zaterdag 5 juni 2010

Week na Brussel...

Sinds de 20km van Brussel hebben we niet stil gezeten. De nodige trainingne werden alvast afgewerkt eenerzijds om het "zuur" uit de benen te lopen en anderzijds om toe te werken naar wat kortere wedstrijd tot een 10km in de volgende weken.

Maandag was het nodig om de benen volledige rust te gunnen, het was duidelijk dat de inspanning van Brussel het nodige lactaat had opgewekt. Dit resulteerde dan ook in pijnlijke dijspieren die ook dinsdag nog opspeelden.

Op dinsdag was het dan ook verstandig om een zeer korte, relaxte uitloop training af te werken samen met mijn loopcompaan van zondag (een 6 tal km aan een tempo van 5:40) . Ook woensdag werd het tempo bewust laag gehouden maar werden er alwel wat meer kilometers verorbert, na een zwerftochtje van 11km aan een tempo van 5:52 stonden we alweer aan de voordeur.

De Nike Zoom Structure Triax+ 13 die ik zondag heb ontvangen van Nike werden onderworpen aan een eerste test tijdens deze loopjes. De volgende weken zullen ze regelmatig uit de kast komen om ze ten gronde te kunnen evaluren en te zien of ze de vergelijking kunnen doorstaan met de Mizuno wave's waarmee ik reeds een aantal jaar op pad ben om mijn kilometers af te malen.

Donderdag werd er samen met de club een extensief duurloopje van 12km afgewerkt in de bossen van de Bleken, de temperatuur was inmiddels weer mooi de hoogte ingeschoten en met temperaturen van om en bij de 24 graden werd er heel wat zwwet gelaten.

Vandaag werd er besloten om in alle vroegte te vertrekken voor een stevig fietstochtje. De drieprovinciƫnroute die in Meethout passeert stond geprogrameerd.

Deze route linkt zes gemeenten ( Meerhout, Ham, Paal, Schaffen, Tessenderlo en Laakdal.), verspreid over drie provincies (Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant). Op deze route passeren we dan ook langs het europeese verdeel centrum van Nike in Laakdal. 9 kansen van de 10 zijn mijn nieuwe schoenen hier ook gepasseerd :-)

De route op zich is een 56km lang met op een drietal plaatsen een pittige helling, zeer goed aangegeven en langs mooie stukjes natuur. Een tweetal korter onverharde stukjes die niet echt een probleem vormen voor een koersfiets.

Start tijd8:52
Afstand77,5 km
Duur2:43:38
Snelheid02:05 min/km
map

1 opmerking:

Wendy zei

Ik moet je nog feliciteren met je 2O km van Brussel!! Veel succes op het 10km wedstrijdje!!!