zondag 18 april 2010

Oud-Heverlee -> Rosselaar

5h30 onaards vroeg voor een zondag liep de wekker af om naar Oud-Heverlee te trekken voor de tweede kaprilleproef van Nele. Het plan was om dan nadien met de fiets terug te keren richting Rosselaar.


Na een uurte karre met de wagen waren we aan gekomen op de plaats waar de springproef ging plaats vinden. Een mooie moderne manege in het groen van Oud-Heverlee. .

Na het inspringen en de keuring was het tijd om er aan te beginnen. Na een aantal hindernissen kwam de pony op een gegeven moment niet goed uit op een hindernis en weigerde hij om de sprong te nemen. Dit resulteerde dan in een pony in de hindernis en een dochter die naar voor werd gecatapulteerd waardoor ze viel. Weigering met val en dus een diskwalificatie van Nele voor de proef. Met een duidelijk ontgoochelde Nele tot gevolg.


Hierna was het voor mij tijd om aan mijn tochtje te beginnen. Met een rudimentaire route in mijn hoofd werd de fiets richting Leuven gezet en kon de tocht beginnen.

Eerst via Heverlee richting Leuven waar we dwars door de bijna verlate en auto arme stad reden. Hier moeste we ons dan een beetje op goed geluk een weg vinden, gelukkig zijn de oude brouwerijen van Artois een mooi herkennings punt in Leuven.
Hier ging het dan via het kanaal naar Putkapel.

In Rotselaar werd er dan richting Werchter getrokken om daar de oever van de Dijle op te zoeken en de neus richting Aarschot te zetten. Na een zeer mooie 11km langs de kronkelende rivier stonden we dan in Aarschot ook hier weer dwars door de stad op zoek naar richtings aanwijzers die me weer in de goede richting zouden zetten op weg naar Balen.

Na de wegzijzer te hebben gevonden richting Scherpenheuvel/Diest konden we weer verder peddelen. Het plan was om halverwegen af te draaien en via Testel richting Averboden te trekken. Daar aangekomen stond de teller al op 50km en was het tijd om wat boterhammen achterover te drukken en te genietten van het zonnetje aan de abdij.

Na nog een ijsje naar binnen gewerkt te hebben trokken we dan verder via Westerlo en Meerhout terug verder om dan na een dikke 82km thuis af te klokken na een drietal uurtjes peddelen. Met een mooi gemiddelde van bijna 28km/h.

Start tijd9:31
Afstand82,5 km
Duur3:19:00
Snelheid27,8 km/h
map

1 opmerking:

Wendy zei

Ocharme Nele, en direct een bezorgde papa op de achtergrond, "gaat het?". Mooi toerke heb jij gedaan, en duidelijk genoten!