zondag 11 april 2010

Kort week overzichtje

Naar jaarlijkse gewoonte trokken we de eerste week van de paasvakantie weer naar Rosswald in Zwitserland om te genieten van een welverdiende week ski- en snowboardplezier samen met de kids een een 80 tal familieleden, kennissen en vrienden.

De nacht van vrijdag op zaterdag werd er na een zeer korte nachtrust vertrokken rond een uur of een om de afstand te overbruggen tussen mijn woonplaats en mijn verblijfsadres voor een week. Na een trip van een kleinen 900 km met de wagen, tijdelijk onderbroken door een ritje op de autotrein kwamen we aan aan het Tallstation waar we al de bagage in kleine gondels propte die ons dan op onze uiteindelijke bestemming zou brengen op een hoogte van ruim over de 1800m.

Na een korte rustpauze werden de ski's en snowboards uitgepakt en trokken we de sneeuw op om alvast de eerste schutere pogingen te wagen en om te controleren of we de zorgvuldig opgebouwde skills niet verleerd waren.

Zondag werd dan ook volledig in beslag genomen door het nodige ski en snowboard geweld. Ook de weergoden waren ons goedgezind en we konden dan ook genietten van een stralend zonnetje.

Maandag was een ander verhaal, bittere kou en een snijdende wind tijdens de eerste afdaling deden me besluiten om de meegebrachte loopkleedij aan te trekken en een looptochtje te gaan afwerken in het dal. Ook hier een stevige wind maar toch wel positieve temperaturen. Het eerste deel was dan ook wind vol op kop om dan na 5km om te keren en wind mee terug te keren .

Start tijd10:32
Afstand10,0 km
Duur0:49:42
Snelheid04:57 min/km
map

De namiddag is het dan toch nog zeer mooi weer geworden en konden we ons weer volop concentreren op de skipiste.

Dinsdag namiddag na ettelijke keren de berg op en neer te zijn geweest trok ik er samen met mijn broer op uit om een uitloopsessie af te werken. Na een vlug doucheke vervoegde ik de groep mede vakantiegangers voor een gezellige borrel en een praatje voor het traditionele nummers trekken voor het al even traditionele skirennen van woensdag dat we organiseren voor de meegereisde kinderen.

Start tijd15:56
Afstand8,8 km
Duur0:55:25
Snelheid06:11 min/km
map

Woensdag was het dan het langverwachte skirennen voor de kinderen, waar er dan nadien dan ook met een natje en een droogje op de piste wordt gepicknicked met de hele bende. De rest van de dag werd er dan nog wat ontspannen aan sneeuwsport gespendeerd en werden er ook nog genoten van het stralende zonnetje op het terras van het lokale cafeetje.

's Avonds trokken we dan met het hele circus naar het restaurant om er te genieten van kaasfondue, en de locale keuken. Hier werden dan ook de uitslagen van het rennen geproclameerd en de nodige geschenkjes uitgedeeld onder de deelnemers.

Op donderdag en vrijdag werd er weer heel wat tijd op de piste gespendeerd onder een stralende zon, wat de sneeuw kwaliteit in de namiddag niet ten goede kwam. In de late namiddag op vrijdag trok ik al met een deel van de bagage naar het dal om het vertrek op zaterdag alvast in goede banen te leiden.

Zaterdagochtend vertrokken we dan weer richting Belgiƫ om na een reis van een 10tal uur weer thuis te staan, na een stevige pizza werden de schoentjes aangebonden om de beentjes wat los te smijten van het lange rijden.

Start tijd20:42
Afstand10,2 km
Duur0:53:22
Snelheid05:05 min/km
map
Voor vandaag stond er vooreerst een ritje naar de manege geprogrammeerd om de paarden te gaan op halen die deze week op logement waren. Hierna werd de koersfiets afgestoft en werden de nodige voorbereidingen getroffen om het eerste tripje van het jaar te maken op het stalen ros.

Als eerste ritje werd er gekozen om richting Scherpenheuvel en Diest te trekken om er toch alvast wat hellingen in te stoppen. Hierdoor was het naar het einde toe alvast serieus afzien en bijten om het einde te halen. De benen waren dan ook kompleet leeg toen we thuis aankwamen.

Start tijd11:33
Afstand74,9 km
Duur2:43:43
Snelheid27,4 km/u
map

4 opmerkingen:

Kitty zei

hmmm klinkt als een heerlijk ontspannen vakantie, maar met 80 familie/vrienden? Dat is veel! Maar wel gezellig...

Wendy zei

Zalig vakantietje, ongetwijfeld ook heel leuk om iedereen samen te hebben!

Esther zei

Een heerlijke vakantie dus, gezellig zo met familie en vrienden.

geert zei

serieuze groep ... misschien wordt het tijd om zelf een berg te kopen en de onafhankelijkheid uit te roepen? ;-)