dinsdag 3 augustus 2010

Dinsdag... versnellingen

Dinsdag... tijd dus voor de wekelijkse piste training. Vandaag stond er op het trainingschema een redelijk korte training na het inlopen en de opwarming stonden er 10 korte versnellingen van 300 m geprogrameer in 69 sec. Groot was onze verbazing dan ook toen de trainer afriep dat ze in 66 sec moesten worden gelopen, sneller dan verwacht en dit zorgde dan in het begin van de versnellingen wel wat voor verwarring.

De versnellingen werden dan maar gelopen zoals de trainier ze had afgeroepen, tegen een stevig tempo van 3:40 min/km best wel een stevig tempo voor mijn doen. Zeker als je je zinnen hebt gezet op een iets tragere training. Het ging echter redelijk goed en de versenllingen werden dan ook zonder al te veel moeite verteerd.

Na de training was een colega loper nog eens gaan checken of we het inderdaad wel goed verstaan hadden van de tempo's. En er was inderdaad ergens een foutje gebeurt. De training merkte echter laconiek op dat het voor deze ene keer geen kwaad kon :-)).

Gisteren was het, vergeleken met vandaag, een zeer rustige training met een kort extensief loopje van 8km aan een tempo van 5:20 min/km. Hier waren we een kleine drie kwartier zoet. Het werd een zeer kort tochtje langs het kanaal onder een mooie zomerse avondschemer.

Start tijd18:09
Afstand12,6 km
Duur1:30:22
Snelheid06:12 min/km
map

2 opmerkingen:

geert zei

je zou eens moeten proberen om de ganse piste ingekleurd te krijgen; dàt gaat pas een training worden ;-)

wendy zei

Precies dat jullie niet wisten dat deze snelheid niet klopte, sloebers!!! ;)