zondag 15 augustus 2010

Week 1 van het verlof... nog 1 te gaan

De eerste vakantie week zit er alweer op. Dit jaar niet op verplaatsing maar gewoon een 14-tal dagen thuis wat klusjes afwerken . Dit geeft me dan ook ruim de tijd om op sportief vlak ook al eens wat meer met de fiets wat kilometers af te malen, kwestie van op 5 september geen mal figur te slaan en toch maar iets ofwat het tempo van Tinneke te benaderen op de trio triathlon waarvoor we zijn ingeschreven.

Zondag en woensdag trok ik dan ook met haar op pad om flink wat kilometers af te malen. Eerst in de omgeving van Hoogstraten, in Tinnekes achtertuin, en op woensdag richtin Diest de heuvels opzoekend, in mijn achter tuin. Twee geweldige trainingen in exelent gezelschap.

Op maandag en vrijdag had ik dan ook nog een tweetal vesnelingstrainingskes gepland met de fiets, niet allen de uithouding moet bijgeschaafd worden maar ook het tempo moet wat opgeschroefd worden. Dit zijn dan ook trainingen specifiek met dit doel voor ogen.

Ook op loopgebied werden de beentjes niet gespaard, de nodige trainingen werden afgewerkt en hier en daar werdt er een wedstrijdje meegepikt. Vorige week vrijdag een wedstrijdje om snel te vergeten, een 10km loop in Retie. Niet omwille van de organisatie, het was allemaal zeer mooi geregeld, maar gewoon de beentjes die er na een kleine 6km de brui aan gaven. Dit met een tegenvallende tijd van iets meer dan 44 min als resultaat.

Dinsdag werd de traditionele interval training vervangen door lactaat proven bij Dr. Jan Olbrecht. Dit om te kijken hoe goed we zitten en of we tegenover vorig jaar wat vooruitgang hebben geboekt. Dit middels een veldtest, 3x2000 meter in een oplopend tempo met het afnemen van wat bloed tussendoor om dan af te sluiten met een gevreesde 600m alles geven.

Na het verwerken van de resultaten kreeg ik dan op donderdag een schema op maat van de trainer. Uit de testen was naar voor gekomen dat er alweer mooi progressie was gemaakt maar dat de eind verzuring niet ideaal lag. Een beetje het gevolg van de onlangs gelopen CCM marathon, en dus door mij al een beetje ingecalculeerd. Hier en daar wordt er dan ook een extra rustdag ingepland en de lengte van de geplande wedstrijd werd ingekort naar 5km.

Vandaag stond dan de ingekorte wedstrijd op de agenda, een jogging in Westerlo van net iets meer dan 5km. Goed op tijd waren we dan ook aanwezig om eens te zien of het vandaag dan ook iets beter zou gaan en te checken of we er nog eens een snelle 5km konden uitschudden. Het weer was bijna perfect niet te warm wat regen, net iets te veel wind maar toch doenbaar. Ook het aangepaste traject was er weer eentje om je vingers van af te likken. Snel, vlak en in de natuur gewoonweg ideaal.

Om 16h werden we opgang geschoten en vlogen we uit de start blokken, hier en daar wat gehinderd door de wat tragere lopers op de eerste rijën, maar al snel zaten we op kruissnelheid. Volgens Garmin om en bij 4min/km mooi op schema voor een mooie tijd. De kilometers lagen wel iedere keer wat vroeger dan gemeld door Garmin maar dat is normaal, en bij bewolking durft het al eens wat meer afwijken (GPS is ook niet onfeilbaar).

Na een dikke drie kilometer begon er echter wel wat twijfel naar boven te omen, de beentjes werden zwaar en het werd moeilijker om vlot te blijven ronddraaien. TOch bleven we verder spartelen en kwamen we stilletjes aan wat dichter bij de voorgangers, ik was dus blijkbaar toch niet zo slacht bezig.

Bij het overschrijden van de aankomstmeet, binnen notabene, werd de crono afgedrukt op 19 min 24 sec, een vet PR een verbetering met 20 sec, dit is dan ook direct de verklaring waarom het wat moeilijker ging op het laatste maar dit was snel vergeten.

Een mooie afsluiter van de eerste vakantieweek zou ik zo zeggen. Op naar de volgende...

Start tijd15:59
Afstand5,0 km
Duur0:19:19
Snelheid03:52 min/km
map

5 opmerkingen:

www.giventofly.nl zei

Ik herkende je blog niet eens! Lekker hoor, een make-over =D

Pieter de Boer zei

Heerlijk om zo fanatiek bezig te zijn tijdens je vakantie!

Mario zei

strever !! tijdens een vakantie je zo uitsloven bewijst dat je tijdens je werkuren niks doet !! :-)
Op naar eindhoven !!

Kitty zei

Gefeliciteerd met je PR! Lekker hoor 20 seconden eraf!
Zo te lezen heb je het nog best druk in je vakantie... met lopen!

Esther zei

Proficiat met je pr!
Fijn zo'n vakantie, heerlijk thuis genieten en ook nog eens aan je conditie werken.