om tussen de 5:15/km en de 5:30/km te lopen.


We vlogen er in ieder geval goed in want de eerste kilometers werden afgewerkt tegentussen van 5:04 en 5:09/km, om maar te zeggen dat we goed in form staken ;-). Wijselijk besloten we toch maar om het tempo wat te laten zakken.


Na een goed uur kwamen we dan terug aan op ons vertrekpunt, Rudi een beetje verrast over de afstand omdat het volgens hem ongeveer 12,5km was en we maar uitkwamen op 11,5km, "dan moeten we dit nog maar eens nameten" was zijn commentaar.


Een mooie, redelijk frisse, start van de dag die er weer veelbelovend zonnig uitziet....

Start tijd8:31 AM
Afstand11.5 km
Duur1:00:05
Snelheid05:14 min/km
map

woensdag 22 april 2009

Ronddwalen

Omwille van het feit dat de Laptop zich niet echt goed voelde en ik niet echt kan werken zonder was ik vanochtend technisch werkloos. In de namiddag zou er iemand langs komen om the checken wat er aan de hand was. Hierdoor werd mijn werkschema daning in de war geschopt en besloot ik dan maar om van de nood een deugd te maken en mijn loopschoentjes aan te trekken.

Ik had het idee opgevat om een stuk van de neteroute te gaan verkennen hier vlak bij huis. Vol goede moed vertrokken we naar het punt waar ik kon inpikken om de eerste kilometers mooi de route te kunnen volgen. Aan de hand van een planne tje wist ik dat deze wandelroute veschillende afkortings mogelijkheden had en je dus verschillende lussen kon aaneenschakelen.

De planning was om een groot deel van de route van 10km te volgen. Op een gegeven moement echter moest ik normaal gezien volgens mijn plannetje rechts af maar de pijltjes bleven maar rechtdoor wijzen. Dit klopt niet dacht ik bij mezelf en ik keerde dan ook op mijn stappen terug om dan een paar 100m terug dan inderdaad de splitsing terug te vinden.


De pijltjes waren echter gedeeltelijk verwijderd, ik dacht door een hoopje vandalen, en dus draaide ik vrolijk het te volgen pad in op een gegeven moment kom ik dan aan de nete en daar stond dan weer niks aangegeven, ne keer naar rechts.... liep dood op de spoorweg, rechtdoor de brug over.... geen toegang, links dan maar.... doolopend op de ring.... mmm er zal dan dus toch wel een reden geweest zijn waarom de pijltjes weg waren. Dan maar retour om volgens het kanaal terug naar huis te lopen.

Snel een douchke om dan te wachten op de mensen van Dell. Zo rond een uur of 2 telefoon. Goededag meneer ik sta hier bij u voor de deur en er is niemend thuis. Ik: "Da kan nie want ik sta nu momenteel thuis in de living...". Blijkbaar lijken 4 en 40 nogal op elkaar want de persoon in kwestie stond dus een beetje verder in't straat dus iemand zijn bel te molesteren om binnen te geraken.('k was dus niet den enige die verkeerd zat vandaag)

Eens dit probleem was opgeklaard werd de laptop onderhanden genome, transplantatie van het moederbord en het lcd scherm (dus buiten de casing heb ik nu een spik splinter nieuw machien).

Start tijd10:17 AM
Afstand10.1 km
Duur0:58:45
Snelheid05:34 min/km
map

dinsdag 21 april 2009

Lange versnellingen

Vandaag nog eens wat lange versnellingen afgewerkt na lange tijd zonder echte versnellingen.


Op het programma stond 7x1km tegen 4:45/km, hopelijk mijn marathon tempo in een paar maanden. Eerst rustig wat inlopen om dan, samen met Mark en Annita, er vol in te vliegen.


De versnellingen werden zeer goed verteerd en ik heb absoluut geen last meer van de kuiten wat zeer goed nieuws is. De hartslag was ook goed en ik zie dan ook uit naar de 20km van Brussel in een 5 tal weken.


Start tijd6:34 PM
Afstand11.8 km
Duur1:15:00
Snelheid06:09 min/km
map

zondag 19 april 2009

22km duurloop

Vandaag stond er een duurloop van 22km tegen 6:00/km op het programma. Om 9h was het alweer verzamelen geblazen aan de sporthal van Mol.


Onder een stralende zon zijn we dan richting Bel gelopen om het traject van de route naar Scherpenheuvel te volgen tot km 11 om daar dan de neus te keren, samen met de rest van het lichaam achteruit lopen is niet echt mijn sterkse punt, en terug te lopen naar het startpunt.


Na een dikke 2h zalig genietten van het zonnetje kwamen we dan weer aan op het vertrek punt snel een douchke en dan hop naar huis om de zelfgemaakte lasagne de oven in te schuiven.


De rest van de dag de pootjes omhoog in de zetel en genietten van de rest van de dag.

Start tijd9:03 AM
Afstand21.6 km
Duur2:11:19
Snelheid06:02 min/km
map

zaterdag 18 april 2009

Progresieve duurloop

Vandaag had ik afgesproken om 9h om met Annita een progresieve duurloop van 3x4km aan 6:00/km 5:30/km en 5:00/km te gaan doen in het Prinsenpark.


Stipt om 9h waren we alle twee daar om dan nog een bekend gezicht van Vabco tegen het lijf te lopen die ook zijn training om 9h ging af werken. Samen vertrokken we dan tegen 6:00/km om dan na km 3 Dirk te zien vertrekken tegen marathon tempo (4:40/km)


Op km 4 werd er een tandje bijgestoken om dan op km 8 de hoogste versnelling van de dag in te schakelen en dan tegen 5:00/km verder de training af te werken.


Alweer een mooie training met prachtig weer.


In de namiddag nog wat geklust in de tuin en geprofiteerd van het mooije weer. Morgen vroeg staat er weer een duurloopje te wachten...

Start tijd9:07 AM
Afstand11.7 km
Duur1:06:13
Snelheid05:31 min/km
map

vrijdag 17 april 2009

Vossen...pad

Gisteren stond er voor de mensen die de marathon van Bonn gaan lopen weer heel wat kilometers op het programma. Daar ik zelf geen marathon ga lopen in het voorjaar wijkt mijn schema af van de rest van den hoop, samen met nog wat lotgenoten.

Gisteren hebben we dan ook een extensieve duurloop van een dikke 15km afgelegd. Er werd op aanraden van mezelf, af en toe wordt er zelfs naar mij geluisterd ;-p, gekozen om het Vossenpad te lopen dat vertrekt aan de sporthal en je de keuze bied tussen 7,11,16 of 24 km loopplezier.

Het werd een gezellig zwans loopje in een toch wel zeer mooie omgeving. Voor de meeste loop colega's was het dan ook de eerste keer dat ze deze route liepen, ook voor mij waren er onbekende stukken bij, en werd er dus hier en daar al wel eens een verkeerde afslag genomen gelukkig zonder al te veel erg.

Na een uur en 20 minuten stonden we dan alweer moe en voldaan aan de sporthal en kijken we alweer uit naar volgende week om alweer eens een andere route uit te kiezen voor onze volgende escapades.

Start tijd4:32 PM
Afstand14.4 km
Duur1:20:38
Snelheid05:33 min/km
map

woensdag 15 april 2009

Uitlopen

Snel effe wat gaan uitlopen.

Op het doode gemak een dik half uur wat rondgedwaald in Rosselaar lekker ontspannend na een drukke dag.

Start tijd6:31 PM
Afstand6.0 km
Duur0:37:09
Snelheid06:10 min/km
map

Zondigen...

Gisteren hebben we eens gezondigd tegen het schema. Normaal gezien stonden er lange versnellingen van 1km op het programma (10x) maar gezien ik dit voorjaar geen marathon ga lopen en ik nog steeds wat gevoelig ben in de kuit had ik besloten om samen met Rudy op het gemak een ontspannen loopke te gaan doen.

Aan de sporthal hebben we de 7km van het Vossenpad in Mol gelopen met nog een klein lusje van de toer rond den Alma om uit te komen op een 8,5km in een 45 minuten.
Start tijd4:38 PM
Afstand8.3 km
Duur1:04:41
Snelheid05:32 min/km
map

maandag 13 april 2009

Paasjogging Olmen

Vandaag stond de Paasjogging in Olmen op het programma een wedstrijd bijna letterlijk in mijn achtertuin en dus niet te missen met dit mooie weer.

's Ochtends werden we echter eerst bij de oma verwacht voor het jaarlijkse paaseikens rapen en een spaggeti feest.
Na de nodige koolhydraten te hebben opgeslagen en de nodige tijd om het te laten zakken vertrokken we dan naar Olmen om te gaan lopen (Ik, mijn vrouw, mijn broer en zijn vrouw). Hier aangekomen eerst richting inschrijvings tafel om de nodige euro's neer te tellen om te mogen deelneme. Hier kregen we dan al een bonnetje om een groot pak wafels te gaan afhalen (alvast een goed begin).

Ikzelf had ingeschreven voor de 12km waar de rest van het gezelschap had geopteerd voor de 8km.
De planning was om het vandaag wat rustiger aan te doen en er een extensieve ddurloop van te maken zo tegen 5:15/km
Ilse mijn vrouw en mijn broer Guy gingen proberen te volgen zolang ze konden.

Om 15h00 stipt werd het startschot gegeven en kwam de meute ,voor de verschillende afstanden, op gang (zo'n 500 man schat ik).
De eerste km was zoals gewoonlijk te snel en werd het tempo dan ook danig terug geschroefd. De volgende kilometers werden dan ook al iets beter volgens schema afgewerkt.
Na 4 km was het bevoorrading en op km 5 werd het duidelijk dat het nog iets te snel ging voor Ilse en moest ze dan ook afhaken, Guy kon nog goed volgen en ging dan ook goed mee tot op km 8 waar het voor hem er dan ook op zat.

De laatste 4km kregen we dan ook nog het gezelschap van wat snellere clubgenoten die nog wat gingen loslopen....
Op km 10 besloot ik om wat te versnellen en de laatste 2km werden afgelegd tegen 4:20/km om dan de laatste 200m er nog een spurtje uit te persen om binnen te komen op 57:30 voor een afstand van 11,4 km

Na een verkwikkende douche was het tijd om te genietten van de obligatoire donkere trapist in het zonnetje, een mooie afsluiter van een goed verzorgde jogging.

Start tijd12:59 PM
Afstand11.3 km
Duur0:57:30
Snelheid05:03 min/km
map

zondag 12 april 2009

Lopen in Zwitserland

Gedurende de week hebben we in Zwitserland een 2 tal trainingen afgewerk in de buurt van Brig.

Maandag een duurloopje van een 2 tal uurtjes op ons gemak langs de Rhone goed voor een 16.7 km dit samen met Peter, die in volle voorbereiding is voor zijn eerste marathon in Canada, en Bert een loop colega van het marathon team.

Vrijdag werd er dan nog een interval training gedaan, Tegen hoge hartslag bergop en dan recupurerend bergaf. Een kleine 8 km met een 260 hoogte meters goed voor alweer een uurtje lopen.

De rest van de dagen werd gevuld met skieen en snowboarden afgewisseld met de nodige bezoekjes aan de "Beits" en de lokale eetgelegenheden(wat dus resulteerde in een kleine gewichts toename)

Vanochtend hebben we dan een duurloopje afgewerkt met de club, eek kleien 19km goed voor 2h ontspanning.

Morgen gaan de kindjes dan nog bij oma eitjes rapen en in de namiddag ga ik met Ilse deelnemen aan de paas jogging in Olmen.

Start tijd1:45 PM
Afstand8.1 km
Duur0:55:25
Snelheid06:48 min/km
map