zaterdag 31 oktober 2009

Training 31/10/2009

Ook vandaag weer een progesief duurloopke. Hiervoor werd er om 1àh verzameld in het prinsenpark

De eerste drie kilometers mochten worden afgemaald aan een gesapig tempo van 5:45. Hierna ging de snelheid met 15 sec omhoog per blok van 2km om de laatste kilometers tegen 5 min/km af te haspelen.


Start tijd10:03
Afstand9,0 km
Duur0:51:33
Snelheid05:43 min/km
map

donderdag 29 oktober 2009

Training 29/10/2009

Na een drukke dag, niet zozeer op het werk maar het stressen om op tijd thuis te zijn, eten maken, de veearts helpen bij het vaccineren van de paarden, de sporttas klaar maken, was het tijd om een ontspanne training af te werken met de club.

Na het inlopen stonden er 6 schamele kilometers op het programma, hier werd al snel in onderling over weg - we komen toch nie buiten voor... - beslist om hier toch maar 8 km van te maken. Kwa tempo werd wel de richtijd vooropgesteld van 5:15 min/km die op het schema stond.

Nadien stonden er dan nog korte versnellingen op het menu, 10 keer 100m aan 23sec dit werd wel met een korrel zout genomen en er werd stevig doorgelopen...

Na de douche werden we dan door een aantal clubleden getrakteerd op drank en spijs, voor de ene omwille van hun titel van Belgisch/vice Belgisch kampioen marathon, een PR of het net niet halen van een vooropgestelde tijd, sorry Bob. En het werd door iedereen met volle teugen geaprecieerd.

Start tijd18:31
Afstand11,3 km
Duur1:13:02
Snelheid06:00 min/km
map

Volt: Is marathon lopen gezond

Reportage naar aanleiding van een aantal doden tijdens de marathon van Amsterdam en Detroid.

Talloze studies hebben aangetoond dat tijdens het weekend van een grote marathon er minder doden vallen dan normaal o.a. omwille van het feit dat de verkeersveiligheid dan een pak hoger ligger.

De cardioloog vgebruikt hier volgens mij wat verkeerde argumenten en gaat nogal kort door de bocht. Bijna wekelijks vallen er gezonde mensen zonder gekende hart afwijkingen dood neer. Dat dit nu toevallig gebeeurt tijdens een massa manifestatie zoals een Marathon is statistisch normaal, maar wie zegt er mij dat die persoon die dag zowizo niet zou zijn gestorven? Er zullen er inderdaad zijn die het wat roekeloos aanpakken maar dat heb je met alles...



En toch vind ik het mits een degelijke begeleiding, en goed luisteren naar je lichaam een van de gezondste sporten. Studies hebben al aangetoond dat duursporters langer en gezonder leven.

woensdag 28 oktober 2009

Training 28/10/2009

Vandaag een kort extensief loopje van 8km, gewoon gezellig langs het duistere kanaal.

Biologische klok is nog steed kaduk... ik hou er niet van dat ze spelen met de klok, zels al winnen we een uurtje slaap.

Start tijd19:20
Afstand8,0 km
Duur0:43:30
Snelheid05:20 min/km
map

dinsdag 27 oktober 2009

Training 27/10/2009

Na een rustig weekje na de marathon beginnen we weer met het snellere en kortere werk. Vandaag stonden er een aantal zeer korte versnellingen op het programma. 10x(50, 100, 150) aan een tempo van 23 sec per 100m.

Voor we er aan begonnen moest er eerst worden ingelopen, samen met Stefke en Mario werd het een gezellig tetter loopke met de nodige prikjes ivm met de komende korte wedstrijdjes (mannen onder elkaar...)

Nadien scheide dan de wegen ik in groep 4 en Stefke en Mario in groep 3 niet dat we elkaar ver uit de weg gingen maar ze liepen net iets sneller.

Nadien werd er dan ook weer gewoon nog samen uitgelopen. Na een, naar marathon trainingen maatstaven, korte training was het dan tijd voor een verkwikkende douche en een gezellig samenzijn met de loopmakkers, waarvan er een aantal richting NY trekken voor het lopen van de marathon. Deze staan dan ook al vol spanning af te tellen naar het weekend. En langs deze weg wil ik ze al bij voorbaat veel succes toe wensen.

Start tijd18:31
Afstand12,4 km
Duur1:32:06
Snelheid07:02 min/km
map

zaterdag 24 oktober 2009

Samen met de dochter op stap...

Na een dagje rust was het vanochtend weer tijd om de schoentjes aan te trekken voor een progresief loopje.

Na het inlopen moest er per 2km een 15 sec. van het tempo worden afgeknepen. Ofwel 5:45min/km, 5:30 min/km, 5:15min/km om dan uit te komen op een tempo van 5:00 min/km op de laatste 2 km.

Vandaag gin Nele met me meefietsen om me wat gezelschap te houden, zij heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om hier en daar een fotoke te maken van de "papa in actie".

Na het ontbijt trokken we er dan op uit voor een tochtje van 11 km, uitgestippeld op een goed fietsbare route, dus niet de bossen in maar op de verharde wegen.

De pijn en stijfheid is inmiddels uit de benen verdwenen en de toch wel pittige training werd dan ook zonder al te veel moeite verteerd.

De versnellingen werden mooi volgens schema gelopen. Nele haar tetter stond intussen niet stil en fietste van tijd tot tijd voorop om een fotoke te trekken.

Zelfs een zelfportret stond op het apparaat (Hier rechts afgebeeld).


Start tijd
9:09
Afstand
10,5 km
Duur
0:58:07
Snelheid
05:30 min/km
map

donderdag 22 oktober 2009

Training 22/10/2009

Na de pijnlijke ervaring van gisteren, beentjes die nog voor een groot deel verzuurt waren waardoor we de training maar gehalveerd hadden, waren de verwachtingen voor de training van vandaag niet al te hoog gespannen.

Vandaag was het immers de eerste training die we in een groepje hoger gingen afleggen, 8km aan een tempo van 5:30 min/km. We vertrokken naar de sporthal met de gedachte van "We zullen wel zien hoe we het verteren en hoe ver we geraken met de beentjes".

In het beging ging het zeker nog wat stram en waren de beentjes zeker nog wat pijnlijk maar niet van die aard dat we genoodzaakt waren om de training in te korten, Het ging inderdaad al een pak beter dan gisteren, de marathon lijkt stilletje aan uit de beentjes te trekken.

Morgen nog een rustdagje om dan zaterdag nog eens de beentjes te gaan strekken.

Start tijd18:37
Afstand8,0 km
Duur0:43:42
Snelheid05:25 min/km
map

maandag 19 oktober 2009

Verslag Marathon Amsterdam

Op zondag 18 Oktober kwam er een einde aan een maandenlange voorbereiding op de marathon van Amsterdam. Samen met 30 andere clubleden vertrokken we om 6h30 met de bus richting Amsterdam, we waren echter niet alleen en werden dan ook nog vergezeld van een 20 tal supporters en een 50 tal clubleden die in Amsterdam de halve marathon gingen lopen. Dit weekend waren er dan ook nog eens een aantal leden die in Reims een marathon gingen lopen, het was dus een druk weekend voor de marathon lopers van de club.

De laatste weken werd er dus hard getraind en werden de nodige duurloopjes afgewerkt afgewisseld door het nodige snelheidswerk en de nodige rustdagen. Dit werd zoals steeds in goede banen geleid door Jos die ook dit keer weer de nodige afwisseling en wedstrijdjes inplande in zijn schema’s om iedereen in de beste omstandigheden naar zijn wedstrijd te leiden.

Een drietal weekjes geleden werd dan ook nog eens de traditionele lange duurloop naar Scherpenheuvel georganiseerd, om aldaar een kaarske gaan te branden voor de goede afloop. Heel wat mensen waren er dus betrokken om alles in goede banen te leiden in de aanloop naar de verschillende marathons. Een aantal mensen hadden het op zich genomen om de nodige bussen en slaapplaatsen de boeken, andere trokken dan weer de kar voor het organiseren en het in goede banen leiden van de tocht naar Scherpenheuvel terwijl Richard de inschrijvingen coördineerde. Te veel namen om op te noemen, en ik zou niet willen dat ik er iemand van vergeet, maar ze hebben allemaal een dikke pluim verdiend voor hun onbaatzuchtige inzet voor de club en het marathon team.

Foto: bmz.amsterdam.nl.
Goed, na een tweetal uurtjes rijden kwam dan Amsterdam in zicht en konden we de bus parkeren vlak bij het Olympisch stadion waar we om 10h30 werden verwacht om van start te gaan in de 34st editie van de marathon van Amsterdam. Vooreerst werden de nodige afspraken gemaakt in verband met de toegang to de bussen en de vertrektijd om terug huiswaarts te keren om ons dan richting sporthallen zuid te begeven waar we ons konden klaar maken.

Hierna ging het dan richting Olympisch stadion om de sporttassen in bewaring te geven en ons te begeven naar de ons toegewezen startvakken. De hartslag ging al de hoogte in en de eerste meters moesten nog gelopen worden, zouden het zenuwen zijn voor mijn 2e marathon? De klok ging tergend traag naar half elf, de nodige “doe da goed hé mannen” werden nog snel uitgewisseld, en dan klonk er plots een startschot en kwam er beweging in de immense stroom van marathon lopers. We waren met een kleine 7000 “gekken” samen gestroomd om er een loopfeest van te maken.


Al snel kwamen we in ons ritme, zij het sneller dan voorzien maar het is toch zo moeilijk je in te houden en af te remmen als je eenmaal in een ritme zit. Een massa supporters langs de baan een van tijd to tijd wat bekende gezichten die je ofwel bij de voornaam luid aanmoedigde ofwel heel luid Vabco riepen. Je werd er als het ware door vooruitgestuwd.

Een maal aangekomen aan de Amstel werd het wel wat minder met de supporters en konden we genieten van de mooie omgeving en het inmiddels doorgebroken zonnetje. De weersomstandigheden waren ideaal vandaag met een zonnige niet te warme dag met bijna geen wind.

Op het half marathon punt kwam ikzelf een 2 1/5 tal minuten voor het geplande schema door, met een tijd van 1:37:19, dit kon ik nog doortrekken tot op kilometer 25 waar mijn vrouwtje samen met een aantal andere supporters mij de nodige nieuwe flesjes sportdrank aanreikte zodat we weer met een volledig volle voorraad drank en energie tubes konden voort ploeteren.


Gelukkig dat dit gebeurde want nog geen 5 kilometer verder stond de gevreesde man met de hamer klaar en voelde ik de kracht uit mijn benen wegvloeien. Dank zij de lading sportdrank en gellekes kwamen we echter dit zeer moeilijke moment door en konden we verder, het tempo lag inmiddels al wel wat lager dan voordien. Het was inmiddels gezakt van 4:35 naar 4:50 en het flirtte zelfs met 5:00…

Na de nodige moed bijeengeschraapt te hebben gingen we echter gewoon door, het was inmiddels duidelijk dat ik niet de enige was die het zwaar had en hier en daar werden er zelfs opnieuw wat lopers voorbij gestoken.

In deze marathon zit het venijn echt wel op het einde men nog een tunnel gevolgd door een brug en wat venijnige kuiten bijters tijdens de laatste 5 kilometer werd het nog een echte calvarie tocht, doorbijten was de boodschap afzien werd de norm. Tot we plots een bordje zagen staan dat aanduiden dat we nog maar 500m voor de boeg hadden, de pijn werd vergeten en we kregen terug vleugels. Het stadion werd betreden en een laatste spurt werd er uitgeperst. De klok tikte echter ongenadig verder maar tot grote tevredenheid klokte we af op een tijd van 3:19:30. Een dikke 10 minuten sneller dan mijn eerste marathon en ruim onder de gehoopte 3h20 die ik mezelf had voorgehouden om te trachten te lopen.

Van zodra ik stil stond voelde ik al snel de verzuring toeslaan en werd het strompelen in plaats van lopen, onverstelbaar hoe snel dit kan gebeuren. De tocht naar de kleedkamers en douches duurde dan ook bijna 10 keer zo lang als voordien. Na een deugddoende douche en een kop soep ging het dan richting Olympisch stadion om de aankomende lopers van de halve marathon en de marathon verder aan te moedigen. Hier en daar zagen we dan wat clubleden er nog een laatste spurtje uitpersen om toch maar onder hun beoogde doeltijd te duiken.

Na het obligatoire kroeg bezoek, waar we van de lokale keuken konden genieten van frietjes met sate, werd het dan stilletjes aan tijd om richting bussen te trekken om dan daar nog wat na te keuvelen over de gelopen wedstrijden en elkaar te feliciteren met de gelopen tijden. Het was vandaag een snelle wedstrijd met heel wat PR’s die gesneuveld zijn laten we zeggen dat er bij waren die zelfs nog meer dan ik van hun best tijd hebben afgedaan.

Om 18h00 was het dan tijd om de bus te starten en richting Mol te rijden, dit keer was de tocht iets langer door het drukke verkeer en we waren maar al te blij dat we moe maar tevreden weer aan de sporthal stonden.

Foto's werden ter beschikking gesteld door RunningRonald.nl waarvoor dank.

zondag 18 oktober 2009

A'dam flash....

Snelle update: A'dam vree afgezien 3:19:30 vree content morgen meer....
Start tijd10:30
Afstand42,6 km
Duur3:19:27
Snelheid04:40 min/km
map

zaterdag 17 oktober 2009

Nog 15h en 30 min...

De laatste kilometers zitten er op. Vandaag nog eens een klein tourke op het gemak de beentjes wat losgemaakt. Een kort tourke van een 6 a 7 kilometer aan een gesapig tempo. De afsluiter van het hoofdstuk marathon training.

Morgen beginnen we aan het laaste hoofdstuk, de marathon zelf. Het aftelllen is al een paar dagen bezig maar nu begint het wel echt gaan te spannen.

Nog een half etmaal scheid ons van het startschot, het begin van mijn 2de marathon. Wanneer we vertrekken weten we, waneer en in welke toestand we gaan aankomen valt niet te voorspellen. Eeen ding is zeker we kunnen er nu niks meer aan veranderen het resultaat zal aantonen of we goed of niet goed zitten.

Qua weer ziet het er uit dat pracht weer wordt, niet te warm of te koud en bijna geen wind. Er zullen weer toptijden worden gelopen, hopelijk ook door mij.

Nu nog voor de rest van de avond de zetel in met de pootjes naar boven en rusten.

AMSTERDAM HERE WE COME.....

Start tijd14:54
Afstand6,8 km
Duur0:41:01
Snelheid06:00 min/km
map

donderdag 15 oktober 2009

Ongduldig...

Vandaag nog een laatste test je voor de marathon, het komt nu echt wel heeeeeel kortbij. Eerst een 4 tal km inlopen dan rechts omkeer om 2km door te trekken aan Marathon tempo om dan uiteindelijk nog een 2km uit te bollen.

De hartslag lag naar mijn normen extreem goed, de beentjes voelden goed aan ik kan niet wachten tot Zondag. Het kan niet snel genoeg gaan ....

Start tijd18:32
Afstand7,8 km
Duur0:47:34
Snelheid05:48 min/km
map

dinsdag 13 oktober 2009

Nog 4 dagen en 12h....

De dagen worden korter en de grote dag komt dichterbij, nog enkele kortere trainingen en dan moet het gebeuren in Amsterdam.

Voor vandaag nog een extensieve, door ons ingekorte, training van 16km aan een tempo van 5:45 min/km. Normaal gezien stond er 20 op het programma maar we besloten toch maar om het iets in te korten kwestie van toch maar niet te veel te doen deze week.

Rust is immers belangrijk de laatste week. Ook zijn we tijdelijk overgeschakeld van eetgewoonte, enkele dagen eitwitrijk om de koolhydraten ui te putten om dan nadie terug te kunnen stapelen.

Start tijd18:32
Afstand16,0 km
Duur1:31:44
Snelheid05:43 min/km
map

zondag 11 oktober 2009

Laatste duurloop, nog 6 dagen en 17h...

Vandaag was het alweer tijd om de laatste lange duurloop van de marathon voorbereiding af te werken, gen dertier zoals vorige week maar toch nog een respectabele 25 km die we aan een tempo van 6 min/km moesten afwerken.

Voor vandaag werd er gekozen om de 25 km van het vossenpad te lopen. Dit is een wandelpad dat vertrekt aan de sporthal en voornamelijk door het Bel, Meerhout en Hulsen loopt, grotendeels over onverharde paden met hier en daar een streepje asfalt.

Met een groepje van een zestal clubgenoten vertrokken we klokslag 9h00 voor onze laatste lange training die ons twee en een half uur zou zoethouden. Eerst ging het via de bossen van de Heidehuizen richting Bel om dan via Meerhout langs de Nete in Hulse te belanden. Hier ging het dan weer richting Bel.

Hier besloot Rudi om een stukje af te snijden en trok hij dan alleen terug richting Sporthal. We hadden er inmiddels al 17 km opzitten en het ging niet zo vlot bij Rudi aan ons tempo iets sneller ging het beter voor hem en dus versnlede hij wat richting sporthal.

De rest ging gewoon verder via het vossenpad, Hier werden we geconfronteerd met een lading MTB'ers die ons pad kruiste, gelukkig waren het er niet teveel zodat de last tot een minimum beperkt bleef.

Na het nodige draai en keer werk in't Bel konden we dan de neus richting sporthal draaien voor de laatste meters. Na exact 2h30 en 25 km stonden we dan weer aan de sporthal, mooi volgens het opgelegde tempo. Na een douchke en een drankje ging het dan huiswaarts.

Hier werd dan via het internet gekeken naar de marathon van Eindhoven waar dit jaar alweer een parcours record sneuvelde. Bekende gezichten heb ik niet zien voorbijkomen en 4k ben dus wel benieuwd hoe de rest van de bloggers/Twitters het er van af gebracht hebben...maar dit komen we vandaag of morgen via de nodige elektronische kanalen wel te weten

Start tijd9:01
Afstand24,9 km
Duur2:30:58
Snelheid06:00 min/km
map

zaterdag 10 oktober 2009

nog 7 dagen en 14h

De laatste lange versnellingen zijn afgewerkt, de 3x5km aan marathon tempo die er vandaag op het programma stonden zijn alweer verteerd. Weer een training dichter bij het hoofddoel van dit jaar.

Het was ook dit keer weer een zware training die voor het nodige zweet heeft gezorgd. Ook vandaag probeerde we om het tempo op 4:45 min/km te krijgen maar ook dit keer weer iets te snel aan 4:40 min/km maar hier werd niet over gemopperd.

Na ettelijke toerkes te hebben rondgedraaf in het park was het dan na een kleine 2h trainen tijd voor een snelle versnapering. Rudy had namelijk de overschot van de broodjes meegebracht van zijn promotie feestje en deze werden dan ook met smaak naar binnen geslagen door de club leden.

Hierna was het tijd om huiswaarts te trekken voor een verfrissend douchke en de nodige rust. Normaal gezien was het ook voorzien dat ik vandaag de late moest gaan draaien maar gezien alles vlot verloopt met de uitrol werd ik dan over de middag gebeld met de melding dat het niet nodig was om af te komen en kon ik dus rustig in de zetel blijven liggen.


Start tijd10:04
Afstand20,3 km
Duur1:55:38
Snelheid05:35 min/km
map

vrijdag 9 oktober 2009

Training 9/10/2009

Nog 8 dagen en 12h scheiden ons van ons tweede marathon avontuur. De laatste trainingen worden afgewerkrt. Volgende week word er afgebouwd en gaan we koolhydraten stapelen.

Voor vandaag nog een extensief loopje van 10 km aan een tempo van 5:30 min/km. Na een dagje werken de ideale ontspanning om de vrijdag avond mee in te zetten.

Morgen gaan we het prinsenpark onveilig maken voor een latste lange interval training om dan zondag de laatste duurloop af te werken.

Start tijd18:59
Afstand10,1 km
Duur0:54:38
Snelheid05:17 min/km
map

donderdag 8 oktober 2009

Nog 9 dagen...

Na alweer een vroege start van de dag, 5 uur uit mijne nest om te gaan werken, was het om 18 u tijd om een toerke gaan te lopen met de loopmakkers van de club

Volgens het trainingschema, ook wel eens de heilige schrift genoemd, stond er vandaag een extensieve duurloop op het programma. 25 km aan een tempo van 5:45 min/km uiteindelijk draaide het uit op 22,5 km door een kleine misrekening, het tempo daarintegen zat wel juist.

We zijn er bijna nog dik een week... zijn we er klaar voor? Ik denk het wel. Nog effe doorbijten, het aftellen is begonnen, de zenuwen beginnen stillekes aan in werking te schieten, een ding weet ik zeker: ik heb er alles aan gedaan om er te komen, we zullen wel zien wat het geeft.

Start tijd18:03
Afstand22,5 km
Duur2:09:24
Snelheid05:44 min/km
map

dinsdag 6 oktober 2009

Loop.....neus

Voor vandaag de laaste zware piste training van demarathon voorbereiding. Normaal gezien 12x1km tegen marathon tempo, maar op aanrade van de trainer werd dit terug geschroefd naar 10 keer 1km.

Het tempo werd vastelegd op 4:40min/km en na de opwarming konden we er aan beginnen. Op de 2de versnelling na, die we schaamteloos veel te snel liepen, hielden we ons mooi aan het tempo.

De kilometers werden vlot verteerd maar naar het einde toe begon ik de vermoeide beentjes toch te voelen.

Het snot liep ook vlotjes uit de neus, weerstand tegen allerlei virussen ligt mommenteel niet bijster hoog met als gevolg dt we momenteel met een loopneus rondlopen. Zolang ze me niet voorbijloopt kan ik er nog mee leven maar erger moet het toch niet worden. Iemand een wonder middeltje tegen een loopneus?


Start tijd18:32
Afstand16,2 km
Duur1:50:17
Snelheid06:13 min/km
map

maandag 5 oktober 2009

Training 5/10/2009

Kort extensief loopje voor vandaag. 8km tegen 5:30min/km. Lekker ontspannen in een lichte regen net niet teveel om toch nog te kunnen genietten van de afkoeling.

Wel voor de eerste keer sinds de zomer dat we de lange broek en t-shirt hebben boven gehaald. Dit meer om te voorkomen dat we in de laatste weken voor de marathon zouden ziek worden als tegen de koude.

Start tijd19:22
Afstand7,7 km
Duur0:42:04
Snelheid05:26 min/km
map

zondag 4 oktober 2009

34km duurloopke

Vanochtend stond er een laatste trage lange duurloop geprogrameerd, de langste klepper van 34km tegen een tempo van 6min/km.

Door omstandigeheden moest ik echter alleen op pad vandaag, werk en het mosselfeest op de school van de kinderen wierpen de planning wat in de war en hierdoor moest ik dus een uurtje vroeger op pad dan de rest van de bende.

Met de iphone op de kop en een route in de kopvertrok ik rond kwart na acht voor mijn laatste duurloop voor de marathon. Eerst richting vossenpad waar we de volle afstand van 25km kozen. Dit pad leidt via de Heidenhuizen en Bel richting Meerhout en de bossen van Hulsen.

Het grootste gedeelte ging over bospaadjes en door de bossen met hier en daar eens een stukje asvalt. Toen we hellemaal rond waren en we dus de eerste 25km achter de kiezen hadden Ging het verder de bossen in wat dichter bij huis.

Op het einde nog een stukje kanaaldijk om aan de vereiste kilometerkes te komen, om dan moe thuis de deur terug open te trekken na een zwerftochtje van om en bij de drie uur en twintig minuten.


Start tijd8:16
Afstand33,8 km
Duur3:19:31
Snelheid05:52 min/km
map

zaterdag 3 oktober 2009

2x5....

Voor vandaag weer wat langere versnellingen aan marathon tempo. Dit keer 2x5km aan 4:40 a 4:45min/km.

Na een rustig inlooptoerke konden we beginnen aan de opdracht van vandaag. De versnellingen werden goed verteerd en afgelegd aan het opgelegde tempo.

Nu zijn we volop bezig met het overzetten van data van de ene pc naar de andere en straks moeten we nog een toerke uitstippelen voor morgen. Ik moet nog ergens een toerke vinden van een 34km voor een duurloopke van morgenvroeg.

Start tijd10:04
Afstand15,0 km
Duur1:25:59
Snelheid05:34 min/km
map

donderdag 1 oktober 2009

Training 10/1/2009

Vandaag nog eens een lange extensieve duurloop afgewerkt met de club. 22km aan 4:45 min/km.

Om 18h00 werd er vertrokken, het was dus noodzakelijk een parcours te kiezen dat niet te veel door de bossen liep omdat het al vroeg donker begint te worden. Om 8h00 word het zo stillekesaan al gevaarlijk voor valpartijen in de bossen.

Er werd dus gekozen om een toerke te doen langs de kanalen, verhard en niet al te donker. Het stukje van het parcours dat door de bossen loopt werd als eerste afgewerkt. Normaal gezien ligt dit op het einde van de route maar we hadden die veiligheidshalve maar omgedraaid.

Na een gezellig loopje van een dikke 2 uur stonden we met zijn alle weer ongehavend aan de sporthal. Morgen een dagje rust en dan nog 9 dagen zonder rust om uiteindelijk af te bouwen voor de grote dag.... nog 18 dagen en dan is het zover....

Start tijd6:02 PM
Afstand22.4 km
Duur2:08:49
Snelheid05:44 min/km
map