zondag 25 april 2010

Marathon weekend

Zaterdag stond er een training op het programma in het Prinsenpark. Er was afgesproken om 9h, onder alweer een stralend zonnetje konden we beginnen aan een inloop rondje van 3km.

Hierna was het tijd om aan de hoofdmoot van de training te beginnen, we hadden een kleine piramide training voorzien in het kader van de voorbereidingen voor de 20km van Brussel die er binnen een 5-tal weken alweer aankomt. Samen met Rudy trokken we er op uit voor 2x(500-1000-500) in ongeveer het wedstrijd tempo dat we voorzien hebben voor 30 mei, ongeveer4:20 min/km.

Hierna werden de beentjes dan nog eens losgegooid in een uitlooptoerke en zat de zaterdag training er alweer op. Hierna doken we thuis razendsnel de douce in om nadien nog snel de laatste volleybal wedstrijd van de kids mee te pikken.
Start tijd9:04
Afstand12,3 km
Duur1:16:19
Snelheid06:05 min/km
map

Vandaag stond er dan een tripje Antwerpen op het programme, een last minute beslissing om met de fiets de marathon lopers in Antwerpen op deze mooie dag een hart onder de riem te gaan steken.

Na de wagen geparkeerd te hebben in Wijnegem, kwestie van niet vast te zitten in de stad na de marathon, sprongen we de fiets op en ging het richting konijnenpijp om daar de lopers op rechter oever te zien aankomen. Ruim op tijd stonden we dan ook klaar om de eerste lopers te zien doorkomen.

Eerst de toppers dan de rest een stoet van bijna 20 min trok voorbij met hier en daar een bekend gezicht.Ook had ik inmiddels Jes en Wendy gespot die mooi rond de ballon van 4h15 fladderde.

Nadat iedereen door was sprong ik de fiets op om beetje bij beetje de lopers in te halen. Na een kilometer of 2 zag ik Jes en Wendy dan iets voor de ballon van 4h15 lopen en hield ik ze voor een dikke 10km gezelschap. Bert was inmiddels met de fiets ook al komen aansluiten en dus was het voor mij tijd om verder te trekken en hier en daar nog wat bekende gezichten te spotten.

Benny werd gespot een pak voor de ballon van 3h30 (volgens Wendy ging hij zeker niet sneller lopen vandaag) en Peter, van de club, was op weg voor een tijd onder de 3h. De laatste 5-6km ben ik dan ook bij Peter gebleven om dan samen met hem aan te komen aan de finisch, net onder de beoogde 3h.

Hierna was het voor mij tijd om de fiets te keren en in omgekeerde richting terug riviernhof te trekken om vandaar weer verder richting auto te trekken. Hier hebben we dan opnieuw Benny gespot waarna we dan op ongeveer km 34 dan ook nog snel Wendy en Jes te hebben aangemoedigd, ze gingen nog sterk die dames.

Echt wel een een toffe belevenis zo al fietsend een marathon te volgen, zeker voor herhaling vatbaar.
Start tijd8:55
Afstand61,6 km
Duur4:29:43
Snelheid03:44 min/km
map

6 opmerkingen:

Kitty zei

Kijk die 20 van Brussel, dat lijkt mij nog wel eens wat, die staat op mijn lijstje..., dus wie weet, ooit?! Goed van je dat je bent gaan supporteren in Antwerpen, zal zeker gewaardeerd worden, waar zijn de lopers immers zonder de supporters en ach, je had er prima weer op ;))

Tiny zei

Prima weertje om te supporteren.

geert zei

iemand moet van de zon genieten terwijl de marathoniens aan 't afzien zijn hé ;-)

Wendy zei

Mooie training en leuk dat je er gisteren was!!

Jess zei

merci voor de aanmoediging, was echt leuk!

coach mario zei

Je hebt weer een mooie training in de benen zitten ! Ook dat fiets toertje door Antwerpen om de mooie dames kontjes te bewonderen , was geslaagd ! Ik heb er in elk geval van genoten ! :-)