vrijdag 16 mei 2008

20 graden kouder

Sinds woensdag zitten we weer iets meer noordelijker dan Belgie, Stockholm meer bepaald. Hier is het nu ongeveer 20 graden kouder dan het weer dat ik in Belgie achterliet.

Gisteren ben ik hier dan ook mijn , aangepaste, training afgewerkt en op het einde waren de handen aan het tintelen van de koude. Het was hier dan ook maar een 6 tal graden warm.

De training van gisteren vermelde 10km tegen 5:45/km met 10 versnellingen van 100m met 100m rust tussen. In de buurt van het hotel heb ik een mooi stukje natuur gevonden met een aantal joggings routes een ervan was 3,1 km lang volgens het plan en had 110 hoogte meters.

Daar de omgeving niet echt vlak te noemen was heb ik in plaats van de versnellingen van 100m gewoon de versnellingen gedaan op de hellingen naar boven, kwestie van klaar te zijn voor de tunnels in Brussel, en van tussendoor het tempo te laten zakken tot een hartslag van rond de 150 slagen per minuut.

Dit alles verspreid over 2 toertjes. Samen met het heen en terug lopen kwam het totaal dan op een 11 tal km met ongeveer een 250 hoogte meters. Echt wel een pittige training met momenten.

Dinsdag hebben we op de piste dan ook nog een aantal versnellingen gelopen 5 keer 100/200/300 meter met telkens 100m rust tussen en 400m rust tussen de reeksen een intensieve maar redelijk korte training na een uurtje zaten we al op het terras te genietten van een van de voorlopig laatste goede zomer avonden. Hopelijk was dit maar het begin van de zomer en komt er meer van dit weer.

Vanavond komen we weer terug naar belgie om dan morgen weer paraat te staan voor de groepstraining met de loopmakkers.

Geen opmerkingen: