maandag 14 juni 2010

Een volgpropt weekend

Vrijdag stond er nog eens een korte wedstrijd op het programma. Samen met een aantal loop colega's van de club hadden we afgesproken om in Vorst de jogging "Rapper dan rap" te gaan lopen.

Een jogging waar er gekozen kan worden tussen drie afstanden: de 4km, 8km of 12km. Zelf had ik voor de kortste afstand geopteer in voorbereiding van mijn tweede trio-triathlon met Tinneke en Lieven volgend weekend. Het tempo moest alvast eens getest worden op de kortere afstand zodat we volgende week goed kunnen inschatten hoe snel we kunnen vertrekken.

Na het startschot vertrokken we dus voor een korte maar pittige wedstrijd. De eerste km kwamen we door in 4min, hierna werd het temop lichtjes in de hoogte aangepast en werd er getracht van rond 3:55 min/km de kilometers verder af te malen. Zonder al te veel problemen werd er dan uiteindelijk afgeklokt na 15:45 voor 4050m met een gemiddelde snelheid van 3:55 min/km mooi binnen de gestelde doelstellingen.

Op zaterdag werden de koffers ingeladen om voor een weekendje naar Leiden te trekken met het gezin. Na enkele uurtje bollen over de autostrade kwamen we dan aan in Leide. Hier werdt er dan beslist om eerst wat te gaan uitwaaien aan de kust en werd er dan verder gereden naar Katwijk aan zee.

Na enkele winderige uurtjes te hebben vertoeft aan het strand trokken we naar het hotel om de bagage af te zetten en alvast eens een kijkje te gaan nemen in de kamer en de rest van het hotel.

De rest van de namiddag trokken we dan naar Leiden om eens door de stad te kuieren en een restaurantje te zoeken om het avondmaal te nuttige. Op een gezellig terrasje werdt alvast gezellig genoten van een eenvoudige maar goede maaltijd.

Eens terug in het hotel trokken we samen met de kids naar het zwembad en de sauna om eens goed wat zweet te laten zonder al te veel inspanningen.

Op zondag werd er eerst en vooral een goed ontbijt achter de kiezen gestoken, een "all you can eat" ontbijtbuffet stond namelijk uitnodigend te lonken.

Na nog een snelle sauna en een duik in het zwembad was het dan alweer tijd om de spullen in te laden en verder te trekken. Ditmaal richting Den Haag waar we dan alweer richting Scheveningen trokken om ook hier een bezoekje te brengen aan de zee. Rond een uur of twee werd er dan besloten om weer richting Belgie te trekken waar we dan zonder al te veel problemen dan ook na een tweetal uurtjes weer ariveerde.

Omdat er nog een training was voorzien van een 15tal kilometers werd er nog snel een FB-oproepje gepost om een loopbuddy te zoeken om samen de trainig af te werken. Hierdoor kwam het dan ook dat ik om 19h bij Wendy aan de deur stond om samen door Mol te trekken voor een loopje aan een gesapig tempo van 5:30 min/km. Het was alweer een tijdje geleden dat we elkaar nog eens hadden gezien en dus werdt het dan ook weer een gezellig tetterloopje. Op het einde werd er nog snel een blokje omgelopen om toch maar aan die 15km te komen (Een RunningRonaldje dus).

Start tijd18:58
Afstand15,2 km
Duur1:23:41
Snelheid05:30 min/km

map

2 opmerkingen:

Tiny zei

Leuk hè om samen met Wendy te mogen lopen.

RunningRonald zei

wowowww! je was wel heeel dicht bij mij he? in Leie!!Leuk dat je zo genoten hebt in mijn trainingsgebied en ook leuk dat ik toch met jullie 'mee mocht trainen' in Mol :) RR