zaterdag 26 juni 2010

Op stap met Nele

Toen we vanochtend het bed uitkropen stond er alweer een stralend zonnetje aan de hemel, het ging alweer een bloedhete dag worden volgens de voorspellingen.

Na het onbijt werden de plannen gesmeed om er op uit te trekken voor een duurloopke van om en bij de 20km, na een grondige analyse van de wandelkaarten van Mol werdt er gekozen om het merepad eens te verkennen en meer bepaald de 22km variant.

De ouste dochter Nele zou me daarbij per fiets gaan vergezellen. Na de nodigedrank en versnaperingen te hebben ingeladen werdt de fiets in het koffer van de wagen geladen en trokken we richting Sluis waar onze trektocht zou vertrekken. Eerst werd er een schaduwrijk plaatsje gezocht voor de wagen en eens hij gestald was en we klaar waren konden we er samen aan beginnen.

Tettermie Nelen op haar fiets en papa er achter. De mooiste stukjes Sluis werden aangedaan om daarna langs de Kempische kanaalen verder te trekken. Grote delen van de wandeling leide ons naar onbekende slingerpaadjes door de schaduwrijke bossen.

Links en rechts passerde we langs de Molse meren en waterlopen een zeer afwisselende route met veel variatie in ondergrond, van mul zan tot stevige beton. Het grootste deel van de tocht ging echter over onverharde paadjes en de mooiste stukjes nattur werde uitgezocht om door te trekken. Een echte aanrader en een tocht die zeker voor herhaling vatbaar is.

Na 22km stonden we alweer bij de wagen, Nele had het er ook zeer goed van af gebracht en ze had zich ook zeer goed geamuzeert.

Start tijd9:47
Afstand21,7 km
Duur2:25:19
Snelheid06:06 min/km
map

1 opmerking:

wendy zei

Zo plezant met de dochter op pad! Bedankt voor het supporteren gisteren hé!