zondag 28 maart 2010

Kangeroe natuurloop in Dessel

Vandaag stond er een uitlopsessie op het programma. samen met de club hadden we afgesproken om op de kangeroe natuurloop in Dessel ons beste beentje voor te zetten. Deze natuurloop werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door de basisschool Kangeroe in Dessel.

Na het betalen van het inschrijvingsgeld konden we vertrekken voor de langste afstand, voor vandaag was er de keuze tussen 5-10 of 20km.

Na een eertse stukje lopen langs de de nete in Brasel om dan via wat kronkelpaadjes in de bossen aan het kanaal uit te komen. Hier konden we al aanschuiven aan de eerste bevooradings post voor wat water of wat sportdrank.

Hier ging het dan verder via het kanaal richting Witgoor. Op de grens tussen Dessel en Witgoor konden we dan via "de gracht" een mooi stukje natuur induiken. Hier ging het dan ook verder richting "de sas 4 toren". Om dan daar het kanaal over te steken en uit te komen aan de tweede bevoorradingspost.

Nadien trokken we verder langs de surfput een zeer mooi stukje natuur waar ik voordien nog niet gelopen had (Hier gaan we nog wel eens paseeren op een lan duurloopke). Aan sas 5 werd dan het kanaal opnieuw overgestoken om weer via het kanaal op onse schreden terug te keren.

Nadien doken we dan in de omgeving van het startpunt opnieuw de bossen in voor de laatste kilometers vn het traject. Na een dikke 2 uur lopen door de natuur in Dessel stonden we dan weer aan het vertrekpunt waar we dan konden genieten van bananen, fruitsap en sportdrank.

Buiten de kleine schoonheidsfoutjes, die je overal al wel eens tegenkomt, was dit een goed georganiseerde en mooie loop die toch weer de mooie stukjes natuur hier in de omgeving heeft weten ann te snijden. Zeker voor herhaling vatbaar.

Start tijd9:03
Afstand19,6 km
Duur2:07:31
Snelheid06:12 min/km
map

Geen opmerkingen: