zondag 1 augustus 2010

Verdacht stil...

Gisteren begon een drukke dag met een vroeg bezoekje aan de bakker, de nodige proviant voor later op de dag werd ingekocht. Na een licht ontbijtje was het dan tijd om me klaar te maken voor de training.

In het Prinsenpark was er een stevige weerstandstraining voorzien, we zitten immers volop in de fase dat we onze weerstand aan het opbouwen zijn om een maximale weerstand te hebben op het einde van de maand, de periode dat we aan de echte marathon trainingen gaan beginnen.

Na een inlooprondje konden we met de groep beginnen aan de kern van de training. Op het schema stonden 3 piramides uitgeteken 500-1000-500 aan een zeer stevig tempo van 3:50 min/km, op de langste afstand is dit een training a la limite. Een mooie test of je in de juiste groep traint, je moet hier namelijk tegen de grens lopen.Tussen de versnellingen een 500 meter dribbelen om te bekomen om dan tussen de piramides een rustpauze in te lassen van 5min. Op het eind van de training dan nog een toerke van een 3-tal kilometers om de beentjes wat los te gooien, na bijna 2h werken konden we beschikken en weer huiswaarts trekken.

Thuis gekomen werd er snel gedouched en wat broodjes gesmeerd, de kids vertrokken gisteren immers voor een weekje op ponykamp in het verre Nederlans Limburg (Echt-Susteren) en moesten samen met de ponys weggevoerd worden. Na een lange rit konden we ze gaan instaleren op de manege waar ze samen met de andere clubgenoten een weekje spelenderwijze wat extra rijlessen gaan krijgen.

Vanochtend was het dan ook heel wat minder broodjes ie we bij de bakker meebrachten. Het was ook verdacht stil in huis vanochten zo zonder de brakers in huis.

Na het ontbijt trok ik er dan op uit om samen met de clubgenoten een duurloopje van 19km te gaan afmalen aan Port-Aventura. Aan een zeer gesapig tempo werd de ochtend gespendeerd rond de oude zandwinnings putten van Mol, we hadden zelfs tijd om naar het "gat in het water" te gaan kijken.Ook vandaag weer een kleine 2h loopgenot voor we weer huiswaarts keerden. Een perfect begin van een mooie dag.
Start tijd9:00
Afstand18,4 km
Duur1:50:37
Snelheid05:59 min/km
map

3 opmerkingen:

Chris zei

verdacht stil, maar toch niet stilgezeten ! :-)

Kitty zei

Dat is herkenbaar, het is (te) stil in huis en het huis blijft zooo schoon zonder kids!
Maar mooie training weer! Je laat het wel heel simpel klinken. Chapeau!

Tiny zei

Dat loopt bij schitterend dar bij al dat water van de zandputten.