zaterdag 18 juli 2009

Dubbel in Wiekevorst

Gisteren avond stond er een wedstrijdje geprogrameerd. 5km in Wiekkevorst.

De planning was om die samen met Liesbeth te lopen tegen 5:00/km. Op weg naar daar zat ik al op een plan te broeden: "misschien loop ik nog wel me met de 10km die wat later vertrekt".

Na het inlopen konden we om 7h15 gaan klaar staan aan de start. Na het op gang komen van de meute vertrokken we , de eerste km 4:40, de tweede 4:30 net iets te snel voor Liesbeth bleek al snel, km 3 en 4 moest het tempo wat naar beneden met rondjes van 4:50. De laatste km kon er echter nog wel een lichte versnelling uit en kwamen we aan ne 23min35, goed voor een tempo van 4:44. Liesbeth was hiermee dik tevreden dus ik ook.

Start tijd7:17 PM
Afstand4.9 km
Duur0:23:35
Snelheid04:47 min/km
map

De beentjes voelden nog zeer goed aan en na wat drank ging het dan richting start van de 10km waar ik samen mat Frank een aantal colega's van de club ging hazen.

Het plan was hier om er een progressief loopje van te maken, vertrekken aan 5:30 en dan gelijdelijk versnellen om uit te komen ron de 5:15 bij de aankomst.

Ook hier weer de nodige chaos bij de start, heen en weer tussen de verschillende vermeende start locaties. Maar om 20h konden we dan toch vertrekken.

De eerste 4km lag het tempo tussen de 5:30 en 5:35 op km 4 werd er dan licht versneld en werden de eerste lopers al ingehaald. Tussen km 4 en km 8 werd er dan geleidelijk aan versneld van 5:30 naar 5:15.

Hier en daar haakte er al wat mensen af uit ons groepje maar de lopers die we moesten hazen volgde nog mooi.

Op km 8 was er even overleg in de groep en werd er beslist om in 2 groepjes op te splitsen, ik zou doortrekken naar 5:00/km om Luc verder te begeleiden en Frank zou samen met Carinne blijven om verder te lopen tegen het zelfde tempo.

Kilometer 9 ging mooi naar 5:00, maar toen begonnen we onze stal te ruiken en ging voor Luc de gas kraan helemaal open, de laatste paar honder meter werd er zelfs nog een sprintje uit getrokken om de nogdige voorgangers nog in te halen. We klokte dan ook af op 4:30 voor deze laatste kilometer.

Blijkbaar een niew PR voor Luc want hij had de 10km nog nooit zo snel afgelegd... alweer een tevrede klant.

Na het afhalen van het aandenken, een flieze deken, kropen we dan op het terras om te genietten van de welverdiende Westmalle, een mooie wedstrijd op een mooi en snel traject. Als kers op de taart komt dan nog dat ik met dezelfde nummer 2 keer in de uitslag sta, ect waar voor mijn geld.
Start tijd8:02 PM
Afstand9.9 km
Duur0:52:47
Snelheid05:19 min/km
map

1 opmerking:

Wendy zei

Amaai, jij gaat nogal kunnen hazen in de club, er zullen zich al snel terug nieuwe kandidaten aanbieden!