zondag 26 juli 2009

Fietsen in Hoogstraten

Vanochten ging de wekker al om 6h15 af we moesten immers om 7h30 immers al klaar staan met de wagen geladen met Cis om naar het pony tornooi in Merksplas Colonie te trekken.

Daar aangekomen werd Cis en mijn ijzere ros uitgeladen en konden ze beiden aan een drukke dag beginnen.

Cis samen met de dochter voor de individuele dressuur en het viertal gevolgd door pony spelen in de namiddag. en mijn stale ros moest zich gaan bewijzen op de aardbijenroute in Hoogstraten, een route aangereaden door onze beste facebook/blog buddy Tinneke en Kristof.

Na alles geprepareerd te hebben trokken we met de ipod op de kop richting de kerk van Hoogstraten. Na een 11 tal kilometertjes warmdraaien stonden we dan aan de kerk en konden we de pijltjes van de aardbeienroute gaan zoeken. Al snel werden ze gevonden en konden we na een korte stop er aan beginnen.
Na 2 km aardbijenroute ging het al fout de pijl wees naar links en pipo hier draait dan doodleuk naar rechts... om dan na 4km te denken dat duurt hier nu toch lang voor ik nog eens een pijltje zie?

Rechts omkeer dan maar en goed loerend terug om dan inderdaad te zien wat voor kemel we geschoten hadden. Dit keer wel de goede weg op en rustig peddelend kon het nu verder door de velden rondom Hoogstraten.

Zonder al te veel problemen werd de route verder afgewerkt en het stukje langs de Mark was echt het mooiste stukje van de route.

Na een 57km aardbeienroute, een beetje meer dan voorzien, stonden we weer aan de kerk in Hoogstratenen konden we de weg terug naar het tornooi gaan zoeken. Dit was alweer goed voor een 9 a10km goed voor een totaal van bijna 78 km

Net te laat, door de onvoorziene 8km, om de dochter nog te zien rijden in de wedstrijd maar ruim op tijd om ze nog plezier te zien maken tijdens de pony spelletjes. Ze was trouwens 16de van de 20 niet slecht voor haar 2de wedstrijd en zelfs beter als de eerste keer.

Na een vermoeiende dag konden we dan rond 17h30 de omgeving van Hoogstraten verlaten (het is er nu terug veilig) en huiswaarts keren.

Een leuke maar vermoeiende afsluiter van het weekend.

Start tijd8:47 AM
Afstand76.3 km
Duur2:49:02
Snelheid02:09 min/km
map

3 opmerkingen:

Unknown zei

Heyla Wim,

dat stuk langs het water is zeker mmoi! Alleen vaak veeeeeeeeel te druk. Je kan zo fietsen tot in Breda.
Tof dat je een leuke dag had.
Groetjes
Tinne

Wendy zei

Als je zo verder doet dan heeft Belgiƫ binnenkort geen geheimen meer voor jou, jullie hebben duidelijk allemaal een mooie dag gehad, goed van je dochter!!

Pieter de Boer zei

Leuke dag zo te lezen!! mooi hoor!