maandag 30 juni 2008

We leven nog...

Maar bloggen zit er de laatste weken echt niet meer in.

Drukte op het werk met trips naar Barcelona, Southhampton en momenteel Oslo is het de laatste weken weer razend druk geweest.

Ook op loopvlak zitten we niet stil en hebben we sinds 16 juni dan ook de nodige trainingen afgewerkt.

Dit weekend stond er dan ook de 10km van Mol op het programma. Doordat dit een club wedstrijd was werden de trainingen dan ook in functie van deze wedstrijd afgesteld tijdens de laatste paar weken. Maar het heeft niet mogen baten met 45:16 werd er niet echt een scherpe tijd afgeklokt, Was het de warmte de venijnige wind of de stukken vals plat ik weet het niet maar halfweg leek het wel of al de krachten uit mijn benen vloeiden. Was het de man met de hamer die we voor de eerste keer tegenkwamen ik weet het echt niet maar niet getreurd er komen dit jaar nog wedstrijden en het hoofddoel van dit jaar is trouwens de Marathon van Berlijn die zo stilletjesaan dichterbij komt geslopen maar eerst gaan we nog een weekje genieten van Toscanie samen met de ganse familie. Het aftellen is reeds begonnen maar het is nog 18 dagen verwijderd. De schoentjes gaan alvast mee zodat Toscanie ook op de lijst met plaatsen kom te staan waar ik ooit gelopen heb....

Morgenvroeg gaan we een 10x400m in 1:42 doen hier langs de Oslo Fjord om dan overmorgen en donderdag nog wat trainingen in Winchester in Engeland af te leggen.

maandag 16 juni 2008

Druk druk druk...

De laatste weken is de werkdruk danig gestegen en is het bloggen er het slachtoffer van geworden. Niet dat ik niet meer volg wat er in het blogwereldje gebeurt maar de tijd om te reageren en nieuwe postjes te doen schiet er meestal wel over.

Hier en daar zie ik ook dat er nog danig wordt getraind en wedstrijden worden afgewerkt met de nodige PR's tot gevolg. Langs deze weg wil ik dan ook snel al de mensen proficiat wensen met de gelopen resultaten.

Bij sommige mensen zie ik ook dat blogs wat minder frequent worden ge-update omwille van tijdgebrek, het mooie weer en andere prioriteiten en ik hoop dat dit voor de meeste maar een tijdelijk dipje is en er snel weer nieuws volgt vanuit al de uithoeken van het blog wereldje.

Op loopgebied zitten we echter niet stil en zijn we in volle voorbereiding om in Mol een snelle 10km te gaan lopen. Dit weekend heb ik dan op vrijdag avond een korte wedstrijd gelopen in Eindhout. 4km in de Rapper dan Rap jogging, alweer een goed georganiseerde toffe jogging. Ook hier hebben we weer de pannen van het dak gelopen en zijn we binnengekomen na 16min26 dus tegen 4:03/km weeral een PR en weer dik tevreden.

zondag 8 juni 2008

Goed gevuld weekend

Vrijdag avond hebben we het weekend ingezet met een rustige jogging in Germeer. 8km tegen 5:30 stond er geprogrammeerd en de planning was om me er aan te houden.

Na de kleintjes was het de beurt aan de grote om aan hun afstand te beginnen. Na het startschot vertrokken we tegen een gezapig tempo. Door alweer problemen met de Garmin wist ik echter niet goed hoe snel het ging en na 1km vroeg ik dan aan enkele loopmakkers op welke tij we doorkwamen.

4:14 was het verdikt, veel te snel, en werd de handrem serieus aangetrokken. Het voelde echter totaal niet aan dat ik zo snel was vertrokken. De rest van de afstand werd wel wat rustiger gelopen, maar op een 500m voor de streep kon ik het niet meer laten en heb ik toch maar eens serieus doorgelopen. Na een dikke 40min kwamen we aan en konden we gaan uitlopen. Na nog wat na praten en de nodige drank konden we ban weer huiswaarts keren.

Zaterdag ochten hebben we dan aan portavontura 8km losgelopen tegen 6:30 om dan vandaag het serieuzer werk aan te vatten. Er stond namelijk een stevige fartlek training op het programma in het Bel in Geel. 10x150m bergop dan 3x500m tegen 2:15 om dan af te sluiten met 2x 1000m tegen 4:30. Een zware maar wel een leuke training die we dan ook redelijk goed verteerd hebben. Na 1:30 intensieve arbeid konden we dan ook met een goed gevoel terug naar huis.

dinsdag 3 juni 2008

Correr en Barcelona

We zitten weeral eens in het buitenland, dit keer zijn we in Barcelona beland en kunnen we hier dus deze week wat trainingen afwerken.

Gelukkig is het hier nog niet te warm zodat het goed doenbaar is om zo rond een uur of 7 's avonds voor het avond eten er op uit te trekken om de trainingen te doen.

Je leeft hier dus in een totaal ander ritme dan thuis. 9h is hier vree vroeg om te beginnen's morgens middag eet je hier dus rond een uur of 2 en voor 8 uur zit er hier geen kat in de restaurants of je moet een tourist zijn.

Het eten is hier overheerlijk al weet ik niet voor de helft wat ik allemaal bestel en op mijn bord krijg. Hopelijk is het effect op de weegschaal minimaal.

Gisteren stond er een 8km tegen 5:45/km op het programma dus werd er richting kust getrokken om te genietten van het uitzicht tijdens de training. De verkoelende zeebries was ook zeer aangenaam en maakte de drukkende warmte iets meer dragelijk.

Vandaag stonden er dan versnellingen van 400m op het programma. Nat het inlopen moesten er 10 worden afgewerkt tegen 1:42min. De eerste versnellingen gingen nog moeizaam maar na een drietal begon het al wat beter te vlotten. Tegen het einde van de versnellingen kreeg ik dan ook nog wat lichte regenval over me heen maar niet getreurd want bij tempereturen rond de 23/24 graden was dit best aangenaam.

Het schema van deze week ziet er verder nog als volgt uit:
DATUM
AANTAL KM
TRAININGSSCHEMA

REC EXT INT TOT
02-Jun-08
8
8 Extensief aan 5,45
03-Jun-08 6
4 10 Inlopen 10x400 in 1,42 R 200 uitlopen
04-Jun-08


0 Rustdag
05-Jun-08
10
10 Extensief aan 5,45
06-Jun-08 4
8 12 Inlopen 8,5 km aan 5,30 uitlopen, Jogging Germeer 19u15
07-Jun-08 8

8 Loslopen aan 6,20 Portaventura 10 uur
08-Jun-08 7
5 12 Inlopen 10x150 heuvelop R 150 + 3x500 in 2,15+ 2x1 km in 4,30 R 500
TOTAAL KM 25 18 17 60
PROCENT 42 30 28 100

Morgen staat er dus een rustdag op het programma ik ga dan ook van de gelegenheid gebruik maken om Barcelona wat verder te verkennen.

zondag 1 juni 2008

Prachtig weekend

Zaterdag 17h00 alweer een wedstrijd op het programma. Dit keer de 10km in Neerpelt. Na lang twijfelen over de afstand werd er tijdens de rit naar Neerpelt dan toch maar besloten om de 10 km te lopen in plaats van de 5km.

De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen ik zou wel zien waar we uitkwamen met de 20 van Brussel van vorige week nog maar net achter de kiezen werd er niet echt een tijd vooropgesteld en ging het een wedstrijd worden puur op het gevoel.

Eerst werd er wat rustig ingelopen op de prachtige Finse piste van het Dommelhof. Een kwartieretje voor de start begon het dan nog stevige te regenen maar toen we moesten vertrekken was het dan toch weer opgeklaard.

Na het startschot was ik al snel mijn groepje kwijt waarmee ik wou meelopen en werd er maar rustig doorgelopen op het gevoel. De eerste km werd afgeklokt rond 4:20 de tweede zelfs aan 3:33 (al heb ik hier wel serieuze twijfels over). Het ging vlot maar volgens Frank niet snel genoeg wan hij kwam me dan ook voorbij gesneld. Aanklampen was niet de bedoeling en algauw had hij dan ook een 10 tal meter voorsprong.

Na de eerste van de 4 ronde viel het beeld van mijn Garmin uit en was het echt verderlopen op het gevoel. Op km 5 kwamen we door op 21:30 (ongeveer) en werden we al een beetje gespanne, kon ik dit wel volhouden want mijn snelste 10 was tot dan toe 45:39 en dit was er duidelijk onder.

Op 7.5 km kon ik spijtig genoeg de klok niet meer zien en wist ik totaal niet of ik nu nog wel op schema zat of niet... Maar ik had net wel voor de eerste keer in mijn carrière iemand gedubbeld, niet slecht bedoeld voor de personen in kwestie want al bij al lopen we allemaal naar onze mogelijkheden en deelnemen is nog aaltijd belangrijker dan winnen en ik ben trouwens zelf ook nog gedubbeld door de latere winnaar van de 10, wat dan toch weer een extra boost gaf of te blijven doorgaan.

De laatste 2,5 km was het echt doorbijten om niet te verzwakken en werden er nog een 2 tot 3 lopers ingehaald op een 500m voor de streep werd er nog een laatste spurt uitgeperst wand ik hoorde nog iemand naderen en ik zou nog liever doodvallen dan nog iemand te laten voorbijkomen zo kort voor de meet.

De klok werd stilgezet op 43:38 een verbetering van mijn laatste best tijd met meer dan 2 minuten echt weer een tijd waar ik zelf verstomd van stond en absoluut niet verwacht. Na de finish stonden er nog een aantal clubgenoten te glunderen want ook zij hadden beter gelopen als verwacht.

Voor vandaag stond er dan ook nog een rustige natuurloop op het programma van 10km in de bossen van Achterbos georganiseerd door Salus Nostra. Een mooi en duidelijk afgepijld parkoer die op plaatsje kwam waar ik nog nooit geweest was, Te zeggen dat ik uit de omgeving ben een echte pluim voor de organisatie om ons dit traject voor te schotelen. en een mooie afsluiter van deze mooie week.