zaterdag 27 februari 2010

Kippetaart en lopen

Vandaag is het de dag voor de 2e wedstrijd van dit jaar, een 10km in Kievit Hasselt waar we nog eens alles gan geven. Hierdoor stond er voor vandaag een zeer rustige uitloop sessie op het schema.

Heel rustig vertrokken we voor een toerke in de bossen van de Hutten met een tempo van om en bij 5:45min/km in een druilerig plensbuitje. Gelukkig klaarde het weer gaandeweg op zodat we toch nog konden genietten van dit loopje in de bosssen.

De plassen en modder mijdend trokken we door de bossen over korte hellingen en door mooie bospaadjes. Na een klein uurtje genietten zat de training er alweer op.

Hierna werden de nodige voorbereidingen getroffen om een nieuw gerechtje uit te proberen, via twitter was er een receptje van een kippetaart komen aanwaaien. Doodgemakkelijk en het proberen waard dacht ik.

Hier volgt het recept:

Zorg dat je een rechte cakevorm hebt voor een normale cake.
  • 500 gr kipfilet
  • 1 of 2 uien
  • doosje champignons
  • 300 ml kippenbouillon
  • doosje kruidenkaas
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak ze lichtbruin.  Doe de gesneden champignons en de uien erbij en fruit deze. Voeg de kruidenkaas en de 300 ml bouillon erbij.

Laat de boel indikken, blijf we roeren. Zorg ervoor dat het wel nog vloeibaar is en geen dikke massa maar zeker niet te dun. In het ene geval wordt het te droog in het andere geval loopt alles er zo uit als je gaat snijden. Hier zit de truc van dit recept.

Leg bakpapier in de cakevorm en zorg ervoor dat dit boven de rand uitsteekt zodat je de kiptaart eruit kunt trekken na bereiding.

Doe de bladerdeeg, krijg je in diepvries variant, in de cakevorm, masseer de plakken goed aan elkaar zodat ze niet uit elkaar vallen als je de boel eruit haalt.

Laat alles in de cakevorm stromen en maak van de bladerdeeg een deksel en zorg dat ook deze goed aan elkaar zitten.

Zet alles in de oven bij 200 graden en laat ongeveer 20 tot 25 minuten bakken. Smullen maar. Een echte aanrader.

Recepten leverancier van dienst Maurice Kohlen via Gondaaa ere wie ere toekomt.

Start tijd9:24
Afstand9,7 km
Duur0:55:29
Snelheid05:42 min/km
map

3 opmerkingen:

geert zei

zulk een mooi recept heeft een veel beter passende naam nodig: kieketoert! ;-)
Succes morgen!

Tiny zei

Zag het ook voorbij komen. Ga het ook eens maken.

Kitty zei

haha dat recept is inmiddels grensoverschrijdend bezig...! Maar goed ook ik vind hem heerlijk!
Maar of we er ook beter van gaan lopen?? Bij jou ziet het er in ieder geval prima uit...