zondag 28 februari 2010

"Commes les Flandrien" op de Midwinterjogging

Dit was het gevoel waarmee we stopte op het einde van de wedstrijd, maar eerst gaan we even terugspoelen tot het begin van de dag.

Reeds enkele weken tellen we af naar vandaag, de dag van de Midwinterjoggin in Kiewit Hasselt een 10km genietten van een bosrijke omgeving een mooie vlakke joging door de mooiste stukjes natuur van de omgeving. Een jogging met een deelnemersveld dat flirt met een deelnemers aantal van 1000 lopers verspreid over de 2 afstanden. Een parcours waar ook menig PR sneuvelde, ook van yours truly.

Voor vandaag was het echter een totaal ander scenario voorzien, de weergoden hadden voor de lopers van vandaag alvast een stevige overtrekkende storm voorzien. Stevige buien in samenspel met rukwinden waren er voor vandaag voorspeld.

Rond een uur of een kwamen we vandaag aan aan de sport hal waar we onze startnummer mochten gaan afhalen. Hier liep ik dan ook de mede bloggers Mario, Wendy en Stefke tegen het lijf die er vandaag ook een lap op gingen geven.

Na het inlopen werden de ambities al snel bijgeschroefd, PR's zouden er vandaag niet inzitten de wind zou ons vandaag lelijk tegenzitten. In het eerste gedeelte zou het wel grotendeels windaf zijn, maar hier loop je dan beschut. De weg terug, waar je dan grotendeels onbeschut loopt, was het dan wind op.

Om half drie werd de meute op gang geschoten voor de 10km wedstrijd. In de eerste kilometer kregen we alvast een eerste hindernis voor de voeten geblazen, een berk had besloten om er bij deze windvlagen toch maar bij gaan te liggen dwars over het parcours. We lieten ons echter niet uit het lood slaan en liepen dan ook dapper verder.

De eerste 4 kilometer werden, samen met Stefaan en Ange van de club, goed verteerd maar werden iets te snel afgelegd voor mij. Ik besloot dan maar wijselijk om ze te laten gaan in plaats van mezelf in de eerste helft te pletter te lopen. Dit had dan echter wel tot gevolg dat ik op het stuk waar we de wind pal op de kop hadden helemaal alleen tegen de wind moest optornen. Heel even wou ik nog het kleien gat toelopen om me toch wat uit de wind te zetten maar een stevig rukwindje besliste er anders over.

Het werd een echte kalvarie tocht en het beukwerk tegen de wind begon ook krachten te kosten waar we toch wat van moesten recupureren in de windluwe stukken van het parcours.

Tussen kilometer 8 en 9 stak er ineens een stevige bries op die er voor zorgde dat in een nabijgelegen weide een stevige boom tegen de grond knalde... en mijn pet van mijn kop waaide. Stoppen terug keren en terug vertrekken was de boodschap. Hierdoor verloren we wat tijd en werd ik dan ook voorbij gestoken door Stefke die al een tijdje achter me hing. Zelf was ik voor het gebeurde weer wat dichterbij aan het komen bij Stefaan en Ange maar de swong was er uit na dit voorval en voor ik terug in mijn ritme zat waren de vogels gevlogen en werd het harken om bij te blijven en niet teveel terein prijs te geven.

We konden de laatste kilometer nog een kleinen versnelling plaatsen om toch nog binnen te komen in een tijd van 42:03 een 15 seconde sneller dan vorig jaar maar en een 45 sec trager dan mijn PR. Best wel blij in deze zeer zware omstandigheden.

Na een douche, we hadden zelfs en douche gevonden waar warm water uit liep zij het bijna druppelsgewijs, konden we dan gaan nagenietten en bij praten met de loop colega's. De gesprekken gingen ook hier over de stevige bries van vandaag. En zelfs Mario kent nu het stukje open weide waar je altijd wind op de kop hebt in deze jogging.

Start tijd14:30
Afstand9,9 km
Duur0:42:08
Snelheid04:14 min/km
map

zaterdag 27 februari 2010

Kippetaart en lopen

Vandaag is het de dag voor de 2e wedstrijd van dit jaar, een 10km in Kievit Hasselt waar we nog eens alles gan geven. Hierdoor stond er voor vandaag een zeer rustige uitloop sessie op het schema.

Heel rustig vertrokken we voor een toerke in de bossen van de Hutten met een tempo van om en bij 5:45min/km in een druilerig plensbuitje. Gelukkig klaarde het weer gaandeweg op zodat we toch nog konden genietten van dit loopje in de bosssen.

De plassen en modder mijdend trokken we door de bossen over korte hellingen en door mooie bospaadjes. Na een klein uurtje genietten zat de training er alweer op.

Hierna werden de nodige voorbereidingen getroffen om een nieuw gerechtje uit te proberen, via twitter was er een receptje van een kippetaart komen aanwaaien. Doodgemakkelijk en het proberen waard dacht ik.

Hier volgt het recept:

Zorg dat je een rechte cakevorm hebt voor een normale cake.
  • 500 gr kipfilet
  • 1 of 2 uien
  • doosje champignons
  • 300 ml kippenbouillon
  • doosje kruidenkaas
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak ze lichtbruin.  Doe de gesneden champignons en de uien erbij en fruit deze. Voeg de kruidenkaas en de 300 ml bouillon erbij.

Laat de boel indikken, blijf we roeren. Zorg ervoor dat het wel nog vloeibaar is en geen dikke massa maar zeker niet te dun. In het ene geval wordt het te droog in het andere geval loopt alles er zo uit als je gaat snijden. Hier zit de truc van dit recept.

Leg bakpapier in de cakevorm en zorg ervoor dat dit boven de rand uitsteekt zodat je de kiptaart eruit kunt trekken na bereiding.

Doe de bladerdeeg, krijg je in diepvries variant, in de cakevorm, masseer de plakken goed aan elkaar zodat ze niet uit elkaar vallen als je de boel eruit haalt.

Laat alles in de cakevorm stromen en maak van de bladerdeeg een deksel en zorg dat ook deze goed aan elkaar zitten.

Zet alles in de oven bij 200 graden en laat ongeveer 20 tot 25 minuten bakken. Smullen maar. Een echte aanrader.

Recepten leverancier van dienst Maurice Kohlen via Gondaaa ere wie ere toekomt.

Start tijd9:24
Afstand9,7 km
Duur0:55:29
Snelheid05:42 min/km
map

donderdag 25 februari 2010

Training 25/02/2010

Voor vandaag stond er een extensieve duurloop op de agenda, een twaalftal kilometer aan een tempo van 5:15 min/km. OOk dit keer weer training met de club op de Heidehuizen.

Om 18h30 stonden we klaar om er op uit te trekken voor de training, na een kleine kilometer inlopen konden we aan de duurloop beginnen,. Met een beperkt groepje trokken we er op uit voor ons tochtje in het donker. Inmiddels was het ook gestopt met regenen en konden we de rest van de training verder afwerken zonder nat te worden.

Nadien hebbben we nog een zestal korte versnellingen afgewerkt van een hondertal meter om de training af te sluiten.
Start tijd18:30
Afstand15,3 km
Duur1:33:22
Snelheid05:40 min/km
map

woensdag 24 februari 2010

Hektisch...

Gisteren was het een redelijk hektisch dagje, na het werk trokken we naar de training om een clubgenoote te begeleiden bij haar lactaat testen.

Er wordt van de lopers verwacht dat ze 3x2000m lopen aan vooraf bepaalde tempo's afhankelijk van je beste tijd op een 10km. Voor haar was dit beginnen aan 5 min/km om dan via 4:50 min/km naar 4:40 min/km te zakken. De bedoeling is dan om de eerste 2 keer onder de 4 mol grens te zitten en de laatste versenlling vlak bij de 4 mol of er net boven uit te komen. Hierna moeten ze dan nog een laatste korte versnelling afleggen, 600m alles geven en sterven tot aan de meet is de boodschap. Hier wordt dan de maximale verzuuring gemeten om te controleren hoe goed je weerstand is. Des te hoger de verzuuring des te beter.

De versnellingen werden mooi binnen de gestelde tijden afgewerkt en na een 15 tal minuutjes rust werden de 600m dan ook nog eens afgehaspeld in een mooie tijd van 2min21 een mooie prestatie voor Liesbeth.

Normaal gezien zou de arts die de metingen doet rond 19h aanwezig zijn maar door het drukke verkeer was dit uitgelopen tot 19h30. Hierdoor werd het naar het einde toe zeer krap voor mij daar ik om 22h alweer in Brasschaat werd verwacht voor een upgrade. Hierdoor moest ik direct na de laatste 600m de douche onder duiken om op tijd op het werk te zijn en weet ik nog niet hoe de resultaten waren van de test maar hierover hoor ik waarschijnlijk wel meer in de volgende weken.

Toen we 's nachts om 0h30 weer thuis stonden zat de dag er eindelijk op. Vanochten stond de wekker al te rammelen op 6h, alweer een werkdag die op me stond te wachten. Pijnlijk....

Voor vanavond stond er dan een kort extensief loopje op het schema een achtal kilometer die moest worden afgelegd aan een tempo van 5:30 min/km. Tijdens de laatste kilometer heb ik als test voor zondag nog eens de kraan voledig open gedraaid, het komt wel goed tegen dan.



Start tijd19:35
Afstand8,8 km
Duur0:47:41
Snelheid05:14 min/km
map

zondag 21 februari 2010

Ochtend loopje

Vanochtend stond er nog eens een duurloopke op het programma samen met de bloggers Mario, Wendy en Stefke. Zoals we van deze bende gewoon zijn stonden we al om 7h paraat bij Mario thuis om te vertrekken voor ons loopje.

We vertrokken richting Prinsenpark, het wordt inmiddels al een pak vroeger licht zodat we dit keer door de bossen konden vertrekken . Hier werden we dan ook gelijk verwittigd door de eerste ijsplekken, er zouden nog gevaarlijke stukken komen vandaag en hier en daar was het soms echt wel veraderlijk glad, zonder waarschuwing schoven de voetjes gewoon weg.

Eens we het bos uitkwamen ging het dan langs het kannaal richting Donk om dan hier langs de Miramar richting Sluis te lopen. Daar doken we dan alweer de kanaaldijk op om dan door de bossen richting Galbergen en Mol centrum te lopen. Na een dikke 20km en een kleine 2h lopen stonden we dan alweer voor Mario zijn voordeur.

Het was weer een gezelllig tetter loopke vandaag, we hebben inmiddels ook al genoten van een goede warme douche. Straks nog spagetti eten van de LRV en met de kids naar de volleybal en dan is het weekend alweer bijna achter de rug.


Start tijd7:00
Afstand20,6 km
Duur1:54:43
Snelheid05:33 min/km
map

zaterdag 20 februari 2010

Fartlek op de Galbergen

Vanochtend stond er alweer een mooie fartlec training op het programma om 10 h werden we op de Galbergen verwacht voor en stavige training. Er stonden immers 10x100m (heuvelop), 4x500m, 2x1000m en als kers op de taart 2x1500 m dit alles aan een tempo van 4 min/km.

Dezelfde training die er al een paar weken geleden opstond en die we zeer moeizaam werd verteerd en waar we toen niet alles mooi hadden kunnen afwerken. Vooral de 1500m is hier zwaar omdat hier in de eerste 500 toch wel een meter of zeven in de hoogte moet worden overwonnen. Niet dat de rest biljart vlak ligt maar toch wel doenbaar.

Ik was alvast wat vroeger aangekomen om de spieren alvast wat wakker en klaar te maken voor wat er op ons ging af komen. Met een drietal begonnen we dan aan de 10 versnellingen van 100m bergop alvast een stevig begin.

Nadien stonden dan de langere versnellingen op het programma te beginnen met 4 versnellingen van 500m die dan werden gevolgd door de 2 versnellingen van 1000m. Deze laatste werden al goed gevoeld en hier moesten we al wat diepper gaan.

Als afsluiter dan de versnellingen van 1500m, hiervan ook 2, en hier moest dan het hele vaatje voor leeg getapt worden, zwaar tot zeeeer zwaar dus. Toch werden de tempo's dit keer goed verteerd en moest ik dit keer niet afhaken.

Hierna werd er dan nog rustig een toerke uitgelopen zodat de teller vandaag op 19,5km stilstond. Morgen staat er nog een vroeg duurloopke op het programma met de bloggers bende en dan zit deze trainings week er ook weeral op.

Start tijd9:35
Afstand19,6 km
Duur2:17:27
Snelheid06:20 min/km
map

donderdag 18 februari 2010

Een druk dagje

Vandaag moesten we voor het werk richting Amsterdam trekken, gezien de reputatie van Nederland op het vlak van de files zat er niks anders op om halverwegen de nacht te vertrekken om toch maar te proberen de files voor te zijn.

Dit wou natuurlijk zeggen dat de wekker al om 5h stond te rammelen naast het bed, tijd om op te staan en snel wat te eten en de nodige cafeïne tot me te nemen om de oogjes open te krijgen. Rond kwart voor zes zaten we dan in de wagen richting Amsterdam om dan daar onverwacht vroeg aan te komen, de kantoren waren zelfs nog niet open. Eerst dan maar een korte wandeling gemaakt om de kop toch nog wat meer op te frissen.

Na een dagje hard werken konen we dan weer huiswaarts keren, hopelijk ook dit keer niet te veel files zodat we alsnog samen met de club zouden kunnen gaan trainen, en wonder boven wonder we waren inderdaad nog op tijd thuis om te kunnen gaan trainen, het was wel krap maar we waren nog net op tid om aan te sluiten bij de groep.

Als training stond er van daag een snel extensief duurloopke van 10 km op het programma aan een tempo van 5:15 min/km. Met een 10 tal clubgenoten trokken we er op uut voor een drietal toerkes op de Heidehuizen 3-4-3 km om mooi aan onze 10km te komen. Het tempo werd ook vlot verteerd.

Nu zitten we wat vermoeid in de zetel van de trip op en neer naar Amsterdam, bijna tijd om het bed op te zoeken.

Start tijd18:32
Afstand12,5 km
Duur1:12:43
Snelheid05:35 min/km
map

woensdag 17 februari 2010

Training 17/02/2010

Het schema van vandaag vermelde een extensieve duurloop van 15km aan een tempo van 5:30 min/km. Zonder een echt plan vertrokken langs het kanaal en gaande weg een route uitgestippeld die me hopelijk binnen de 15km weer in de omgeving van het vertrek punt zou brengen.

Via Gompel, Sluis, Ginderbuiten en het centum van Mol stonden we na een anderhalf uur en bijna 16km in de benen alweer moe en voldaan terug aan de voordeur. Een rustig loopje zonder al te veel sneeuw en een temperatuur van net boven het vriespunt.... zou de winter dan toch bijna voorbijzijn?

>
Start tijd19:05
Afstand16,0 km
Duur1:30:03
Snelheid05:29 min/km
map

dinsdag 16 februari 2010

Op en af de pyramide

Vandaag alweer een stevige interval training op het trainingschema, de trainer had 3x(400/600/1000/600/400) R 200) tempo 48/200 R 600 ingepend op het het schema een zeer pittige pyramide loop die we vandaag op de piste zouden afwerken.

Na de nodige verkenningstochtjes als opwarm ronde konden we alvast constateren dat de piste er niet volledig sneeuwvrij bij lag en dat het oppassen was geblazen voor de besneeuwde plekken .

Na de opwarming konden we dan beginnen aan de pyramides, met 2 waren we vandaag in de groep om aan een tempo van 4min/km de versnellingen af te werken. Naargelang de afstand langer werd het ook steeds zwaarder maar toch werden de versnellingen mooi binnen de gestelde tijden afgewerkt, hier en daar al eens een seconde te snel of te traag maar mooin binnen de aanvaardbare grenzen.

Naar geland de training vorderde voelde de afstanden ook al wat minder zwaar aan, die eerste versnellingen zijn toch aaltijd de zwaarste het lijkt wel of we eerst eens goed moeten worden wakker geschud om er aan te wennen.

Tijdens de laaste versnelingsreeks kregen we dan ook nog het gezelschap van Stefke die de eerste 2 reeksen had afgewerk in een groepje lager, kwestie van wat kalm aan te beginnen na een lange tijd zonder versnellingen.

Nadien werden er nog wat rondjes uitgelopen en bijgepraat over het weekend.


Start tijd18:32
Afstand16,6 km
Duur1:41:54
Snelheid06:04 min/km
map

maandag 15 februari 2010

Wit natuurloopje

Vandaag hadden we een daje verlof ingepend op de kalender, samen met de kids een dagje aleen thuis terwijl moeder de vrouw werken was. In de namiddag mochten de kids naar een verjaardagsfeestje voor mij het ideale tijdstip om de loopschoentjes aan te binden en een toerke te gaan lopen.

Gezien de status van het aangevroren wegdek trok ik dan maar richting Keiheuvel om er een natuurloopje van te maken, de vroegere kamping is inmiddels mooi opgekuist enterug omgetoverd in een mooi heidelandschap. Tijd dus voor een verkenningstochtje in dit opnieuw voor publiek opengestelde stukje natuur.

In de onberede, enbijna onbetrede sneeuw was het echt genietten geblazen tijdens dit witte natuurloopje, gewoon wat ronddwalen in de bossen met hier en daar een stevige molshoop om te verorberen. Na een achtal kilometer uitlopen stonden we alweer terug aan de wagen en konden we huiswaarts keren.
Start tijd14:10
Afstand8,3 km
Duur0:50:34
Snelheid05:49 min/km
map

zondag 14 februari 2010

Ontiechlijk vroeg...

Voordat de haan vandaag drie keer kon kraaien (volgens mij zat hij nog bij de kippen op stok) rammelde de wekker me vandaag al wakker op een onzalig vroeg uur voor ne zondag morgend.

Vandaag had ik immers met Mario afgesproken om 7h om een toerke mee te lopen samen met Wendy en Stefke. Na een stevig onbijt (eikes met spek) konden we dan richting Mario vertrekken om daar de rest van de bende aan te treffen.

Stipt om 7h trokken we er op uit, de tocht van vandaag ging richting Prinsenpark. In het donker werd er gekozen om via de weg naar ginder te lopen om dan op de terug weg een aantal bospaden op te zoeken. In het Prinsenpark werd dan ook nog eens een toerke van een 6-tal kilometers afgewerkt. Op het einde werd er nog een kleine lus bijgevoegd om toch maar aan die 22km te komen (de reden hiervan kan je op de blog van Stefke en Mario terug vinden).

Na een gezellig tochtje, doorspekt met de nodige fun en leute, stonden we na een tweetal uurtjes opnieuw bij Mario voor de deur. Voor herhaling vatbaar en volgende week staat het alvast in de agenda.

Start tijd6:57
Afstand21,7 km
Duur1:59:18
Snelheid05:30 min/km
map

zaterdag 13 februari 2010

Mixed feelings...

Voor vandaag stond er een stevig loopje op de kalender, een 9-tal kilometer moest er worden veroberd aan een tempo van 5:00 min/km. Aangezien we gisteren naar het ledenfeest van de paardenclub moesten en we hier toch wat nachturen hadden geklopt werd er bewust gekozen om de wekker niet te laten aflopen. Morgen staat er immers al een loopje gepland om 7u en we hadden ook nog wat slaap in te halen.

Hierdoor werd de training met de club overgeslagen en trok ik er vanmiddag op mijn eentje op uit om de training af te werken. Normaal gezien eerst wat inlopen om dan te versnellen naar 5:00 min/km en dan nadien uit te bollen tot we thuis waren.

Maar plannen en uitvoeren zijn 2 verschillende dingen. Het ging zo vlot dat we er vanaf het begin ingevlogen zijn en we gewoon de geplande 13km gewoon het tempo zijn blijven aanhouden.

Op sommige plekken was het gewoonweg gevaarlijk glad en was het oppassen bij iedere stap die gezet werd, andere stukken lagen er dan weer wondermooi bij, ongerepte sneeuw op mooie bospaadjes een loopje met wisselende gevoelens, "Hate some love some..."

Op het einde van de rit hebben we er nog eens een "RunningRonaldje" uitgeschud omm mooi op die 13km uit te komen door de deur gewoon straal voorbij te lopen en pas te stoppen toen de Garmin over de 13 km ging :-)

Start tijd14:53
Afstand13,0 km
Duur1:03:59
Snelheid04:53 min/km
map

donderdag 11 februari 2010

Flexibiliteit... onontbeerlijk in deze tijden

Voor vanavond stond er een extensieve duurloop op de agenda van 12 km aan een tempo van 5:15 min/km. De sneeuw had al weer de planning lichtjes door elkaar geschud en de versnellingen die voorzien waren op het eind van de sessie werden geschrapt uit veiligheidsoverwegingen.

Waar we normaal deze versnellingen uivoeren was de ondergrond omgetoverd in een ijspiste waar ze op de olympische winterspelen jaloers op zouden geweest zijn. Ook werd de normale route iets aangepast om op een volledig sneeuwvrije ondergrond onze kunsten te kunnen vertonen, dit dankzij mede clubgenoot Erik die met de fiets al een poolshoogte was komen nemen op weg naar huis van zijn dagelijkse werkverplichtingen.

Na het inlopen konden we beginnen aan ons tochtje van 12 km dat zonder al te veel problemen mooi werd afgelegd met een tempo dat schommelde tussen 5:15 en 5:30 min/km. De groep bestond vandaag namelijk uit een samenraapsel van 2 loopniveaus en aldus werd het tempo lichtjes aangepast en kwamen we vermoedelijk uit op een gemmiddeld tempo van om en bij 5:20 voor de hoofdmoot van de training.

Hierna konden we dan rustig uitlopend weer voorzichtig richting sporthal lopen waar we dan nadien nog wat konden nagenietten tussen pot en pint.

Start tijd18:30
Afstand14,3 km
Duur1:23:16
Snelheid05:40 min/km
map

woensdag 10 februari 2010

Bijna even snel als een wagen....

Toen we vanochtend de deur toe trokken om naar het werk te vertrekken wees niks erop dat we vandaag in de totale chaos gingen terecht komen. Geen spatje sneeuw te bekenen en bijna geen drukte op de weg...tot we in de omgeving van Lille kwamen en we de poorten van de hel open trokken.

Nooit megemaakt, een totale gridlock met stilstaand verkeer op iedere weg die je tegenkwam. Dit allemaal veroorzaakt niet door meters sneeuw zoals we de laatste weken zagen in de States maar door ocharme een pelleke sneeuw van een drietal centimeter op de Belgische wegen.

Drie en een half uur hebben we gedaan over een trip die in goede dagen een 45 min in beslag neemt. Volgens mij had ik sneller tevoet daar geraakt....

Gelukkig was de weg terug huiswaarts een zonder al te veel problemen zodat we toch niet te laat thuis aankwamen, waar nog steeds geen sneeuw te bekennen was.

Na het avondmaal werd de loopkleding aangetrokken om een toerke te gaan lopen, na het nieuws trokken we de deur dicht om in een wit sneeuwtapijt terecht te komen, op een dik half uur was er hier inmiddels ook een laagje verse sneeuw naar beneden gedwareld zodat we over een mooi laagje verse sneeuw de avond konden intrekken voor een extensieve duurloop van 15km.

Op afstandmeten.ln had ik voor het vertrek al eens snel een nieuw toerke afgemeten om eens een nieuwe loop omgeving te verkennen. Via Balen centrum ging het richting Wezel om dan via het Rauw aan het kanaal aan te komen. Hier ging het dan via het jaagpad alweer tichting thuis, een mooi 15km lang trektochtje zonder al te veel verkeer. De wagens die me dan al eens voorbijkwamen, kon ik dan ook nog eens bijna bijhouden ;-)).

Na een klein anderhalf uur genietten van de sneeuw stonden we dan alweer thuis voor de deur om snel de douche in te duiken voor een welverdiende warme douche. Laten we hopen dat we morgen iets sneller in Brasschaat geraken...

Start tijd19:50
Afstand15,8 km
Duur1:32:20
Snelheid05:29 min/km
map

dinsdag 9 februari 2010

Training 9/02/2010

Vandaag stond er normaal gezien lactaat testen op het programma voor een deel van de clubgenoten, ik zelf zou normaal gezien fungeren als haas voor een van hen zodat ze zich volledig zou kunnen concentreren op het lopen. Het weer heeft echter rout in de planning gegooid en de lactaat testen werden dan door de docter vandaag afgebeld omwille van de sneeuw in Brussel en de te lage temperatuur voor de apparatuur. De testen zijn dan ook verschoven naar een latere datum.

De trainer had alvast het schema omgegooid en een stevige interval training geprogrameerd, niet te stevig en rustig opbouwend waren zijn woorden. Amai kroket dat belooft nog 10 keer 500 in 2min was het verdict voor ons trainings niveau.

Na de nodige opwarmings oefeningen en inloop rondjes trokken we het tempo de hoogte in voor de versnellingen, de eerste wat moeizaam het tempo zoekend maar naar verloop ging het alsmaar beter en voor we er benul in hadden was het alweer tijd om te stoppen en nog wat rustig uit te bollen met wat uitloop rondjes.


Start tijd18:31
Afstand12,9 km
Duur1:27:19
Snelheid06:15 min/km
map

maandag 8 februari 2010

Uitgerust met nieuw rubber....

De training van vandaag zit er alweer op, een extensieve loop van 8km aan een tempo van 4:30 stond er voor vandaag geprogrameerd in de agenda.

Na het vertonen van de nodige kookkunsten, SOS Piet kan hier nog wat komen leren, konden we ons klaar maken voor de apotheose van de dag namelijk de training die stond te blinken voor de deur.

Snel de nodige laagjes kleding aantrekken om de koude te trotseren en de nieuwe loopschoenen aan, alweer de vertrouwde Mizuno Wave Inspire 5 waarmee ik nu al sinds het begin van mijn 'loop'baan de kilometers afmaal. Het weer was goed genoeg om ze de eerste kilometers te laten buiten komen, droog maar koud.

Het ging richting kanaal om daar tegen de gure wind in richting Gompel te trekken. Rustig met een stevig muziekje gleden de kilometers onder de schoenen door. Via Gompel ging het dan naar Mol centrum om dan daar een kort stukje langs de Nete te duiken om dan alweer richting thuis te trekken.

De maiden run was alvast geslaagd op de nieuwe schoenen die vanaf vandaag wat meer de kast zullen uitkomen voor de trainingen van de volgende dagen, weken en maanden.

Start tijd20:14
Afstand8,6 km
Duur0:46:51
Snelheid05:23 min/km
map

zondag 7 februari 2010

Kajakjogging Geel Ten Aard

Vandaag stond er na jaarlijkse traditie de Kajakjogging in Geel Ten Aard op het programma. Een jogging op een zeer geacidenteerd parcours met als kers op de taart een trip door een afgereden mais veld gevolgd door de beklimming van de kanaaldijk, een klim van een 3 tal meter over een afstand van een 2 tal meter, een echte killer voor de benen.

Bij de inschrijvingen liepen we al medeblogster Wendy tegen het lijf die vandaag ook haar beentjes kwam losgooien op de wedstrijd van 7km, ook de afstand die bij mij op het programma stond. Mario zou vandaag ook present zijn maar was nog niet te bekennen bij de inschrijftafel.

Na eerst een rondje te hebben gelopen als opwarming en parcours verkenning konden we ons stilletjesaan klaar maken voor de wedstrijd. Hier liepen we dan ook Mario tegen het lijf die ook was ingeschreven voor de 7km. en er vandaag eens een goei lap gin op geven.

Na het startschot, een of andere helper die wat met een zakdoek stond te zwaaien terwijl er door de luidsprekers "start" werd geroepen, konden we vertrekken voor onze wedstrijd. Goed doserend vertrekken is hier de boodschap, ga je hier van het bigin al diep in het rood krijg je de rekening verekend in je laatste beklimming.

Samen met Marc en Rudy, gevolgd door nog wat dames van de club vertrokken we aan een tempo van om en bij de 4:10 min/km, na de eerste km werd het tempo wat bijgestuurd zodat de de volgende kilometer punten doorkwamen om en bij de 4:15 min/km . Op het mais veld ging ik dan nog snel een iets tragere loper voorbij om aan mijn tempo de stevige helling te kunnen aanpakken.

Eens boven gekomen merkte ik dat de rest van de groep iets had moetten lossen en ging ik dan ook gewoon verder op mijn elan. De eerste ronde werd afgeklokt op 14:40 alvast een mooie tijd. Het tempo werd iets opgeschroefd en een tweetal lopers die een 10 tal meter voor me liepen werden in het visier genomen, op een 50 tal meter voor me zag ik dan ook nog Wendy lopen maar zij was duidelijk in goede doen en niet meer in te halen.

Meter na meter kwam ik in de buurt van mijn voorganger die op zijn beurt dan ook nog eens inliep op de loper voor hem, het tempo ging dan ook geleidelijk de hoogte in met kilometer tijden van 4:12 en 4:10. In de laatste kilometer, waar dan ook de laatste helling in zat, was er een hergroepering in ons groepje tot stand gekomen en stormde we met zijn drieen richting helling, ikzelf in de achterhoede, eens boven gekomen werd de gaskraan voledig open gedraaid en kon ik toch nog een loper verschalken en een plaatsje opschuiven in de uitslag.

Bij het overschrijden van de aankomstlijn moest ik me even afzonderen, door de inspanning van de laatste paar honderd meter moest ik even over de haag gaan hangen... teken dat ik weer heel diep ben moeten gaan.

De tijd op de aankomstlijn was 29:14, een mooie negatieve split en een zeer mooie tijd op deze omloop ook alweer een 2:15min sneller dan mijn vorige doortocht op deze afstand op deze jogging in 2008.

Start tijd14:01
Afstand7,0 km
Duur0:29:13
Snelheid04:11 min/km
map

zaterdag 6 februari 2010

Training 6/02/2010

Voor vandaag hadden we een zeer rustige uitloop sessie op het programma staan, morgen staat er immers een croske op het schema in Geel.

Om 10h was er afgesproken aan het prinsenpark om daar wat te gaan uitwaaien in de alweer afgekoelde buiten lucht. Na een toerke inlopen met de andere clubgenoten die een iets andere training gingen afwerken trokken we verder met een beperkte groep.

Na nog een toerke over de wandelpaden in het prinsenpark zat de training van vandaag er alweer op en konden we weer huiswaarts trekken voor een goed warm bad.
Start tijd9:42
Afstand10,8 km
Duur1:17:17
Snelheid06:05 min/km
map

donderdag 4 februari 2010

Training 4/02/2010

Vandaag stond er weer een mooie extensieve duurloop op het menu geprogrameerd. 10 km aan een tempo van 5:15 min/km. Samen met de groep werd er om half zeven verzameld aan de sporthal om dan samen in te lopen tot aan het vertrekpunt van de feitelijke training.

Hier gebeurt dan de opdeling in de verschillende tempo groepen om er dan vol in te vliegen aan de vooropgestelde tempo's. Met een kwartet trokken we er vandaag op uit voor 2 toerkes van 3km en een toerke van 4km.

Hoe goed we ook ons best deden om het tempo volgens planning te laten verlopen het wou vandaag niet lukken, altijd net te snel met uitschietters tot een tempo van 5min/km, nie goe bezig :-p

Nadien werden er nog tien versnellingen van 100m uitgeperst, zo tussen de 18 en 22 sec, een mooie afsluiting van een stevige training.
Start tijd18:30
Afstand14,4 km
Duur1:29:32
Snelheid05:54 min/km
map

woensdag 3 februari 2010

Genietten...

Na de intensieve interval training van gisteren stond er vandaag een extensieve duurloop van 15km op het training schema.

Het zonnetje dat overdag al eens door de wolken priemde had er alvast voor gezorgd dat we hoopvol uitkeken naar een droge en ijsvrije training vanavond. Nadat we thuis de noodzakelijke huishoudelijke taken hadden afgewerkt, anders geen eten konden we er dan op uit trekken voor een ontspanne loopje.

Eers werd er op de kaart nog snel een route uitgestippeld om toch maar ongeveer op een 15-tal kilometere uit te komen op het einde van de training en dan konden we vertrekken voor bijna anderhalf uur loop plezier.

De ipod op de kop, garmin aan de pols muts op en draven maar, kilometer na kilometer gleden voorbij, eerst gezellig langs de donkere waterkant van het kanaal om dan nadien over bijna verlaten wegen mijn weg te banen door de duisternis.Het tempo strak volgens schema geniettend van het prachtige loopweer meer heeft een loper niet nodig om tevreden te zijn.


Start tijd19:35
Afstand15,8 km
Duur1:27:57
Snelheid05:24 min/km
map

dinsdag 2 februari 2010

Doorbijten...

Na de sneeuw van de laatste weken werden we vandaag voor de verandering getracteerd op een winderige en natte training.'k ben er nog steeds niet uit wat nu de voorkeur geniet maar het heeft de training van vandaag wel extra zwaar gemaakt.

Door de resterende sneeuw op de piste werd er voor vandaag uigeweken naar de wegen rond den Alma. Hier staan immers ook vijfhonderdjes afgepijld. Normaal gezien stonden er tien zeshonderdje op het programma, na een lichte wijziging omwille van de parcour aanpassing werden dit tien vijfhonderdjes in 1:55.

Na het inlopen werd een mooi recht stuk uitgekozen om de versnellingen af te werken, het voordeel was dat er geen lastige bochten inzaten maar het nadeel was dan wel dat in de ene richting we de wind wel pal op kop hadden.

De stukken wind op kop werden een echte martelgang gelukkig werden deze afgewisseld door de versnellinge windaf. Tijdens de voorlaatste versnelling werden we dan ook nog eens getracteerd op een stevig koud buitje en nog wat extra windstoten, kwestie van een stevige afsluiter te hebben.

Deze stevige en bij wijle trainingen op het randje van mijn potentieel zijn bedoeld om de weerstand danig op te krikken zodat we binnen een paar weken met een gerust hart aan de duurlopen kunnen beginnen in de voorbereiding naar de marathon/halve marathon.


Start tijd18:31
Afstand10,5 km
Duur1:09:50
Snelheid06:25 min/km
map