zaterdag 21 maart 2009

Fietsen naar Scherpenheuvel.

Vanochtend vroeg uit de veren om me klaar te maken voor een tochtje met de fiets.

Na het onbijt en de koffie werd de neus dan richting Scherpenheuvel gezet. Eerst langs het kanaal tot in Olmen om daar dan in te pikken op he fietsknooppunten netwerk.

Via Meerhout Gestel, Vorst ging het verder richting Averboden en Zichem en kwam de bult van Scherpenheuvel al in het vizier. Hier zijn we dan afgeweken van het knooppunten netwerk om de laatst kilometers af te leggen via het traditionele parkoer van de marathon club. In groep lopen we namelijk 2 keer per jaar naar ginder in de voorbereiding van de marathon.

Nog een laaste kracht inspanning was nodig aan de voet van de Baseliek om daar dan een kaarsje te branden. Snel effe de bannaan naar binnengespeeld om dan de fiets te keren om weer richting huis te rijden.

Dit keer via een lichtjes andere route. Eerst ook weer richting Zichem maar daar dan aangekomen richting Diest om dan via Engsbergen weer richting Vorst te fietsen. Ook hier zijn we weer van ket knooppunten systeeem afgeweken om de rest van het traject af te leggen op de route van het marathon team.

Via vorst ging het dan richting Meerhout Zittaart, Geel Bel om dan het stuur definitief richting Rosselaar te keren.

Het tweede stuk van de route was duidelijk zwaarder dan de eerste helft. Een pak meer hellingen en onverharde wegen en de vermoeidheid in de benen die zo stilletjes aan begon door te wegen.

Toch alweer een prachtig begin van het korte weekend. Morgen zitten we namelijk op het vliegtuig richting Orlando/Florida om er een weekje projectmanager te gaan spelen. De loopschoentjes gaan mee en als het weer mezit zal er ginder ook weer rustig gelopen en gefietst worden.

Start tijd8:17 AM
Afstand83.9 km
Duur3:38:25
Snelheid25 km/h
map

Geen opmerkingen: