zondag 26 september 2010

De kaarsjes branden....

Deze week stond op de kalender ingeschreven als een van de zwaarste trainings weken, met 110km en de half jaarlijkse lange duurloop van bijna 32km naar Scherpenheuvel weten we dat we in de laatste rechte lijn richting Eindhoven zitten.

Wat deze week ook extra zwaar zou maken was het feit dat we ook kaartjes hadden voor de 360 toer van U2 een van de bands die niet alleen in mijn jonge tijd al geweldige muziek maakte maar die nu als een van de beste bands ter wereld geklasseerd staan. een optrede om niet te missen dus.

Maandag werd er een extensief loopje gedaan van een kleine 10km om de week alvast goed in te zetten. Dinsdag, samen met de clubgenoten, tien stevige lange versnellingen van 1km aan 4:10 min/km. Woensdag werd het schema aangepast en werd de duurloop van 25km die normaal gezien op donderdag zou moeten worden gelopen verorbert.

Op donderdag nog snel een 10km afhaspelen voor we dan in de vroege namiddag naar Brussel trokken voor het concert. Met de nodige vertraging en files kwamen we mooi op tijd aan het Koning Boudewijn stadion aan waar de fameuze Claw ons al stond op te wachten.

Na alvast een mooie opwarmer in de vorm van een stevige bui tijdens het aanschuiven om binnen te geraken konden we verrassend genoeg op bijna 5m van het podium plaatsnemen pal in het midden voor het podium. De ideaale plaats bleek later. Na een wat tegen vallend voorprogramma van  Interpol die de boel mochten opwarmen maar hier niet echt in slaagde was het aftellen tot U2 zelf op het podium zou verschijnen.

De laatste technische probleempje met het reuze scherm werden opgelost en om 21h30 was het dan zover. Op de tonen van David Bowie's "Major Tom" kwamen de heren van U2 het podium op onder luid aplauws van de menigte. Dit was dan ook de kick-off van een waanzinnige trill ride doorheen pareltjes als: Beautiful Day, New Year's Day, Elevation, I Still Haven't Found What I'm Looking For, Bad, Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me.... Hit na hit werden meegebruld door mezelf een de opgezweepte meenigte.



Na een dikke 2 uur genietten konden we dan ook met een goed gevoel de terug weg naar huis aan vatten, ook nu weer een stevige bui in onze nek op weg naar de wagen maar het kon me geen fluit schelen. Het verlaten van de parking bracht wel de nodige vertragingen met zich mee maar wij waren dan nog bij de gelukkigen en konden rond 1h30 het bed al opzoeken, er stonden er toen nog op de parking denk ik. Dat de wekker 's morgens om 6h al stond te rammelen was iets minder natuurlijk maar gelukkig was er een looprustdag voorzien op vrijdag.

Voor zaterdag was er een tempo loopje voorzien van 9km aan marathon tempo, dit hebben we dan samen met een aantal clubgenoten afgewerkt tijdens de jogging in het Prinsenpaark georganiseerd door de provincie Antwerpen.

Vanochtend was het dan tijd om de traditionele duurloop naar Scherpenheuvel af te werken, een duurloopje van een 32km die traditioneel wordt afgesloten met het branden van een kaarsje en het verorberen van ettelijke stuken cake die speciaal worden gebakken voor deze gelegenheid. Een gezellig samenzijn met de clubgenoten en een van de laatste testjes in de voorbereiding naar de marathon. Nu rest ons alleen nog één stevige week en een rustweek en dan zouden we er klaar voor moeten zijn.

3 opmerkingen:

Kitty zei

Geweldige band U2! Ik heb het geluk gehad hen te zien toen ze net bekend werden in een kleine zaal (toen bekend als het Noorderlicht) in Tilburg: Geweldig!
Kaarsje brandt hier ook, moet goed komen op 10-10!

Tiny zei

Dat gaat in Eindhoven wat geven Wim als je de blogjes zo allemaal leest!

Wendy zei

Bangelijk filmpje, de laatsts rechte lijn nu, op naar eindhoven